Earth Lodge, Antigua

“This is a place that reminds me when I was travelling around the world in the 70’s,” zei een Amerikaan tegen mij tijdens het ontbijt. In de jaren '70 was ik nog niet geboren (jammer genoeg, stel je voor dat je in die periode de wereld kon rondreizen: alles was nog zo on-ontdekt), maar ik kan het mij wel inbeelden: geen massatoerisme, de natuur aan je voeten, een hippie muziekje op de achtergrond, geen gebouwen rondom je, je voelt je zo relaxt door de rustige omgeving, …

Maar waar draait het hier echt allemaal om? Het uitzicht!!! De Earth Lodge is gebouwd op de flank van een berg en kijkt uit op de vallei van de stad Antigua en op de drie vulkanen. Als je ’t mij vraagt, dit is een plaats die elke reiziger moet bezoeken als ze in de buurt zijn van Antigua!

Earth Lodge Guatemala

Wat een zicht

De Earth Lodge ligt op zo’n 7 km van het centrum van Antigua. Je komt er moeilijk met het openbaar vervoer, dus het makkelijkste is om een pick up te regelen via de Earth Lodge zelf die je tot aan de ingang brengt. Daarna daal je nog 5 minuutjes te voet en ben je in het paradijs. Op sommige websites wordt the Earth Lodge omschreven als een hostel, op andere dan weer als een B&B. Wel, het is eigenlijk beiden: voor de gewone backpacker is er een dorm of een basis hut, voor de normale reizigers heb je cabines met meer comfort of de luxe boomhut met uitzicht op de vallei en de vulkanen. Ik denk dat die laatste één van de mooiste locaties is die ik ooit gezien heb om wakker te worden…

Naast je vergapen aan het uitzicht, kan je luieren met een boek in een van de hangmatten, een wandeling maken in de omgeving, een spelletje spelen uit hun bibliotheek, een dvd kijken in het hoofdgebouw, de handgemaakte sauna uitproberen of je wagen aan een sessie yoga. Voor de kleintjes is er ook een speeltuin aangelegd.

Ben je niet lang genoeg in Antigua om hier te verblijven? De lodge staat ook open voor dagjestoeristen. Je kunt dus gerust een daguitstap doen naar deze prachtige locatie en ’s avonds terugkeren naar je hotel. Als je op zondag in de buurt bent, raad ik je aan om dan af te zakken naar de Earth Lodge. Zondag = feestdag, ook voor de locals. Er hangt een gezellige sfeer en vaak is er een live bandje die zorgt voor de kers op de taart.

Earth Lodge zondag

Als je op zondag in de buurt bent, raad ik je aan om dan af te zakken naar de Earth Lodge

De geweldige keuken

Het eten, een van de belangrijkste zaken als ik op reis ben, is hier heerlijk!!! Voor het ontbijt en de lunch heb je een gezond aanbod op het menu (waarin veel avocado voorkomt, lang leve de avocado farm van de Earth Lodge), het heeft een goeie happy hour en het avondeten is ook origineel: family style dinner. Elke avond is er een vast menu dat ‘s morgens uithangt en voor 65 Q (zo’n 7 euro) kan je om 19 uur aanschuiven aan tafel met alle andere reizigers aan tafel. Moeilijk is het hier zeker niet om vrienden te maken.

Earth Lodge Antigua

Earth Lodge: the place to be around Antigua!

Vrijwilligerswerk

De Earth Lodge draait op vrijwilligers. Als iemand van jullie op zoek is naar vrijwilligerswerk voor lange termijn is dit echt wel eentje om te overwegen. Er wordt een minimum verblijf gevraagd van 6 weken en je werkt zo’n 5 uur per dag. In ruil daarvoor krijg je een bed, eten en de fooi gaat ook naar de vrijwilligers. Is dit iets te lang? De lodge steunt ook de lokale school. Hier zoeken ze altijd vrijwilligers die de leerkrachten willen assisteren en hun creativiteit in de les willen delen. Interesse? Zoek onder het project El Hato en zo kan je meer informatie terugvinden over hun project.

Fiere lokale kids

Trotse lokale kids

Een van de winkeltjes in het dorp

Een van de winkeltjes in het dorp

Ja, ik wil ook!

Wil jij ook verblijven in de Earth Lodge? En misschien ook wel bijdragen aan het vrijwilligerswerk? Local Veronique helpt je om je ultieme reis door Guatemala mogelijk te maken.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>