In de voetsporen van Game of Thrones

Zonder dat je het wist heb je ze misschien al op je beeldscherm voorbij zien komen: de indrukwekkende landschappen en pittoreske dorpen van Noord-Ierland! De hitserie van dit moment, Game of Thrones, is namelijk voor een deel in de prachtige natuur rondom Belfast opgenomen.

De ruige kustlijn, historische kastelen en adembenemende uitzichten waren voor de makers van Game of Thrones de redenen om de spannende serie hier op te nemen. Alle locaties liggen vlakbij Belfast en dus kun je een stedentrip naar de stad makkelijk combineren met een tocht in de voetsporen van Melisandre (onze eigen Carice!), Ned Stark, Bran en vele andere personages. Dit zijn de locaties om te bezoeken!

1. Dark Hedges

Ken je de impostante King’s Road nog met zijn mysterieuze bomen? Hier reisde Ned Stark overheen op weg naar King’s Landing. Dit is trouwens ook de weg waarover Arya Stark verkleed als jongen vluchtte nadat haar vader Ned onthoofd was. Deze gave hidden road kun je zelf ook afrijden als je richting Bushmills gaat en is echt niet alleen voor fans van de serie een absolute aanrader. De verlaten weg is namelijk niet voor niets een van meest gefotografeerde plekken in Noord-Ierland.

Dark Hedges

Dark Hedges, foto van Visit Belfast

Dark Hedges

Dark Hedges

2. Cushendun

Ten noorden van Belfast vind je County Antrim. De kust van dit gebied staat in de serie beter bekend als de Stormlands. Hier vind je onder andere de indrukwekkende Caves of Cushendun, de grotten waar Melisandre haar Shadow Baby kreeg. Een scène die bij menig fan nog op het netvlies gebrand staat.

Cushendun

Cushendun, foto van Visit Belfast

County Antrim

County Antrim

3. Ballintoy Harbour

Dit idyllische vissersdorp staat in Game of Thrones beter bekend als Iron Islands. Reis hiernaartoe af om Theon zijn voetsporten te volgen. Op deze eilanden liggen zijn oorspronkelijke roots en ontmoet hij na lange tijd zijn zus weer. Dichtbij Ballintoy Harbour vind je ook Larrybane en de Carrick-a-Rede Ropebridge, het decor voor Renly Baratheon’s legerkamp (waar hij overigens later weer wordt vermoord door de Shadow Baby die 32 kilometer verderop in de Caves van Cushendun geboren werd).

ballintoy

Ballintoy, foto van Visit Belfast

Ballintoy Harbour Ballycastle

Ballintoy Harbour bij Ballycastle

4. Ballycastle

Dit kleine dorp is gebruikt voor de Free Cities waar Varys geboren is. Het is daarnaast trouwens het meest noordelijke punt van de Antrim Coast van Noord-Ierland. De omgeving is een geweldig stukje van de tour langs de Game of Thrones locaties!

Ballycastle Coast

De ruige kust van Noord-Ierland, bij Ballycastle, County Antrim, foto van Pabradyphoto

5. Castle Ward

Meer naar het zuiden is Castle Ward een plek die je als echte fan niet mag overslaan. Dit monument, dat onder de National Trust valt, is speciaal voor de serie overgoten met een Game of Thrones sausje. De loodsen en schuren werden omgebouwd om Winterfell te verwezenlijken. Vandaag de dag kun je hier letterlijk in de huid kruipen van je favoriete personages. Trek een kostuum aan en leer net als Bran en Arya van Jon Snow (of in ieder geval een look-a-like) de pijl en boog te spannen!

Castle Ward

Tollymore Forest Park, County Down, foto van Visit Belfast

6. Tollymore Forest Park

Iets ten noorden van Castle Ward ligt het Tollymore Forest Park. Fans zullen dit bos herkennen als het Haunted Forest waar de White Walkers schijnen rond te dolen en de pups van de Direwolfs werden gevonden door Ned Stark en zijn kinderen. Kans is klein dat je tijdens een eigen ontdekkingstocht iets spot of vindt, maar wie weet…

7. Inch Abbey

Ook de Riverlands zijn gebaseerd op een locatie in Noord-Ierland. Misschien kun je de scène niet helemaal meer voor je halen, maar Inch Abbey is een middeleeuwse ruïne die in de serie dienst deed als de plek waar het leger van Robb Stark de rivier de Trident wilde over te steken.

InchAbbey, Belfast

Inch Abbey, foto van Visit Belfast

8. Titanic Studio’s in Belfast

Hoewel de studio’s (helaas) niet voor het publiek toegankelijk zijn, is het voor de echte fans toch leuk om een stop te maken bij de Titanic Studio’s in Belfast. Dit is namelijk dé plek waar de studio-opnames van Game of Thrones gemaakt zijn. De studio’s liggen midden in het maritieme hart van Belfast, waar ook ooit de Titanic werd gebouwd. Kun je dat ook direct meepikken.

Titanic Studios Belfast

Titanic Studios, foto van Visit Belfast

Wil jij ook in de voetsporen van Game of Thrones treden? Goed nieuws! Er worden speciale tours georganiseerd langs locaties van de serie. Meer informatie hierover vind je op de website van Visit Belfast. Daarnaast is Belfast door nieuwe, rechtstreekse vluchten nu comfortabel, snel en betaalbaar bereikbaar. Een retourticket kun je namelijk al vanaf € 60 boeken. Welke locatie wil jij in real life zien?

Latest posts by Dionne (see all)
  1. Leuke blog! Alleen is dat niet Castle Ward op de foto, maar de poort van Tollymore Forest Park, dat ook in Noord Ierland ligt.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>