Glendalough

Een land wordt gemaakt door zijn geschiedenis. Voor mij is dat een deel van de charme. Ik hou er van te wandelen en rondom mij de tekenen van het verleden te ontdekken. Het heeft iets heel romantisch om door een herfstbos te wandelen en de ruïnes van een kasteel te ontdekken. Of een toren van een abdij.

Glendalough

In het graafschap Wicklow, Ierland, ligt de oude kloostergemeenschap Glendalough. Nu onbewoond en vervallen, is het een site die nog steeds de moeite waard is om te bezoeken.

Glendalough

St Kevin
Glendalough is een verbastering van de originele, Ierse naam, die ‘vallei met twee meren’ betekent. Het klooster werd gesticht door de heilige Kevin in de zesde eeuw. Dat maakt de ruïne een van de oudste Christelijke overblijfselen in Europa. De site bestaat tegenwoordig uit een ronde toren, een aantal geruïneerde kerkgebouwen en een meer recent kerkhof.

Glendalough

De vallei
Ik bezocht Glendalough een paar keer, in de herfst en in de zomer. De vallei waar dit oude klooster ligt, is diep en scherp, met twee meren die door een riviertje met elkaar verbonden zijn. Langs de hellingen lopen wandelpaden, sommige al wat steiler dan de andere. Je kan de hele vallei rondlopen, terwijl je uitkijkt over het klooster onder jou.

Maar hoewel het uitzicht echt de moeite is, is het ook bijzonder af te dalen en door de vervallen gebouwen en het oude kerkhof te wandelen. De hoge toren, nog steeds intact, de verkruimelde kerk en kloostergangen. Het kerkhof, langs de rand van het water. Het geeft allemaal die mythische Ierse sfeer weer.

Glendalough

De top
Glendalough is een vaak bezochte plaats. En terecht. Maar wat weinig mensen weten, is dat je aan het einde van de vallei, waar de weg hogerop leidt, kan uitkijken over het klooster en de meren. Het is een stille plek, waar bij veel regenval een waterval de vallei in dondert. Een prachtige plek, stil en bijzonder.

Glendalough

Lotte

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>