Hoe herken je een ladyboy?

Jongens die hun geld verdienen als dames: iedereen die naar Thailand is geweest, heeft ladyboys gezien. Maar hoe herken je ze voor het te laat is? Reisjournalist David Barbeler sprak met een Australische expat die daar ruime ervaring in heeft.

ladyboy

Jongens die hun geld verdienen als dames: iedereen die naar Thailand is geweest, heeft ladyboys gezien. Maar hoe herken je ze voor het te laat is? Reisjournalist David Barbeler sprak met een Australische expat die daar ruime ervaring in heeft.

Ze bezitten spectaculaire curven, zijn in gewaagde jurken gestoken en hebben een buitengewone interesse in Westerse mannen: de Thaise ladyboys. Ik weet nog dat we op scootertjes door Patong reden en een langbenige dame ons met een mannenstem toeriep. Destijds vonden we het hilarisch, maar stel dat je het om de één of andere reden niet eens doorhebt? De Australiër ‘Strider’ weet hoe je de befaamde ladyboys, ondanks alle mogelijke chirurgische ingrepen, snel kunt herkennen:

 • Adamsappel. Misschien wel de makkelijkste, alhoewel steeds meer ladyboys die laten wegschaven.
 • Danspasjes. Ladyboys kunnen totaal niet dansen. Het zijn en blijven immers mannen.
 • Haar. Ze zitten altijd maar aan hun haar, omdat ze overdag nooit pruiken of extensions dragen.
 • Aders. Let op dikke aders in hun armen en handen.
 • Voeten. Mannen hebben nu eenmaal grotere voeten.
 • Schouders. Heeft een Thaise ‘vrouw’ brede schouders? Groot kans dat het een ladyboy is.

Heb je het idee dat er zaken ontbreken in dit lijstje? Reageer met jouw ervaringen.

Foto: zaphodsotherhead, Flickr

Thailand reizen

 1. Nog een paar te aanvulling:
  – De ladyboys zijn langer dan Thaise vrouwen.
  – Een lage of overdreven stem is een indicatie.
  – Grote borsten, als ze toch voor implantaten kiezen nemen ze meestal niet de kleinste.
  – Ze gedragen zich overdreven vrouwelijk, dat blijkt uit het lopen en het heupwiegen.

  Brede schouders valt wel mee, ze zijn meestal juist net zo tenger als Thaise vrouwen, dat maakt het lastig. Adamsappel kan ook wat aan gedaan worden tegenwoordig.

 2. ferry bookelman zegt:

  Een nogal vreemd artikel. Waarom zou je katoeys, want zo heten de ladyboys in Thailand, moeten herkennen. Zijn zij een gevaar voor de samenleving of zo. Wat een discriminerende onzin.Waarom geen lijst opgesteld hoe men pedofielen of hoerenlopers of Geert Wilders stemmers kan herkennen.
  Diegenen die katoeys willen/moeten herkennen zijn/willen schijnbaar met ze in contact gekomen. Waarom dan? En waar komt al die kennis over katoeys vandaan. OOOHHH al ervaring opgedaan ofzo?
  Enfin geen goede beurt Reishonger. Ik heb al gegeten en gedronken na dit bericht

  • Jaap Cornelissen zegt:

   Prima advies. Waarom doen mannen zich voor als vrouwen. Dat is pure oplichting. Dus het is uitstekend dat jullie daar aandacht aan besteden. Perfect!

 3. Hey Ferry,

  Ik begrijp je standpunt, en eigenlijk ben ik het wel met je eens.
  Echter misschien 80% van de expats die naar Bangkok gaan, en ongeveer een vergelijkbaar percentage van de mannelijke Engelse touristen, gaan voor één enkele reden. Dezelfde reden als dat de Engelsen naar Amsterdam komen(behalve bier en wiet).

  Sex!

  En als je dan met een LadyBoy je hotelbed in duikt komt er misschien iets hards en groots uit de broek wat die expat niet direct verwacht.
  Dus voor die mensen zou dit artikel erg nuttig kunnen zijn als ze een avondje onder de wollen dekens willen duiken met een schone Thaise.

  Ik denk niet dat het in dit artikel er om gaat om de Katoeys te kunnen onderscheiden van de niet Katoeys voor dagelijkse omgang van mensen. Het zijn ook mensen zoals jij en ik dus die vereissen ook geen speciale of negatieve behandelling. Daarover ben ik het helemaal met je eens!

  • Merkwaardig standpunt. Uitgaande van genoemdecliche.s, kom je uit op…….jezelf als cliche. En dan zo.n ” alternatieve site?

 4. Natuurlijk wil onze “strider” een lijst om ladyboys te kunnen herkennen. Hoewel het meeste uit zijn lijst uit de duim gezogen bullshit is (aziatische mannen zijn in vergelijking met vrouwen minder breed dan blanke mannen tov. blanke vrouwen en een duidelijke adamsappel hebben de meeste aziatische mannen niet), moeten wij er wel rekening mee houden dat meneer australiër is. Als er 1 land op de wereld homofoob, lesbofoob, travofoob en alles-wat-anders-is-foob is, en middeleeuwse zeden en gewoonten heeft dan is het australie wel. Daar zijn de amerikanen nog tolerant en modern bij. Overigens wat ik vrijwel nergens lees en wat ik uit een medisch blad weet, is dat er in Thailand meer dan elders natuurlijke ladyboys voorkomen. Waarom is nog niet bekend. Deze door moeder natuur gemaakt ladyboy zijn dus echt niet van een echte vrouw te onderscheiden anders dan ze volkomen naakt zijn. Maar het doet er allemaal niet toe, leven en laten leven, vive la liberte, vive la france zoals de fransen zeggen.

 5. Martijn zegt:

  Reactie op Ferry:

  Gevaar of discriminatie, is hier niet van toepassing. Ik ben 100% hetero, zit niet te wachten op een ladyboy… wat is daar nu het probleem van? Ik heb totaal geen probleem dat er ladyboys zijn. Maar aub, ga een hetero niet proberen wijs te maken dat het normaal is. En de vraag “hoe herken je een ladyboy” is dan ook heel begrijpelijk. Google kan je nog meer punten aanwijzen, hoe onzinnig het klinkt..

  – de knapste, kun je er bijna zeker van uitgaan dat je te maken hebt met een ladyboy
  – ze stappen sneller op je af
  – vraag in een bar als je het niet vertrouwt aan anderen of degene er een is
  – ga niet liggen zoenen voor je het weet

  Je hebt zelfs drie soorten ladyboys; de derde is volledig omgebouwd. Dit en meer kun je vinden op Google. Maar ook ladyboys zijn en blijven mensen. Ondanks alles zijn er ook bij die het eerlijk zeggen. Ook zijn en maken ze deel uit van dat. Voor bi of homo’s is dit geen probleem? Ik als hetero heb echte meiden gehad.. en er lopen genoeg rond. En hoe verleidellijk en mooi ze er ook kunnen uitzien 😉 ik ga liever voor de minder knappe… en drink me niet klem! Gebruik je gezond verstand.

  Deze link is ook belangrijk: http://www.thailandblog.nl/toerisme/oplichting-van-toeristen-thailand-de-top-10-van-bekende-trucjes/

 6. Interessant item. Ik ga graag op onderzoek uit. Uit nieuwsgierigheid. Want al die vooroordelen zeggen vaak meer over de afzender. Ik denk dat er vele soOorten zijn. wie hier niet genoemd zijn, zijn de spelingen der natuur, bv vrouwen met een piemel. Ik las op Thailandblog een interessante hypothese. Ze komen in Thailand meer voor door het boeddhisme. Het kan ouders tot jaren na de geboorte geen hol schelen of het nou een meisje of een jongen is.Zo kunnen ‘ spelingen’ tot late leeftijd metrust gelaten worden m.b.t. hun geslacht. Anderevolkeren, allemaal gekoloniseerd en besmet met westers onderwijs,en -waarden, worden eerder gedwongen een keuze te maken, en omgebouwd.of in een frame geduwd. Ik heb kontakt met 1 maar na een. Riendschappelijke kennismaking begint ze wel over geld. Ik zoek geen transactie. Ik begrijp hun positie en hun keuzes. Zit dus on dilemma.

 7. In mijn tijd had je posters: ooit een normaal mens ontmoet? En, beviel het? Bovenstaande “echte man”l hoef ik in elk geval gelukkig nooit te ontmoeten.Vrouwen boeien me meer, met of zonder.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>