Heilige Vallei van de Inca's

Een bezoek aan Machu Picchu in de Heilige Vallei is een absoluut hoogtepunt dat niet mag ontbreken aan je reis door Peru. Maar naast Machu Picchu heeft de Heilige Vallei meer te bieden! Doorgrond de bouwstijl van de Inca’s bij Sacsayhuaman, ontmoet de Yachaqs in Amaru en ontsnap aan de drukte tijdens je speurtocht naar Chicha in Ollantaytambo.

Sacsayhuaman

Een bezoek aan Machu Picchu in de Heilige Vallei is een absoluut hoogtepunt dat niet mag ontbreken aan je reis door Peru. Maar naast Machu Picchu heeft de Heilige Vallei meer te bieden! Doorgrond de bouwstijl van de Inca’s bij Sacsayhuaman, ontmoet de Yachaqs in Amaru en ontsnap aan de drukte tijdens je speurtocht naar Chicha in Ollantaytambo.

De heilige vallei van de Inca’s of het heilige dal van de Inca’s loopt parallel aan de Urubambarivier, de Heilige Rivier, van het dorp Písac tot de ruïnestad Ollantaytambo. In vroegere tijden vormde de vallei een van de belangrijkste centra voor de landbouw en is nog altijd de beste plaats voor de verbouw van maïs in Peru. De vallei bevat talloze archeologische overblijfselen en dorpen.

Doorgrond de bouwstijl van de Inca’s
Zo kun je een bezoek brengen aan de archeologische opgraving van Sacsayhuaman; een ommuurd complex aan de noordelijke rand van de stad Cuzco. Het is een uitstekende plek om de kenmerkende bouwstijl van de Inca’s te doorgronden. De Inca’s gebruikten harde, gepolijste stenen die ze volgens een bepaald patroon, maar zonder cement, in elkaar legden. De bouwwerken zijn zo stevig dat ze aardbevingen en de Spaanse plunderzucht hebben overleefd. Op 24 juni vieren de Cusqueños in Sacsayhuaman het Festival van de Zon, een soort zonnewendefeest dat ze zelf Inti Raymi noemen.

Ontmoet de Yachaqs in Amaru
Ook kan er een bezoek gebracht worden aan de inheemse gemeenschap Amaru. Tijdens je bezoek ontmoet je de Yachaqs (‘wijze mannen’ in de Quechuataal). Deze oorspronkelijke bewoners van dit gebied wachten op je in het centrum van hun toerismevereniging. Hiermee willen de Yachaqs meer welvaart verwerven en hun toeristische dienstverlening verbeteren.

Je nieuwe vrienden verwelkomen je met een traditioneel hapje en vertellen je wat voor activiteiten je kunt ondernemen. Vervolgens vertelt een gids je meer over de historie en projecten van de inheemse gemeenschap. Daarna ontmoet je de gastfamilies, bij wie je zult overnachten. Zij laten je graag hun huizen en boerderijen zien. Ten slotte kun je deelnemen aan een workshop ‘weven’. Daarin leer je alles over het hele proces van weven, verven met natuurlijke kleurstoffen van planten en het verhandelen van stoffen.

Ook heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een trekking met een lokale gids. Een absolute aanrader, want de tocht voert je naar een prachtig meer in de omgeving. Daar wordt een traditionele soep uit de Andes geserveerd en kun je genieten van de schitterende omgeving en de vele vogelsoorten.

Ollantaytambo

Ontsnap aan de drukte in Ollantaytambo
Een ander hoogtepunt in de Heilige Vallei is Ollantaytambo. Ollantaytambo wordt omschreven als een nog levende Incastad. De inwoners houden de oude tradities in ere en bewerken bijvoorbeeld hun velden nog met voetploegen. De plaats is vernoemd naar Ollanta, de Incageneraal die verliefd werd op de dochter van de negende Incaleider Pachacútec. Hij moest de stad ontvluchten, maar werd na de dood van Pachacútec weer met haar verenigd. De gebeurtenis staat te boek als de grootste Incaoverwinning op de Spanjaarden, voor de stad in 1537 werd ingenomen. De stad is verdeeld in vele canchas (binnenplaatsen) elk met een eigen ingang.Logo PLA

Peru is een groot en veelzijdig land met een ongelooflijke variëteit aan natuurschoon en een indrukwekkende cultuur. Pure Latin America kan hier zijn naam alle eer aan doen en heeft een aantal schitterende reizen die voor een blijvende herinnering zullen zorgen! Laat je verrassen door veelzijdig Peru …

 

Martijn
  1. Himal ghale zegt:

    what wonderful information about the Sacred Valley trip, this is very useful information for travelers who are planning to visit this Sacred Valley trip. hope I will be here one day.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>