Hoe pak je jouw backpack in?

Je hebt vakantiegangers en je hebt reizigers. Voor die laatste categorie is een backpack de ideale reispartner. Als de gehele activiteit er naar vernoemd is, dan weet je dat je tijdens het backpacken deze uit de kluiten gewassen rugzak nodig hebt. Het credo van een backpack luidt namelijk als volgt; 'zoveel mogelijk spullen mee, op een zo'n comfortabel mogelijke manier'.

Vier handige tips om je backpack in te pakken

Het inpakken van je tas kan een redelijke uitdaging zijn, maar ook hier geldt dat je altijd terug kunt vallen op tips van andere backpackers! Eerder gaven we al eens tips voor beginnende backpackers en we schreven over de dingen die handig zijn mee te nemen als budget backpacker.

Of je nou eens per jaar of elke maand op reis gaat, een aantal dingen wordt nooit makkelijker. Je kleding zonder kreukels opvouwen bijvoorbeeld. Gelukkig zijn er tal van tips en trucs die het je makkelijker kunnen maken.

#1 Gekreukte kleding

Ook zo’n hekel aan kreukels in je kleding als je op reis gaat? Om dat te voorkomen kun je er wat papier (tissue) tussen leggen. Zorg er ook voor dat je deze items bovenin je tas houdt, zodat andere spullen er niet te hard op drukken. Packing cubes houden je backpack super goed op orde. Naast minder kreukels en vouwen in je kleding besparen deze organizers ook nog eens veel ruimte als je ze op de juiste manier inpakt. De grootste sloddervos kan nu nog zijn backpack netjes inpakken!

Extra tip: in sommige hostels of in het vliegtuig ontbreekt wel eens een goed kussen. Een cube gevuld met kleding is uitstekend te gebruiken als een kussen.

gekreukte kleding

Ook zo’n hekel aan gekreukte kleren?

#2 Vieze schoenen

Of je nou al met vuile schoenen van huis vertrekt of smerige schoenen krijgt tijdens je reis, er is een manier om te voorkomen dat ze je Instagram-waardige outfits verpesten. Koop gewoon een goedkoop douchekapje waar je je schoenen in plaatst zodat er geen vuil op de rest van je spullen komt. Als je sokken of schoenen stinken na een goede hike op een hete dag, zorgt een dryer sheet (zo’n droogtrommeldoekje) in je backpack voor een frisse geur.

Extra tip: verwacht je veel regen tijdens je hike, smeer dan je schoenen in met bijenwas voor een waterdichte buitenkant!

schoenen douchekapje

Gebruik een douchekapje om je schoenen om ervoor te zorgen dat de rest van je spullen schoon blijft

#3 Vloeistoffen

Als je al je toiletartikelen inpakt, neemt dat een hoop ruimte in. Zelfs als je reisflesjes gebruikt. Gel en zonnebrand kun je bijvoorbeeld in een doosje voor contactlenzen doen, of in een klein cupje waar de sambal bij de Chinees inzit 😉

Meestal heb je wel iets bij je dat vloeibaar is, en het is echt irritant als dat gaat lekken in je backpack. Wat je kunt doen, is een klein stukje plastic over de opening van de fles trekken, waarna je de dop of het deksel terug plaatst. Voor de zekerheid kun je de vloeistoffen hierna ook nog in een hersluitbaar zakje doen.

#4 Vuile was

Een bekende budget backpack-truc is het gebruik van plastic tasjes om je spullen in op te bergen en te organiseren. De vieze was in een tas, ondergoed en sokken in een andere en alle kleine zooi zoals opladers of folders ook in hun eigen tas. Goedkoop en functioneel, maar niet altijd even handig. Je ziet niet wat in welke tas zit. En je wil niet die backpacker zijn die de hele dorm wakker maakt met krakende zakjes. Een plastic tas kan bovendien uitkomst bieden bij een onverwachte regenbui. Stop de inhoud van je backpack erin, bind hem dicht en stop hem ondersteboven in je backpack.

Voor de vuile was zijn vacuüm zakken heel handig. Ook als je door verschillende klimaatzones reist, want dan stop je die dikke fleecetrui erin die je niet constant nodig hebt.

Backpack inpakken

Zalando heeft een soort van guide gecreëerd om je te inspireren bij de aankoop van reisbagage. Met handige lijstjes en mooie video’s. Onderstaand filmpje toont hoe je het best je backpack kan inpakken.

Heb jij nog tips die het anderen makkelijker kunnen maken? Deel ze hieronder!

Dionne
Laatste berichten van Dionne (alles zien)
  1. mirella zegt:

    Sinds ik de laatste jaren veel naar azie reis met zowel tas als backpack heb ik destijds deze koffer organizers aangeschaft. echt super ideaal om je kleding te ordenen

  2. Irene zegt:

    Handige tips! Ik vind Packing Cubes ook super handig! Nooit meer iets zoeken in je backpack. Ik kan niet meer zonder.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>