De ideale outfit voor een wandelvakantie

Heb jij een actieve vakantie voor de boeg en ga je veel wandelen? Als je op outdoor vakantie gaat en allerlei gave hikes op het programma hebt, is het verstandig om vooraf een goede paklijst samen te stellen. Je wilt natuurlijk niet onderweg ontdekken dat je een belangrijk item bent vergeten, net wanneer je in een vrijwel onbewoond gebied wandelt. Daarom geven we tips voor de ideale outfit die je wandelvakantie tot een succes maken!

Het maakt eigenlijk niet uit in welk seizoen je gaat wandelen: laagjes zijn een must. Of je nu op een mooie zomerse dag gaat wandelen of juist in hartje winter, het weer kan altijd omslaan. Wandelaars kleden zich daarom vaak in drie lagen: de onderlaag, tussenlaag en bovenlaag. De onderlaag bestaat bijvoorbeeld uit een shirt of thermokleding. De tussenlaag kan bestaan uit een vest en (afrits)broek en de bovenlaag is een jas en eventueel regenbroek.

Sneldrogende stoffen en waterdichte bovenlaag

Om je wandeling aangenaam te houden, is het fijn om sneldrogende stoffen te dragen. Denk bijvoorbeeld aan een fleecevest of een shirt van polyester. Kleding van een sport- of outdoorafdeling is in de meeste winkels tegenwoordig al van dit materiaal gemaakt, dus je zit vrijwel altijd goed.

Het fijne aan sneldrogende stoffen is dat je na een inspannend stukje wandelen niet de rest van de dag met bezwete kleding rondloopt. Ook een onverwachte regenbui is zo geen probleem. Denk er wel aan om een goed waterdichte regenjas als bovenlaag te dragen als je een bui aan ziet komen. Zo voorkom je dat de andere lagen natregenen.

Goed warm blijven

Als je in koud weer gaat wandelen, bijvoorbeeld in de winter of op grote hoogten, dan is het essentieel om goed warm te blijven. Een dikke bovenlaag is dan erg prettig, bijvoorbeeld een Moncler jas. Deze zijn veelal gewatteerd waardoor je -ook als je even pauzeert- niet teveel afkoelt.

En voor de écht actieve wandelaars die het liefst warm blijven door het lopen zelf en waarbij beweeglijkheid bovenaan het wensenlijstje staat is een bodywarmer een betere keuze. Hiermee blijft je torso goed op temperatuur, maar hebben je armen optimale bewegingsvrijheid.

nature south-tirol - tips outfit wandelvakantie

Comfortabel schoeisel is essentieel

Veel lopen betekent een grote belasting op je voeten. Daarom moet je goed voor je voeten zorgen en is comfortabel schoeisel essentieel. Dit betekent niet alleen dat je schoenen de perfecte pasvorm moeten hebben. Je moet de wandelschoenen vooraf ook goed inlopen, zodat je geen blaren krijgt op je wandelvakantie.

Naast schoenen zijn ook wandelsokken erg belangrijk. Koop ze natuurlijk in de juiste maat en ga voor sokken van hoge kwaliteit en gemaakt van een fijne stof.

Rugzak voor je belangrijke items

De juiste rugzak is het laatste en misschien wel belangrijkste item. Zorg ervoor dat je een rugtas meeneemt die prettig zit, ook als er bijvoorbeeld een liter water en trui in zit. Kies eventueel voor een tas die niet alleen steunt op je schouders, maar je ook kunt verstevigen met gespen bij je borst en buik. Test thuis alvast tijdens een korte wandeling hoe de rugbanden fijn zitten.

Op naar heel veel kilometers!

Met bovenstaande inpak tips ben je klaar voor je wandelvakantie. Ga je mee met een georganiseerde wandelreis, of moet je de wandelroutes voor jouw hikes nog uitstippelen? Hoe dan ook zul je heel veel fijne kilometers maken met prachtige uitzichten en misschien zelfs bijzondere dieren. Een mooie ervaring wordt het hoe dan ook!

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>