De zes verborgen wadi’s van Oman

Wadi betekent vallei in het Arabisch en gezien de grote hoogteverschillen in Oman vind je vele wadi's in het hele land. Wadi Bani Khalid klinkt je vast bekend in de oren maar in het sultanaat vind je nog vele verborgen wadi's die je zeker niet mag missen. Tijdens de zomermaanden bieden de wadi's een mooie plek om te picknicken, even af te koelen of is de wadi de uitgelezen plek voor een off-road avontuur.

Wadi Oman

Wadi in Oman

Wadi Oman

Hierbij 6 wadi’s die je volgens ons niet mag missen tijdens een reis in Oman:

Wadi Nakhar

De ‘Grand Canyon van Oman’ ligt in Jebal Shams, het bergmassief dat onderdeel uitmaakt van het Al Hajargebergte. Hier vind je het hoogste punt (3.075 meter) van Oman. De kloof is het best te zien vanaf 1.950 meter hoogte, op een plek die door de Omani “het plateau” genoemd wordt en eenvoudig te bereiken is per auto. Het gebied kan ook te voet verkend worden door middel van routes van 3 tot 12 uur.

Wadi Nakhar

Wadi Nakhar

Wadi Tiwi

Wadi Tiwi ligt langs de kustweg tussen Sur en Muscat, waar de rivier, gevuld door helder water uit de bergen, 26 kilometer tussen het bergdorp Meibam en Tiwi stroomt. Volg de weg door de wadi met laag water, groene weiden en palmbomen en proef van het dagelijks leven in de wadi. De kans is groot dat je locals tegenkomt die bananen of dadels aan het oogsten zijn.

Wadi Tiwi

Wadi Tiwi

Wadi Al Shab

Vlakbij Wadi Tiwi ligt Wadi Al Shab, de uitgelezen plek voor een korte maar onvergetelijke hike. Neem hier een bootje om de pool over te steken en te beginnen aan een hike van ongeveer 1 uur naar de zwemplek. De hike loopt door de kloof onder palmbomen en zo nu en dan door het water. Na een klein uur wandelen word je beloond met een kristalhelder grotmeertje waar je kunt zwemmen. Let op: je doet er ongeveer 2 uur over om op en neer te wandelen maar wij raden zeker 4-5 uur aan om de wadi te ontdekken en te genieten van de omgeving.

Wadi Al Shab

Wadi Darbat

Wadi Darbat is te vinden in de zuidelijke regio Dhofar en een absolute must-visit tijdens de Khareef, de moesson (midden juni t/m september). Tijdens de Khareef transformeert de wadi in een groen paradijs waar veel Omani te vinden zijn voor een picknick en hikes langs de watervallen. Een andere local die je hier vindt is de dromedaris op zoek naar verkoeling.

Wadi Darbat

Wadi Darbat

Wadi Bani Awf

Avontuurlijk ingesteld? Wadi Bani Awf bevindt zich in Jebel Ahkdar en is alleen bereikbaar met een 4WD. Wij raden aan om altijd met een gids naar deze wadi te gaan door de lastige weg in het berggebied. Wadi Bani Awf biedt een off-road adventure, maar ook een uitstekende plek voor een hike in de beroemde Snake Canyon.

Wadi Bani Awf

Wadi Bani Awf

Wadi Tawi

Ga terug in de geschiedenis van Oman met een bezoek aan Wadi Tawi dichtbij het gelijknamige dorp Tawi op het noordelijke schiereiland Musandam. Verborgen op de rotswanden van de grotten vind je prehistorische tekeningen van boten, dieren en krijgers die duizenden jaren geleden erin zijn gekerfd door de eerste bewoners.

Wadi Tawi in Oman

Wadi Tawi

Reizen naar Oman

Wil je zelf ook dit prachtige land ontdekken? Check dan het aanbod bij Middenoostenreizen.com, dé reisspecialist op het gebied van reizen naar Oman.

  1. Beatrice Allart de Graaf zegt:

    Genoten van uw reisverslagen over de wadi’s van Oman. Binnenkort ga ik 2 weken een trip door Oman maken, nu net mijn tweede echtgenoot. Met mijn toenmalige echtgenoot (overleden) en twee zonen heb ik 4 jaar in Ras alHamra gewoond (Shell). Nu ben ik bezig om alle dagen in te vullen en in een goede logistieke rangorde te kunnen plaatsen.

    Ik zoek eigenlijk een plaatselijke chauffeur/ gids met 4x wheel drive, die makkelijk de wadi’s in kan rijden, en een personenauto met chauffeur /gids voor rondom Muscat. Weet u een goede tip op dit gebied. Weet u toevallig in wat voor staat het Intercontinatal hotel op dit moment verkeerd? Het hotel schijnt gerenoveerd te worden binnen en buiten?

    Dank voor uw tijd en aandacht voor mijn vragen.
    Met hartelijke groet, Bea

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>