4 tips voor het boeken van jouw ideale vakantiehuis

Je wilt graag op vakantie, opent Google.nl (want Google weet alles) en gaat op zoek naar het perfecte vakantiehuis voor jou en je partner, je familie of je vrienden, maar op welke website moet je nu klikken? Er is tegenwoordig ook zoveel keuze!

vakantiehuisjes

Tips voor het boeken van jouw ideale vakantiehuis

Het is logisch dat je door de bomen het bos niet meer ziet met al die websites die vakantiehuizen aanbieden. Bovendien ligt het er natuurlijk ook aan wat jij het belangrijkste vindt wanneer je een accommodatie gaat boeken. Ga je voor zekerheid dat de accommodatie er in het echt ook zo uitziet zoals je het hebt geboekt, wil je het mooiste vakantiehuis of liever hoe goedkoper hoe beter? Deze vier tips helpen je bij het zoeken naar jouw ideale vakantiehuis!

#1 Boek bij professionele vakantieverhuurders

Een van de moeilijkheden van het kiezen van een website met vakantiehuizen is het vertrouwen dat de accommodaties eruit zien zoals de website ze weergeeft. Het ergste wat ons kan gebeuren is aankomen op de vakantiebestemming en wat blijkt, het vakantiehuis wat je geboekt heb bestaat helemaal niet of ziet er totaal anders uit dan op de foto’s. Een van de nadelen van een appartement boeken via een website die ook accommodaties van particulieren aanbiedt. Ga daarom op zoek naar websites die alleen vakantiehuizen aanbieden van professionele vakantieverhuurders. Deze bedrijven zijn professioneel en richten zich alleen op de verhuur van vakantiehuizen. Bovendien betekent een vakantie accommodatie boeken via een van deze bedrijven dat er altijd een kantoor op locatie is met werknemers die voor je klaar staan. Heb jij een accommodatie geboekt bij een particuliere verhuurder en heb je een probleem met bijvoorbeeld de airconditioning? Dan is de kans veel groter dat ze niet op je reageren of op eens van de aardbodem lijken te zijn verdwenen.

vakantiehuis boeken

Zoeken naar je ideale vakantiehuis is niet altijd makkelijk

#2 Zoek naar websites met transparante prijzen

Veel websites die vakantiehuizen aanbieden voegen bij het reserveren van een accommodatie nog extra kosten toe zoals schoonmaakkosten, waardoor de prijzen die gegeven zijn in de zoekresultaten eigenlijk helemaal niet kloppen en alsnog stijgen bij het boeken. Bijvoorbeeld Airbnb, die altijd de schoonmaakkosten pas aan het einde van het reserveren nog snel toevoegt. Hier kom je niet onderuit, want deze moet je betalen als je het vakantiehuis boeken wilt, ook al waren deze niet weergeven in de zoekresultaten. Daarnaast controleer altijd welke kosten zijn inbegrepen in de totaalprijs. Sommige kosten zoals Wifi-toegang of aankomst buiten bepaalde uren zitten niet altijd bij alle vakantiehuizen inbegrepen. Check dus altijd de accommodatiebeschrijving voordat je boekt!

#3 Lees de reviews op de website

Het is altijd slim om de recensies van een accommodatie op een bepaalde website te lezen, zodat je een betere keuze kunt maken bij het boeken van een vakantiehuis. Door de ervaringen van anderen te lezen weet je zeker wat je kunt verwachten en of je het vakantiehuis überhaupt wel moet boeken. Staat er geen recensie bij het vakantiehuis dat jij wilt boeken? Vul dan de naam van de website waar jij een vakantiehuis wil boeken eens in op Google of Facebook. Vaak vind je hier algemene reviews over het bedrijf, en weet je in ieder geval of de website betrouwbaar is.

vakantiehuis met zwembad

Studio’s in het hart van Parijs, appartementen in de binnenstad van Dublin, villa’s met zwembad op Mallorca…

#4 Zorg ervoor dat je in contact kunt blijven met de eigenaar of het bedrijf waar je hebt geboekt

Niet alle websites hebben een klantenservice, maar soms vergeten we dat dit nog wel eens van pas kan komen. Voor, tijdens én na je vakantie. Vóór het boeken is het altijd fijn om nog extra vragen te kunnen stellen over een vakantiehuis, bijvoorbeeld welke kosten er precies allemaal inclusief de totaalprijs zijn. Loop je tegen een probleem aan tijdens je vakantie en kun je de eigenaar van het vakantiehuis niet bereiken? Dan heb je in ieder geval nog de optie om de klantenservice van de website waar je geboekt hebt de bereiken, zodat zij je kunnen helpen. En niet te vergeten na de vakantie. Het komt nog wel eens voor dat de eigenaren van accommodaties niet meer reageren als er na de vakantie klachten binnen komen. De klanten hebben namelijk al betaald, maar gelukkig heb je ook dan de optie om via de website waar je geboekt hebt je klacht neer te leggen.

Heb jij nog meer tips voor het boeken van een vakantiehuis? Laat het ons weten door ze hieronder te delen!

Latest posts by Dionne (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>