Explore Edmonton

Wie aan Canadese steden denkt, denkt vast aan steden als Toronto, Montréal, Vancouver en Calgary. Maar vijfde in het rijtje is Edmonton, een stad vol culturele verrassingen!

Fort Edmonton Park

Fort Edmonton Park | fotocredits: City of Edmonton

Vanaf mei dit jaar vliegt KLM rechtstreeks op Edmonton, de hoofdstad van de Canadese provincie Alberta. Voor de stedenportal CityZapper was dat reden om de eerste Nederlandstalige stadsgids te schrijven over deze stad. De unieke stadsgids is gratis beschikbaar via de website en app. Wanneer de gids thuis gedownload wordt, is deze ook offline beschikbaar en word je niet verrast door torenhoge datakosten.

Edmonton, een stad vol culturele verrassingen

De stad heeft alles in huis om er, zowel in de zomer als in de winter, naartoe te reizen voor een stedentrip of langere vakantie. Het centrum staat vol met de meest uiteenlopende hotspots: van bijzondere gebouwen en interessante musea, tot culinaire parels en leuke winkelmogelijkheden. Met ruim 50 jaarlijkse festivals, onder andere Noord-Amerika’s grootste en oudste Fringe Festival, mag Edmonton zich met trots een bruisende festivalstad noemen.


Fringe Festival Edmonton

Fringe Festival Edmonton

Edmonton met kinderen

Daarnaast biedt Alberta’s hoofdstad tal van activiteiten voor het hele gezin, zoals de West Edmonton Mall, dat de grootte heeft van een kleine stad. Niet alleen vind je er honderden winkels, je vindt er ook bijzondere attracties als een indoor amusementspark, subtropisch zwembad en waterpark, bioscoop, ijsbaan, hotels en nog veel meer.

Een andere aanrader is Fort Edmonton Park, waar bezoekers de geschiedenis -van de bonthandelaren tot de pioniers- kunnen beleven. Vergeet ook de Muttart Conservatory en het imposante Francis Winspear Centre for Music niet te bezoeken. Pauzeer vervolgens even in het William Hawrelak Park, waar je meren en grote, open grasvelden vindt om te relaxen.

World Waterpark

World Waterpark

Muttart

Muttart Conservatory

Travel Alberta

Op een steenworp afstand van de stad is de prachtige natuur van Canada te vinden, bijvoorbeeld Edmonton’s rivierdal dat Noord-Amerika’s grootste stadspark is. Deze “Ribbon of Green” heeft zelfs 22 keer de grootte van Central Park! Ideaal om de stedelijke drukte te ontvluchten en sportieve activiteiten te ondernemen. Maak ook zeker een stop in Elk Island National Park, om te wandelen, kamperen, picknicken en te genieten van de bizons, elanden, herten en meer dan 250 soorten vogels. De gunstige ligging van de stad maakt het ook de ideale toegangspoort voor een reis door de Canadese Rockies.

Elk Island National Park

Elk Island National Park

Ben jij klaar om Alberta te ontdekken? Of ben je toevallig al in Edmonton geweest? Laat ons weten wat je ervan vond!

Handige links:

Explore Edmonton

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>