Ischgl: Relax, if you can…

Het laatste weekend van november was dé opening van het skiseizoen in Ischgl. Mooie pistes, lekker eten, après-ski en nightlife. Ischgl, ‘Winter Hotspot’ van Europa!

pistes-ischgl

Ischgl

Het sneeuwzekere Ischgl is bekend bij de jetset uit vele landen, en dat is ook terug te zien in de oude Dorpsstraat. Stores van Boss, Prada en andere merken zijn hier terug te vinden, Alpiner Lifestyle op elke hoek. Aan het eind van de middag komt de après-ski op gang bij barretjes als de Kuhstall, Champagnerhütte, Trofana Alm en Feuer & Eis. Nightlife die tot in de late uurtjes door gaat.

Apres ski

Top of the Mountain

Ischgl begint en eindigt het wintersportseizoen al jaren met ‘Top of the Mountain‘ concerten. U2, Bon Jovi, Robbie Williams, en Nickelback zijn de podia al gepasseerd. Na een stralend blauwe dag op de piste opende James Blunt zaterdagavond het seizoen voor 17.000(!) bezoekers. Crowd surfend door het publiek verraste hij iedereen met een knallend optreden.

James Blunt Top of the Mountain Ischgl

Silvretta Ski Arena
Dit uitgestrekte skigebied tot een hoogte van 2.872 meter ligt op de grens van Oostenrijk met Zwitserland. Met 238 km aan diverse pistes ligt er voor iedere wintersporter een uitdaging klaar, van beginnend tot (ver)gevorderd. Neem een gids en je komt op de mooiste plekjes in de Silvretta. De nieuwe high-tech 3-S Pardatschgrat A2 gondel brengt je binnen 10 minuten boven. Van hieruit kun je genieten van de overweldigende uitzichten en je weg zoeken over de prima geprepareerde pistes. Of neem de Piz Val Gronda E5 en je komt in een ongeprepareerd off-piste gebied. Lunchen in een van de vele berghutten mag uiteraard niet ontbreken; de Tiroler specialiteiten wil je niet missen!

3-S Pardatschgrat Ischgl

“Ondanks dat de winter in Europa buitengewoon warm is, is de kwaliteit op de piste in de Silvretta Arena, mede dankzij de hoge ligging, optimaal,” aldus Andreas Steibl, directeur VVV Paznaun-Ischgl. “90 procent van dit skigebied ligt namelijk boven de 2.000 meter waardoor de sneeuw gegarandeerd wordt van november tot mei.”

Relax, If you can…

In dit gebied zijn er nog vele andere mogelijkheden naast het grote piste aanbod. Of je nu wil parapenten, sneeuwwandelen of een dagje wilt shoppen? Ischgl heeft het allemaal in huis. Meer informatie vind je op Ischgl.com.

skigebied Ischgl

Ischgl is het seizoen weer goed begonnen en Reishonger was erbij!

Ischgl wintersport

Vliegensvlug naar de sneeuw!
Ischgl is prima te bereiken met transavia, met vluchten vanuit verschillende plaatsen in Nederland naar Innsbruck. In anderhalf uur vliegen zit je in de sneeuw en dat levert je al snel een hele pistedag winst. Vliegen kan vanaf Amsterdam, Rotterdam, Groningen of Eindhoven, en al vanaf 30 euro per enkele reis. En voor 25 euro neem je ook nog eigen ski’s of snowboard mee.

transavia ischgl

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>