Naar Duitsland voor een F1 race

Het bijwonen van een F1 race is al een geweldige beleving en perfect om te combineren met een vakantie in Duitsland. Op 11 oktober vindt de GP Duitsland plaats op de Nürburgring en dat is al bijzonder, want daar is de laatste F1 race in 2013 verreden. De omgeving van het circuit is schitterend, want je belandt hier midden in de Eifel. Dat biedt genoeg mogelijkheden om het wedstrijdbezoek te combineren met leuke uitstapjes.

Toeschouwers welkom op Nürburgring

De koningsklasse keert eenmalig terug naar de Duitse Nürburgring. De organisatie van de Grand Prix heeft laten weten dat toeschouwers welkom zijn. Er mogen in totaal twintigduizend mensen naar de wedstrijd komen kijken. Dat betekent in ieder geval al een weekend vol spanning en sensatie, want ook tijdens de trainingen mag je kijken. Voor Nederlanders geldt dat alleen mensen uit Zeeland en Limburg welkom zijn bij de GP van Duitsland, want bezoekers uit aangewezen risicogebieden mogen het raceweekend niet bijwonen.

Grand Prix van de Eifel

Voor Max Verstappen staat er met de Nürburgring een nieuw circuit voor de deur. Althans, in de Formule 1. Meer weten over de F1 op het circuit van Nürburgring? Dan vind je hier meer informatie over de GP Duitsland. De laatste wedstrijd op dit circuit is overigens gewonnen door Sebastian Vettel en dat was in 2013. Wat is de stand van de Formule 1 nu en waar staat Vettel? De laatste winnaar van de F1 op Nürburgring staat in het klassement op de dertiende plek. Wellicht dat hij enkele wereldbekerpunten kan pakken en er zo een hogere positie te bereiken is met de aankomende GP in Duitsland.

Zelf racen op het circuit

Als je naar Duitsland gaat voor een F1 race is het ook fantastisch om zelf eens over het circuit te rijden. Wist je dat het mogelijk is om als toerist op de Nürburgring te racen? Er zijn zogenoemde touristenfahrten op de Nordschleife en de kosten ervan zijn niet eens zo hoog. Je betaalt nog geen 30 euro voor een rondje op het circuit. Overigens zijn er een beperkt aantal dagen per jaar dat particulieren van het circuit gebruik mogen maken. Ga je alleen het raceweekend naar de Eifel dan loop je deze kans mis. Er zijn natuurlijk nog wel veel andere leuke uitstapjes te maken.

De kasteel ruïne heeft uitzicht op de Nürburgring

Klein dorpje met groot kasteel

Nürburg is maar een klein dorpje met een paar honderd inwoners, maar heeft wel een eigen kasteel om te bezichtigen. De kasteelruïne is bovenop een oude vulkaankegel gevestigd en vanaf daar heb je een prachtig uitzicht. Niet alleen op de natuur, maar ook op het racecircuit. Verder is de natuur zo mooi in de omgeving van de Eifel dat het absoluut aan te raden is om een wandeltocht of fietstocht te maken tijdens je vakantie.

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>