Bunq, de ideale bank voor wereldreizigers en digital nomads

Wereldreizigers en digital nomads opgelet! Bunq heeft de meest complete en meest duurzame bankrekening voor jou! Geen wisselkoerskosten in het buitenland, gratis reisverzekering met wereldwijde dekking en cashback voor je uitgaven in restaurants, bars en het openbare vervoer. En voor het compenseren van je CO2-voetafdrukvoor wordt voor elke €1.000 die je uitgeeft een boom geplant. Lees snel verder waarom je vandaag nog een Bunq rekening zou moeten openen.

Wat is bunq?

Bunq is een 100% Nederlandse online bank die in 2012 werd opgericht. Je spaargeld bij Bunq valt onder het een depositogarantiestelsel, wat betekent dat je tot € 100.000 terugkrijgt als de bank onverhoopt failliet gaat. De slogan van Bunq luidt: ‘bank of The Free’. Dat moet menig wereldreiziger of digital nomad als muziek in de oren klinken.

Bunq

Aan één bunq account kan je maar liefst 25 bankrekeningen koppelen, afhankelijk van de gekozen formule. Zo kan je voor verschillende doelen een aparte rekening gebruiken. Elke rekening heeft een eigen IBAN. Je kan zowel een Nederlandse, Spaanse, Franse of Duitse IBAN aanvragen.

Voordelen van Bunq voor reizigers

Voor reizigers is deze bank eigenlijk een must. We werden getipt door een collega reisblogger om over te stappen naar deze bank, zodat we zelf de voordelen konden ontdekken. Zo vinden wij het heel handig dat je je pincode direct in de app kunt aanpassen. Vertrouw je een pinapparaat ergens niet? Nadat je hebt gepind, kan je direct in de app je pincode wijzigen. Mocht je gescammed zijn, dan heb je dat risico gelijk afgevangen. En je kan zelf bepalen voor welke landen je pas geactiveerd wordt. Ben je in Vietnam, dan zet je alleen dat land gemakkelijk aan in de app. Op die manier verklein je de kans op fraude in andere landen.

Wij hebben alle voordelen voor jou op een rijtje gezet:

  • Gratis geldopnames in het buitenland: Je krijgt elke maand 6 wereldwijde geldopnames bij een geldautomaat gratis.
  • Cashback op je uitgaven: 1% van alles wat je uitgeeft in een restaurant of bar, en 2,46% voor alle kosten van openbaar vervoer, krijg je terug op je rekening gestort.
  • Wereldwijde reisverzekering inbegrepen: Waar je reis ook naartoe gaat, je bent automatisch verzekerd, ook voor huurauto’s.
  • Geen wisselkoerskosten: Geen extra kosten voor betalingen in het buitenland.

Een van de grootste voordelen is de gebruiksvriendelijkheid. Iedereen kan binnen vijf minuten een rekening openen en alle bankzaken binnen de smartphone-applicatie regelen. Je kunt verschillende betaalkaarten aan een rekening koppelen, zoals een prepaid creditcard. Deze creditcard wordt wereldwijd als normale creditcard geaccepteerd.

Gratis online reisassistent

In de Bunq app vind je praktische geldtips voor al jouw (wereld)reizen. Wat is de lokale wisselkoers, hoe zit het met het geven van fooien of waar kan je een pinautomaat vinden. Ben je op vakantie en weet je niet waar je ‘s avonds uiteten kan? Ga naar het tabblad Activiteiten en bekijk de kaart om al de favoriete plekken van je vrienden te ontdekken! Je kunt ook snel je eigen favoriete plekken opslaan of aanbevelen wanneer je ergens een betaling hebt gedaan.

Bunq app places

Groene betaalrekening

Als Bunq-gebruiker plant je automatisch bomen door te betalen met jouw Bunq-kaart. Voor elke €1.000 die je uitgeeft wordt een boom geplant door Veritree, een platform voor wereldwijde herbebossing. Daarnaast kan je ‘virtuele bomen’ verdienen door een vriend door te verwijzen naar Bunq. Ff door aan het Rad van Fortuin te draaien in de Bunq-app. En om het compenseren van je CO2-voetafdruk tijdens je reizen nog makkelijker te maken, zie je ook de CO2-impact van elke transactie in de app.

Nodig tot 2 vrienden uit voor je Green Team, zodat ze ook Cashback kunnen verdienen en bomen kunnen planten, ongeacht hun plan. Wanneer zij Cashback verdienen, krijg jij daar de helft van, en wanneer zij een boom planten, plant jij er ook een.

Bunq heeft actieve herbebossingsprojecten in Mteza Creek en Tana Salt, in Zuid-Kenia. Daarnaast zijn er nog een aantal herbebossingsprojecten afgerond in Kenia en Madagascar. Deze plekken zijn gekozen vanwege hun belang voor milieubehoud en gemeenschapsondersteuning.

Sinds 2019 hebben bunqers al meer dan 19 miljoen bomen geplant, waarmee bijna 5 miljoen ton CO2 is gecompenseerd!

De gebruikers van Bunq hebben al meer dan 19 miljoen bomen geplant op verschillende plantlocaties in Kenia en Madagaskar. Voor elke €1.000 die een bunq-gebruiker uitgeeft (€100 voor Easy Bank Pro XL), plant Veritree één boom. Je helpt dus direct mee aan het bestrijden van ontbossing, stabiliseren van kustlijnen en het behoud van het zeeleven.

Open een rekening bij Bunq in vijf minuten

Voor het openen van een rekening heb je alleen een smartphone, adres en ID-kaart nodig. In de app store kun je de Bunq-app downloaden, waarna je binnen vijf minuten een rekening opent.

Dionne

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>