Indian Ocean Drive, West-Australie

Wat Route 66 is voor Amerika, dat is de Great Ocean Road voor Australië. Maar de Great Ocean Road krijgt concurrentie! De Indian Ocean Drive is een nieuwe panoramaroute in West-Australië, voor reizen op eigen gelegenheid!

Wat Route 66 is voor Amerika, dat is de Great Ocean Road voor Australië. Maar de Great Ocean Road krijgt concurrentie! De Indian Ocean Drive is een nieuwe panoramaroute in West-Australië, voor reizen op eigen gelegenheid!

De Indian Ocean Drive, de nieuwe panoramaroute, loopt voor een groot deel vlak langs de kust vanaf Perth tot aan net onder Dongara. De nieuwe weg leidt langs de Westaustralische kust van Lancelin tot aan Cervantes en biedt vooral voor toeristen een aantrekkelijk alternatief naast de Brand Highway, de hoofdroute die door het binnenland loopt en waar je veel vrachtverkeer tegenkomt.

Perth to Geraldton route via Indian Ocean DriveOntdek witte stranden, koraalriffen, zoute vissersstadjes en onherbergzame nationale parken op deze spectaculaire reis langs de Coral Coast van Western Australia. Van de afgelegen stad Perth via de kliffen en kloven van het Kalbarri National Park naar de ravijnen van Cape Range. Een buitengewoon hoogtepunt langs de nieuwe route zijn de Pinnacles dichtbij Cervantes.

Highlights Indian Ocean Drive, Western Australia
Als je in noordelijke richting vertrekt vanaf Perth in het zuidwesten van Australië, passeer je allerlei kleine plaatsjes. Je komt langs Cervantes, Jurien Bay met witte stranden en koraalriffen, de rivierkreeftstad Leeman en Geraldton. Als je de weg verder noordwaarts volgt kom je bij het Kalbarri NP, Monkey Mia, Shark Bay, Carnarvon, Coral Bay, het Ningaloo Marine Park en uiteindelijk bij Cape Range NP, bij Exmouth.

The Pinnacles
De Pinnacles zijn gelegen in het Nambung National Park, ten noorden van Perth. Een vreemd verschijnsel. Het lijkt wel of je midden in de woestijn staat en er groeien allemaal stenen recht omhoog. Je kunt dit gebied het beste omschrijven als een zanderig woestijnachtig stoppelveld, waar duizenden eeuwenoude rotspilaren uit de woestijn omhoogrijzen. De vroege Hollandse zeevaarders geloofden in eerste instantie dat ze hier te maken hadden met een ruïne van een stad. In het Discoverycenter wordt uitleg gegeven over hoe een en ander mogelijk is ontstaan. Waarschijnlijk zijn de pilaren gevormd uit schelpen uit een lang verleden tijdperk toen het zand hier onder de zee lag. Een van de beste tijden om The Pinnacles te zien is bij zonsondergang!

De Pinnacles zijn gelegen in het Nambung National Park, vlakbij Cervantes ten noorden van Perth

Vervolg je je weg richting Exmouth?
Verlaat dan zeker even de snelweg bij de ingang van het Peron Peninsula om Hamelin Pool te zien, een van slechts twee plekken op aarde waar zeestromatolieten voorkomen. De rotskoepels, die eruit zien als de onderwaterkeien uit de film Cocoon, werden gebouwd door levende microben die 3.500 miljoen jaar geleden op aarde leefden. Rijd een stukje verder naar Shell Beach, dat bestaat uit miljarden superkleine schelpjes in plaats van zand.

Monkey Mia is bekend door de wilde tuimelaars (bottlenose dolphins) die, na jaren te zijn gevoerd door de lokale vissers, naar de oever zwemmen om met mensen te spelen. Je kunt ze voeren of met ze zwemmen in het heldere, azuurblauwe water. Naast de dolfijnen vind je in Shark Bay ook walvissen, mantarays, schildpadden, haaien en een enorme hoeveelheid vissen en een tiende van ‘s werelds doejoengs.

Dale's Gorge Karijini National Park, Pilbara RegionMonkey Mia is bekend door de wilde tuimelaars (bottlenose dolphins) die, na jaren te zijn gevoerd door de lokale vissers, naar de oever zwemmen om met mensen te spelen. Je kunt ze voeren of met ze zwemmen in het heldere, azuurblauwe water.Palm Spring, vlakbij Hall's Creek, Kimberley

Terug op de Indian Ocean Drive kom je langs de Carnarvon ‘blowholes’, waar de oceaan 20 meter de lucht in wordt gespoten, en het Ningaloo Marine Park, waar je kan snorkelen tussen veelkleurig koraal, dolfijnen, doejongs, schildpadden en tropische vissen. Zwem met walvishaaien tussen april en juni, met mantarays tussen mei en november en kijk naar de migrende bultruggen tussen juli en november.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>