I AM STRONG AND IRRESISTIBLE

Vandaag kondigt Nikon 's werelds eerste water- en schokbestendige camera met verwisselbaar objectief aan: de Nikon 1 AW1 compacte systeemcamera. De nieuwste telg uit de Nikon 1 familie komt vanaf oktober op de markt.

Nikon 1 AW1

Ga je surfen in Kuta, duiken bij het Great Barrier Reef, zeilen naar Engeland of zwemmen met haaien in Zuid-Afrika? Een weekend stappen in Stockholm, snowboarden in Saalbach, bergbeklimmen in Portugal of maak je de safari van je leven? Wat je ook van plan bent en wat Moeder Natuur ook in petto heeft, de Nikon 1 AW1 blijft presteren. De camera is waterdicht (tot 15 meter), schokbestendig (bij een val tot maximaal 2 meter), vorstbestendig (tot -10°C) en volledig stofdicht. Deze camera staat altijd klaar voor avonturen in stijl.

De camera is klein genoeg om gemakkelijk mee te nemen, snel genoeg om in een oogwenk in actie te komen en zo mooi dat deze overal de aandacht zal trekken. Dit is dé oplossing voor stijlvolle fotografen die letterlijk overal foto’s en films van hoge kwaliteit willen maken. Dit camerasysteem, dat wordt geïntroduceerd samen met twee robuuste verwisselbare lenzen, een 11–27.5mm zoomobjectief en een 10mm groothoekobjectief, legt actiemomenten op hun mooist vast in elke omgeving, maar ziet er ook niet misplaatst uit op een chic feest.

Onderwateravonturen met Nikon
Als ‘s werelds eerste water-, schok- en vorstbestendige camerasysteem vormt de Nikon 1 AW1 de nieuwste toevoeging aan Nikon’s assortiment waterdichte producten. Met de onderwaterinstellingen maak je artistieke onderwaterfoto’s en reproduceer je de kleuren onder water in de zee, een meer of een zwembad in al hun natuurlijke pracht.

De WP-N2 is een compacte waterdichte behuizing voor Nikon 1-camera’s waarmee je de wonderen onder water kunt vastleggen tot op een diepte van maar liefst 40 meter. De COOLPIX S31 is een leuke gezinscamera boordevol gebruiksvriendelijke functies. De COOLPIX AW110 is een robuuste digitale compactcamera waarmee je extreme avonturen kunt vastleggen en delen.

Nikon1 AW1 onderwater

Deel je foto’s
Je hoeft niet te wachten voordat je jouw belevenissen met anderen kunt delen. Met Nikon’s kleine WU-1b draadloze mobiele adapter verzend je snel en gemakkelijk beelden van hoge kwaliteit rechtstreeks van de camera naar een smartphone of tablet, waarna je ze gemakkelijk kan delen via social media of op een groter scherm kunt bekijken. Je kan de adapter ook gebruiken om de camera op afstand te bedienen via je tablet of telefoon.

Fotografeer op topsnelheid
Het verrassend snelle en nauwkeurige geavanceerde hybride AF-systeem (autofocus) van Nikon 1 zorgt ervoor dat elke foto raak is en dat elke film er vloeiend en natuurlijk uitziet. De CX-formaat CMOS-sensor van 14,2 megapixels biedt een ISO-bereik tot 6400, wat prachtige details oplevert bij weinig licht. En wanneer de actie echt losbarst, kun je met de Nikon 1 AW1 zorgeloos fotograferen zoals dit bedoeld is: met een constructie die tegen een stootje kan en snelle continu-opnamen tot 60 bps of 15 bps met autofocus, kun je elk actiemoment vastleggen, waarbij je je geen zorgen hoeft te maken dat de camera stoffig of nat wordt of uit je handen wordt geslagen.

Belangrijkste eigenschappen Nikon 1 AW1

 • Ongelooflijke snelheid: Nikon’s EXPEED 3A-beeldverwerkingsengine met twee processors maakt continu-opnamen mogelijk van maximaal 15 bps met autofocus en maximaal 60 bps met vaste AF5, zodat je beelden van hoge kwaliteit kunt vastleggen van zelfs de snelste actie.
 • Elke opname is raak: dankzij het geavanceerde hybride AF-systeem (autofocus) van Nikon 1 wordt zonder vertraging scherpgesteld op onderwerpen. Het systeem beschikt over fasedetectie-AF voor snelle bewegingen en contrastdetectie-AF voor het vastleggen van subtiele details, zelfs bij weinig licht.
 • Uitstekende beeldkwaliteit: de CX-formaat CMOS-sensor biedt een resolutie van 14,2 megapixels en het ISO-bereik loopt tot 6400 voor prachtige details bij weinig licht, zelfs wanneer je fotografeert met een snelheid van 60 bps.
 • Volledige bescherming: de rubberen afdichtingen op kritieke punten op de camera en een O-ring voor de objectiefvatting zorgen ervoor dat er geen water terechtkomt in het binnenste van de camera. De deksels hebben een dubbele vergrendeling, waardoor de kans kleiner is dat ze per ongeluk worden geopend. De anti-slipgrip zorgt voor een stevige greep, zelfs in uitdagende omstandigheden zoals woeste golven of een harde wind.
 • Direct delen: de optionele WU-1b draadloze mobiele adapter verzendt beelden van hoge kwaliteit rechtstreeks naar elke smartphone of tablet.
 • Functies voor omgevingsdetectie: breng je avonturen in kaart met ingebouwde ondersteuning voor GPS en GLONASS plus een ingebouwde gecombineerde hoogte/-dieptemeter, een elektronisch kompas en een virtuele horizon.
 • Moeiteloos fotograferen: met de actiecontrole functie kun je de camera eenvoudig onder water of zelfs met handschoenen bedienen. Houd de actiecontroleknop ingedrukt en kantel vervolgens de camera om instellingen aan te passen of beelden terug te kijken. Activeer de stand Schermhelderheid buiten, zodat de cameramenu’s beter zichtbaar zijn wanneer je opnamen maakt onder water.
 • Waterbestendige opklapbare flitser: de flitser is waterbestendig tot op 15 meter, is perfect voor close-up-opnamen onder water en kan onderwerpen op het land verlichten tot een afstand van 6 meter.
 • Nikon 1-innovaties: met Beste moment vastleggen krijg je altijd de beste opname. Deze functie maakt optimaal gebruik van de verbluffende snelheid van de camera om ervoor te zorgen dat je altijd het juiste moment vastlegt. Slimme fotoselectie legt een reeks hogeresolutiebeelden vast op hoge snelheid en beveelt automatisch maximaal vijf van de beste opnamen aan. Trage weergave legt een reeks beelden van volledige resolutie snel achter elkaar vast en geeft ze tegelijkertijd in slow motion weer op de lcd-monitor. Wanneer je de opname ziet die je wilt bewaren, druk je eenvoudig de ontspanknop helemaal in, waarna het gewenste beeld automatisch wordt opgeslagen.
 • Filmmagie: geniet van de vrijheid om foto’s van volledige resolutie vast te leggen terwijl je gelijktijdig een Full HD-film opneemt. Selecteer de geavanceerde filmstand als je handmatige belichtingsinstellingen wilt wijzigen of wilt filmen in extreme slow motion.
 • Creatieve vrijheid: pas instellingen op instinctieve wijze aan om de actie scherp vast te leggen, de verlichting bij te stellen of achtergronden onscherp te maken met Directe beeldaanpassing. Selecteer de creatieve stand voor toegang tot de opnamestanden PSAM of als je filters en effecten, waaronder onderwateropties, wilt toepassen op foto’s voordat je ze maakt.
 • Uitbreidbaar systeem: voor nog meer mogelijkheden is het volledige assortiment 1 NIKKOR-objectieven compatibel met de Nikon 1 AW1 en kun je NIKKOR-objectieven gebruiken in combinatie met de FT1 vattingadapter.
 • Waterdichte accessoires: met sterke, waterbestendige riemen houd je je Nikon 1 AW1 veilig binnen bereik. Een verwisselbare cameragrip biedt een stevige greep, zelfs wanneer je fotografeert in extreme omstandigheden. Een siliconenhoes beschermt de randen van de camera tegen krassen.

Prijzen en beschikbaarheid
De Nikon AW1 is verkrijgbaar in zwart, wit en zilver en is nog stijlvoller dankzij de voorzijde van roestvrij staal. De camera is naar verwachting leverbaar vanaf 10 oktober 2013. De adviesprijs van de Nikon 1 AW1 KIT + 11-27,5 mm f/3.5–5.6 ligt rond de € 839,-.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>