Een groepsreis naar Zuid-Afrika?

"Land in zicht!" Dat hebben de matrozen aan boord van de schepen van Jan van Riebeeck vast en zeker geroepen toen ze na weken op zee eindelijk de Tafelberg zagen opdoemen. Van Riebeeck was met een aantal schepen naar zuidelijk Afrika gevaren om daar een verversingspost op te zetten voor de handelsschepen van en naar de Oost. De post groeide en bloeide en stond hiermee aan de wieg van het hedendaagse Zuid-Afrika. Er is nog veel dat aan de band met Nederland herinnert, zoals het Afrikaans en plaatsnamen zoals Ermelo, Amsterdam en Middelburg.

Door deze link met Nederland is Zuid-Afrika een bijzondere vakantie bestemming, maar voor het geval dat dat je niet mocht overtuigen geeft Zuid-Afrika specialist Sable Tours je hieronder vijf redenen waarom een groepsreis naar Zuid-Afrika bovenaan jouw bucketlist moet staan.

#1 World in one country

De slogan die veel gehoord wordt als het gaat om Zuid-Afrika is ‘the world in one country’. Bij een groepsreis naar Zuid-Afrika ben je in de gelegenheid om zelf te ervaren hoe veelzijdig dit land is. Je reist langs glooiende velden, weidse open vlaktes, ziet woeste kusten, ruige berglandschappen, weelderige bossen en pittoreske dorpjes. Geen enkele dag is hetzelfde in Zuid-Afrika en deze afwisseling maakt dat Zuid-Afrika voor ieder wat wils heeft. Niet alleen de landschappen, maar ook de bevolking van Zuid-Afrika is zeer divers. Wist je dat er ten minste 35 verschillende talen worden gesproken, waarvan er 11 worden erkend als officiële talen? Het ontdekken van de Zuid-Afrikaanse culturen is een feestje op zich! En je hoeft je niet druk te maken of je wel kunt communiceren in al deze talen, de voertaal is Engels, maar je kunt je in grote delen van het land zelfs redden in het Nederlands.

Tafelberg - 5 redenen waarom een groepsreis naar Zuid-Afrika bovenaan jouw bucketlist moet staan

#2 Uitbundig wildleven

Zuid-Afrika is synoniem aan een indrukwekkend wildleven. Met meer dan 20 nationale parken, waaronder het wereldberoemde Kruger National Park, is Zuid-Afrika een van de beste bestemmingen in Afrika om wild te zien. Omdat de nationale parken makkelijk toegankelijk zijn is het bovendien een zeer betaalbare wildbestemming in vergelijking met andere Afrikaanse landen. Voor een safari in Zuid-Afrika betaal je een fractie van de prijs die je moet betalen in Oost-Afrika. De verschillende ecosystemen die het land rijk is zorgen voor een gevarieerde flora en dientengevolge ook voor een boeiende fauna. In een zeer kort tijdsbestek heb je dan ook de kans om heel veel uiteenlopende dieren te zien, van schattige pinguïns tot de Big 6. Naast de bekende Big 5 -leeuw, olifant, neushoorn, buffel en luipaard of cheeta- kun je namelijk ook walvissen spotten in Zuid-Afrika.

Landschap in Zuid-Afrika

#3 Aangenaam klimaat

Zuid-Afrika heeft een heerlijk klimaat, waar de temperatuur zelfs in de winter (onze zomer) een aangenaam gemiddelde van tussen de 17 en 25 graden heeft. Het land noteert meer dan 2500 tot 3000 zonuren per jaar. Je kunt Zuid-Afrika daardoor het hele jaar door goed bezoeken. Ieder seizoen heeft wel iets moois, het is moeilijk om aan te geven welke periode je het beste kunt kiezen voor je reis. In de winter kan het koel zijn, maar dat is de tijd dat de meeste Proteas bloeien, en doordat er minder begroeiing is heb je de beste kansen om wild te spotten in de nationale parken. Dit is ook de tijd dat het walvissenseizoen begint. In het voorjaar (onze herfst) is het hoogtepunt van de walvissentrek, staan na de eerste regens ‘die veld’ in Namaqualand in bloei en worden er veel jonge dieren geboren. De zomer kan erg warm zijn, maar het is dan heerlijk vertoeven aan de stranden en in de bergen. Het najaar brengt meestal rustig en stabiel weer, met lekkere temperaturen. In de Wijnlanden zijn de wijngaarden getooid met prachtige herfstkleuren.

Bloeiende Protea

Bloeiende Protea’s

#4 Gastronomische genoegens

Zuid-Afrikanen houden van goed eten, de nationale hobby is dan ook een gezellige ‘braai’ met familie en vrienden. Het liefst lekker buiten in het park of op het strand. Een kleed op de grond, een koelbox met bier en een wijntje erbij, de kinderen ravottend in het zand. Het vlees dat wordt gegeten komt van dieren die alle ruimte hebben gehad en in de frissen buitenlucht hebben gestaan, en dat próef je. Lekkerbekken kunnen hun hart ophalen, de Zuid-Afrikaanse keuken is smakelijk en zeer uitgebreid. Naast traditionele Europese gerechten zijn er veel Oosterse invloeden. Aan de kust kun je heerlijk verse vis en schaaldieren verorberen en bezoek je de kleine Karoo, probeer dan een de lokale lams- en struisvogelschotels. Bij je maaltijd kun je genieten van de tongstrelende Zuid-Afrikaanse wijnen.

Culinair Zuid-Afrika

#5 Sportieve activiteiten

In Zuid-Afrika hoef je je geen moment te vervelen, met de zon en prachtige landschappen is het land een paradijs voor sportieve buitenactiviteiten. Van een ontspannen wandeling langs de kust tot het maken van een bungee jump, het is er allemaal. Ook bij een groepsreis naar Zuid-Afrika zijn er diverse mogelijkheden voor een sportieve activiteit, al is het maar een duik in het zwembad van je accommodatie. Beklim Tafelberg, maak een fietstocht door de Wijnlanden of ga paardrijden in de Drakensbergen. Durf je wat extremere sporten aan, ga dan kiteboarden, windsurfen of paragliden. Vergeet in ieder geval niet je wandelschoenen in te pakken, want de mooiste plekjes in Zuid-Afrika bereik je te voet. Een prima manier om de waanzinnig mooie natuur echt te ontdekken!

Surfer in Zuid-Afrika

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>