Extra voordelig naar de sneeuw!

De eerste skigebieden zijn dankzij de vroege sneeuwval in september al gestart met het skiseizoen 2011-2012. Helaas is er in de periode daarna zo weinig sneeuw gevallen, dat op dit moment nog lang niet alle gebieden geopend zijn. Maar eind deze maand zullen de meeste skigebieden hun pistes open stellen voor het publiek.

Extra voordelig naar de sneeuw met een doorlopende reisverzekering van ABN Amro!

December, de feestmaand, maar ook de maand dat veel skigebieden open gaan. Het is ook de maand waarin veel mensen zich orienteren voor een skivakantie. En wintersport is niet goedkoop. Je hebt veel kosten voor skikleding, ski’s of een snowboard, accommodatie, een skipas en natuurlijk de reis zelf.

Volgens Het Laatste Nieuws van 4 oktober 2011 wordt skiën dit jaar 30 tot 40% duurder. Dat komt omdat zowel in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland als Italië de schoolvakanties grotendeels samenvallen. Als iedereen tegelijk op vakantie gaat, is de vraag naar overnachtingsplaatsen groter dan het aanbod, en stijgen de prijzen. De prijsstijgingen gelden voor de eerste week van de kerstvakantie, de krokusvakantie en de tweede week van de paasvakantie. Dat zijn de verlofperiodes die overlappen met die van de ons omringende landen.

Tips voor een goedkope skivakantie
Skivakanties lijken elk jaar duurder te worden. Toch is het mogelijk een geweldige week op de piste te beleven zonder al je spaarcenten op te moeten maken.

  1. Vermijd de schoolvakanties. Het is dan niet alleen veel drukker op de pistes, ook de prijzen voor hotels zijn veel hoger. Kan je niet buiten de vakanties gaan? Kijk dan zeker eens wanneer ons omringende landen vakantie hebben. Soms verschillen deze vakantieperiodes met de onze en zo kan je heel wat geld uitsparen.
  2. Boek je skivakantie online of direct bij een pension. Dit is bijna altijd goedkoper dan via een reisbureau.
  3. Kies voor minder bekende en kleinere skioorden. Hotels in populaire gebieden profiteren namelijk van de bekendheid van een skigebied om hoge prijzen te vragen.
  4. Neem geen all-in formule. Overdag sta je op de latten, waardoor al die gratis drankjes en lunch aan je neus voorbij gaan.
  5. Regel een skipas vooraf. Vooral in grote en bekende skigebieden nemen skipassen een grote hap uit het budget. Door je skipas vooraf te boeken krijg je dikwijls grote kortingen en hoef je niet in de lange rij aan het loket van de skilift.
  6. Huur je skimateriaal online, of vooraf in Nederland. Skimateriaal meenemen in de bus van een touroperator is altijd gratis. Reis je per vliegtuig betaal je een toeslag van ongeveer 20 euro.
  7. Rij zelf naar je bestemming. Met de bus, de trein of het vliegtuig op reis gaan is gemakkelijk, maar duurder. Probeer ook steeds de tankstations op de snelwegen te vermijden, tankstations vlakbij een afrit zijn vaak al gauw 20 cent per liter goedkoper.
  8. Doe je inkopen thuis of in het dal. De supermarktjes in het skistation zelf zijn door hun afgelegen ligging al gauw 30 tot 40% duurder dan de supermarkt bij jou thuis.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>