Oman buiten het boekje om

Oman is een zeer veelzijdige bestemming, zeker in onze winter is het er prima vertoeven. De verschillende landschappen en reismogelijkheden maken van Oman een echte rondreis bestemming.

Kom na een dag in Muscat volledig tot rust in één van de uitstekende hotels zoals het prachtige Al Bustan Palace of het luxueuze Shangri-La hotel met een eigen privé strand voor de deur. Maar ook als je budget iets minder groot is, kun je prima in een 3- of 4-sterren hotel terecht. Wist je dat je in Oman ook overal vrij kan kamperen?

De Oman-specialist bij reisorganisatie Isropa is Leonie Houtenbos. Zij is meerdere malen in Oman geweest en geeft graag tips voor een bijzondere reis door Oman!


shangri la oman

Het privé strand van het Shangri-La hotel

Trips vanaf Muscat

Naast mooie stranden leent het achterland van Oman zich uitstekend om tijdens een dagtrip verkend te worden. Vanuit Muscat kunnen er verschillende uitstapjes worden gemaakt naar bijvoorbeeld de groene wadi’s, de fantastische Grand Canyon van Oman of de forten van Bahla en Jabrin. Fan van de fjorden in Noorwegen? Bezoek dan Musandam in het noorden van Oman, ook wel bekend om zijn Arabische fjorden. De indrukwekkend kustlijn is te bezoeken tijdens een 3-daagse reis vanaf Muscat. Zin om te kitesurfen of te zeilen? Masirah Island is met de heerlijk rustige stranden, prachtige koraalriffen en de constante wind geschikt voor verschillende watersporten. Een meerdaagse ontdekkingstocht door de woestijn mag tijdens de reis ook niet ontbreken.

groene wadi oman

Maak zeker een uitstapje naar de groene wadi’s

De ideale route door Oman

In het hele land zijn er diverse routes die wachten om ontdekt te worden. Ga bijvoorbeeld mee met de Sultanroute, een 9-daagse groepsrondreis van Isropa, die een groot deel van Oman doorkruist. De charmante hoofdstad Muscat, de kustplaats Sur, de groene wadi´s, de uitgestrekte Wahiba Sands en de geitenmarkt in Nizwa zijn enkele van de hoogtepunten die je tijdens deze reis aan doet.

Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze reis zelfstandig te volgen met privé chauffeur. Of ben je wat avontuurlijker ingesteld en houd je van vrijheid? Dan is een fly-drive zeker een aanrader. Lekker in je eigen tempo en tussenstops maken waar je wilt. Oman is er met haar goede wegennet zeker geschikt voor!

flydrive Oman: Wahiba Sands

De Wahiba Sands, midden in Oman, is waarschijnlijk de bekendste woestijn van Oman

Oman buiten het boekje om

Bij Isropa hebben we al een aantal fly-drive routes voor je uitgestippeld, maar hier kun je ook zeker vanaf wijken. Als dé Oman-specialist kun je bij Isropa namelijk ook terecht voor het ultieme maatwerk: wij stellen graag de ideale maatwerk vakantie samen en naar wens ook met accommodaties “buiten het boekje om”. Wij kennen Oman ten slotte op ons duimpje met ons kleine team van enthousiaste specialisten en we helpen je graag om je ontdekkingstocht samen te stellen. Kijk voor meer informatie op isropa.nl.

schildpad oman

De groene zeeschildpad en de karet zeeschildpad komen elk jaar de stranden van Oman bezoeken om eieren te leggen

Latest posts by Dionne (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>