Zoals iedereen wel weet produceren vliegtuigen en andere vervoersmiddelen broeikasgassen. Reizen per vliegtuig draagt hiermee sterk bij aan de opwarming van onze prachtige planeet.

Wat nog niet iedereen weet is dat je ook de CO2-uitstoot van vliegreizen kunt compenseren. Klimaatcompensatie houdt in dat voor een bepaalde reis wordt uitgerekend hoeveel CO2 en andere broeikasgassen er vrijkomen. Deze hoeveelheid broeikasgassen wordt weer uit de lucht gehaald door het planten van bomen. Ook kan de CO2-uitstoot worden gecompenseerd door investeren in duurzame energie of energiebesparing.

Hoe kun je compenseren?

trees_for_travelAls je je CO2-uitstoot wil compenseren, kun je terecht bij diverse aanbieders. Een van deze aanbieders is Trees for Travel. Trees for Travel zorgt voor de aanplant en het herstel van bossen en investeert in duurzame energie om de schadelijke effecten van je reis te compenseren. De bomen nemen het broeikasgas CO2 op en duurzame energie voorkomt de uitstoot van nog meer CO2.

Trees for Travel staat voor meer dan CO2 compenseren alleen. Belangrijk is dat, behalve dat de hoeveelheid uitgestoten en gecompenseerde CO2 jaarlijks met elkaar overeenkomen, er ook wordt geïnvesteerd in duurzame ontwikkeling van de lokale bevolking in de projectlanden. Het is essentieel dat de projecten bijdragen aan inkomensverbetering, erosiepreventie en verbetering van de watervoorziening en biodiversiteit. Zo investeert Trees for Travel in mens én klimaat.

Duizenden vakantiegangers, maar ook medewerkers van bedrijven, ministeries en ontwikkelings-organisaties, reizen op deze manier klimaatneutraal. Ook een aantal grote reisorganisaties hebben zich aangesloten bij dit uitstekende initiatief, zoals onder andere NRV, Peter Langhout en Roompot Vakanties.

Trees for Travel is een zelfstandige, onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk en een erkend Goed Doel. Trees for Travel mag als een van de weinige Nederlandse organisaties het vignet voeren van Klimaatcompensatie.nl ten teken dat zij haar werkwijze jaarlijks laat toetsen door een onafhankelijke instantie. Er zijn op deze wijze al bossen en struiken geplant, hersteld of beschermd in Maleisië, Mali, de Filippijnen en Bolivia. De lokale bevolking profiteert van het natuurherstel, de producten uit het bos en de werkgelegenheid. De natuur profiteert van meer ruimte voor de soms bedreigde dieren en planten soorten.

Ook Klimaatwijs op reis?

Bereken op de klimaatcalculator op treesfortravel.nl de CO2-uitstoot van je reis. En ben je tussen alle reizen door even thuis? Neem dan eens de tijd om je eigen gebruik te checken. O.a. de prijzen van energie vergelijken van bijvoorbeeld GreenChoice zodat je ook in je eigen huis iets aan duurzaamheid doet. En van het geld dat je bespaart kun je weer een mooie reis maken!

Martijn

Digital Storyteller, Off-The-Beaten-Path Traveller & Adventure-seeker never far from a camera, bacardi and coffee. Let's cheers and see the world!
  1. Perfect voorbeeld van duurzaamreizen! Trees for Travel doet erg goed werk op dit gebied, zoals in Borneo, leuk dat Reishonger aandacht besteedt aan duurzaam reizen!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>