De beste vakantiekiekjes

De kamelen hebben nog nooit zo hard gelachen, de dolfijnen nog nooit zo hoog gesprongen! Zonovergoten, parelwitte stranden, de mooiste zonsondergangen, helderblauwe zeeën! Granieten bergen met daarbij diepgroene theeplantages, kleurrijke bloemen die volop in bloei staan... schitterende nachtopnames; het vuurwerk op je camera nog mooier dan in het echt?

Je grootse reismomenten perfect vereeuwigd in een compacte camera. An idea by Panasonic.

Als je op reis gaat wil je natuurlijk je mooiste herinneringen vastleggen, in de beste kwaliteit en op een eenvoudige manier. Een compacte camera heeft vaak alles wat je nodig hebt om dat te doen. Voor mij het ideale compromis tussen beeldkwaliteit enerzijds en een niet te zware tas en niet bang hoeven zijn voor diefstal anderzijds. Want de voordelen van een spiegelreflexcamera wegen mijns inziens niet op tegen die van een compactcamera op reis!

Natuurlijk, een spiegelreflexcamera heeft heel wat voordelen. Je kan er andere objectieven op schroeven en zo de kleinste details dichterbij halen, je kan het diafragma langer open laten staan, zodat de lichten van nachtelijk verkeer lange strepen worden. Maar laten we eerlijk zijn: hoe vaak maak je nu zulke foto’s?

Steeds moet ik het zware ding uit mijn cameratas halen, de lensdop eraf klikken, de camera aanzetten, de belichting controleren en eventueel wachten op de flitser. Nu wil ik niet zeggen dat je met een compactcamera deze stappen niet hoeft te doorlopen, maar het is in elk geval minder opzichtig. En dat is misschien wel de factor die mij het meest steekt: hij is zo groot.

Reiscamera
Panasonic heeft twee nieuwe traveller camera’s geïntroduceerd, de DMC-TZ20 en de DMC-TZ18. De camera’s uit deze serie zijn erg populair vanwege hun veelzijdige lens (van ultra-groothoek tot telefoto), hun mogelijkheid om zowel foto’s als video vast te leggen, de snelle opstarttijd en hun compacte formaat waarmee ze de ideale reiscamera zijn en waardoor zelfs de meest onverwachte fotomomenten kunnen worden vastgelegd.

De camera biedt ook GPS om de locatie te bepalen; de ideale functie voor de globetrotter. Bovendien past de camera automatisch de tijd en eventueel datum aan als je naar een andere tijdzone reist. Ook kan je een reisprofiel in de camera aanmaken en de camera onthoudt dan ook nog eens op welke vakantiedag de foto is genomen.

Kortingsactie Panasonic Lumix Traveller camera
Een tip voor als je van plan bent een Panasonic Lumix Traveller camera te kopen: als je er tussen 28 mei en 30 juni 2011 eentje aanschaft, ontvang je € 25,- retour. Deze actie heeft betrekking op de modellen DMC-TZ18EG-K, DMC-TZ18EG-S, DMC-TZ20EG-K, DMC-TZ20EG-S, DMC-TZ20EG-R en DMC-TZ20EG-T.

Meer weten? Bekijk dan hier de Panasonic Lumix!

Martijn
Laatste berichten van Martijn (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>