Freeride hotspot Ischgl

Vrijwel geluidloos glij je door de stille witte wereld. Het enige geluid is dat van knisperende "powder" onder je snowboard, het mooiste geluid in het maagdelijk wintersport landschap. De opstuivende poedersneeuw, de hemel is zo dichtbij: we zijn in het sprookjesachtige landschap van de Silvretta Arena in Ischgl!

Oostenrijk Ischgl

Europa is een schitterend freeride gebied rijker!
Na 28 jaar van planning, intensief overleg met de deelstaat Tirol en verschillende autoriteiten op het gebied van natuurbescherming heeft Ischgl een mijlpaal bereikt. Het wintersportgebied heeft toestemming gekregen om een nieuwe gondellift te bouwen: de Piz Val Gronda E5. Vandaag (zondag 22 december) wordt de nieuwe lift in gebruik genomen. Met deze uitbreiding voegt Ischgl een nieuwe dimensie toe aan wintersporten in de Silvretta Arena, met 3 kilometer extra rode piste en een nieuw freeride gebied van 100 hectare.

Freeride in Ischgl te Oostenrijk

Wintersportgebied Ischgl
Ischgl is zonder twijfel dé lifestyle bestemming van de Alpen. Waaraan geen enkele bestemming zich kan meten. Ieder jaar bewijst Ischgl zich opnieuw door als eerste wintersportresort te openen met het legendarische concert waar wereldsterren de bühne betreden. En met sneeuwcondities die indruk maken op de meest ervaren wintersporters. Ischgl is niet te vergelijken met welke andere wintersportbestemming dan ook! Met de Piz Val Gronda E5 heeft Ischgl nu 44 liften die aansluiten op het prachtige skigebied van de Silvretta Arena. Dankzij de hoge ligging, 90% van de pistes bevindt zich boven 2.000 m, is de sneeuwzekerheid groot. Met meer dan 238 km piste van de Silvretta Arena, behoort het wintersportgebied van Ischgl/Samnaun tot de beste van de Alpen.

Silvretta Arena

Freeridehotspot
Skiën naast de pistes, als eerste je spoor trekken door de diepe sneeuw, geldt voor veel wintersporters als ultieme adrenalinekick in de sneeuw. De nieuwe kabelbaan Piz Val Gronda E5 komt tegemoet aan deze kick: de lift vervoert 1300 gasten per uur naar ongeveer 2800 meter hoogte. Vanaf de Piz Val Gronda heb je een prachtig uitzicht op de Fluchthorn en Wildspitze. Hier ligt 100 hectare ongerepte sneeuw op je te wachten! Het snowboard onderbinden of op de ski’s en dan met volle teugen genieten van de afdaling door de diepe sneeuw naar het dalstation.

wintersport

Ischgl blijft investeren
In 2014 worden de investeringen voortgezet. Zo werd afgelopen zomer gestart met de nieuwe Pardatschgratbahn. De ingebruikname van de nieuwe lift staat gepland voor winterseizoen 2014/2015. De kabelbaan vervangt de huidige vierpersoons gondels door 28-persoons gondels die in een recordtijd 1.251 hoogte meters overbrugt en wintersportfans naar 2.624 meter hoogte vervoerd. Daarnaast wordt het gedeelte van de kabelbaan van het middenstation tot de Pardatschgrat intact gehouden als een panoramalift. Hierdoor worden de wachttijden bij de lift voor de populaire afdaling naar het middenstation en tot in Velill verminderd. De locatie van het bergstation van de nieuwe kabelbaan maakt het mogelijk dat ook minder valide mensen het bergrestaurant Pardorama kunnen bereiken.

Meer informatie is te vinden op: www.ischgl.com

Reizen naar Ischgl met de auto? Check aanbiedingen voor winterbanden op Onderdelenshop24.com.

Vakantie naar Ischgl? Check voor aanbiedingen Arke en Sunweb.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>