Flatiron District, het hart van de Big Apple

Ter promotie van het Flatiron District in Manhattan heeft NYC & Company een korte documentaire gemaakt waar locals alles vertellen over de must-sees en mooiste plekken die Flatiron District onderscheidend maakt van de andere wijken in New York City.

Flatiron buildingHet Flatiron District, vernoemd naar de beroemde driehoekige Flatiron Building, is een wijk in Manhattan, een kleine buurt met een grote reputatie. Je vindt de Flatiron Building op het kruispunt van de bekende 5th Avenue en Broadway, een mega-druk kruispunt, waar nette pakken en stropdassen de trottoirs delen met skateboarders, demonstranten en straatventers. Een andere attractie is Madison Square Park, waar je tijdens de warmere maanden live concerten kunt bijwonen. Of kies voor het prachtige uitzicht vanaf het 230 Fifth’s dakterras met tuin.

“Deze vrolijke wijk is vernoemd naar de iconische Flatiron Building en staat bol van de restaurants, kunst, winkels, evenementen, geschiedenis en nog veel meer,” aldus Fred Dixon, president en CEO van NYC & Company. “Van de monumentale kunst installatie in Madison Square Park tot de opening van het New York EDITION hotel en de heropening van Shake Shack, er is geen beter moment om één van de meest levendige wijken van New York te gaan ontdekken.”


Beleef het Flatiron District als een local

  • Madison Square Park: hier vind je onder andere één van de meest spectaculaire beelden, de Fata Morgana van Teresita Fernández. Dit kunstwerk is gemaakt van allerlei gouden en spiegelachtige schijven die over de wandelpaden van het park hangen. De beste hamburger van New York kun je van restaurateur Danny Meyer’s Shake Shack krijgen. De rij kan wel een kilometer lang zijn, maar het is het wachten waard.
  • Italiaans genieten: het Flatiron District is de place-to-be voor liefhebbers van de Italiaanse keuken! Van een gourmet pizza bij Tappo Thin Crust Pizza tot eigentijds en ongedwongen Italiaans eten bij Obicà of rondstruinen bij Eataly, een supermarkt van 5.000m2 met de allerbeste Italiaanse producten. Boven deze supermarkt is ook het rooftop restaurant Birreria te vinden.
  • Shoppen: in het winkelcentrum Limelight Shops zijn meer dan 50 luxe merken te vinden waar de meest heerlijke producten worden aangeboden. Van luxe soorten zeep tot Mariebelle chocolade, je vindt het hier allemaal. De wijk heeft ook enkele van de beste winkelstraten van Manhattan, met in de zijstraten lokale boetieks die de moeite waard zijn.
  • Uitgaansscene: nip aan je cocktail in de Flatiron Lounge, geniet van live muziek bij Jazz Standard of beleef een te gekke glow in de dark Ping-Pong avond bij SPiN, het Flatiron District komt tot leven nadat de zon is ondergegaan! Een taxi vinden is hier nooit een probleem, zelfs niet in de nacht.
  • Evenementen: het hele jaar door worden in Madison Square Park food-festivals georganiseerd, zoals Madison Square Eats op 28 mei en de Big Apple Barbecue op 13 en 14 juni.

MadisonSquarePark LR

Wil je overnachten in deze bruisende wijk dan is het New York EDITION hotel een absolute aanrader! Dit hotel is in mei 2015 geopend in de historische 41 verdiepingen tellende MetLife Clocktower. Het interieur is ontworpen door de wereldberoemde architect David Rockwell. Het hotel telt 273 kamers en suites, een restaurant, een lobbybar, een fitness centrum én een spa. Niet helemaal wat je zoekt? Misschien vind je een accommodatie die bij jou past bij Airbnb, een site waar wij steeds vaker slagen!

Latest posts by Martijn (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>