De beste stopplekken langs de snelweg

In de praktijk trek je de deur achter je dicht en begin je, inclusief gevulde thermoskan en gesmeerde bammetjes, vol goede moed aan je reis over de Europese snelwegen. Maar ongeduld op de achterbank, stress, file en stoppen bij drukke tankstations dragen vaak niet bij aan het vakantiegevoel. Dat moet beter kunnen, dachten wij.

“Een jaar geleden dachten wij als liefhebbers van de autovakantie: hoe kunnen we de reis leuker maken? Fijne stopplekken zijn er namelijk genoeg. Ze zijn alleen nauwelijks zichtbaar vanaf de weg en tijd om te zoeken is er onderweg ook niet altijd”, vertelt Marie-Claire me. “Maar wat nou als je een website en app hebt die vooraf en onderweg de stopplekken laat zien. Met dat idee is Breakzy geboren, met als doel alle reizigers leuker te laten stoppen onderweg en de vakantie meteen te laten beginnen.”

Kun je jezelf kort voorstellen?

“Ik ben Marie-Claire en ik ben in november begonnen als marketeer bij Breakzy. Toen ik hoorde van de start-up was ik meteen heel enthousiast. Ik hou zelf heel erg van reizen, vooral het vinden van mooie plekken. Dat moment dat je in het buitenland langs de meest gekke weggetjes, ineens uitkomt bij een prachtig uitzicht zorgt ervoor dat je een reis niet zomaar vergeet. Die plekken in kaart brengen met Breakzy, waardoor ze makkelijk vindbaar worden voor andere reizigers, is voor mij dan ook een hele gave uitdaging!”

Marie-Claire is marketeer bij Breakzy

Had je altijd al affiniteit met de reisbranche?

“Ja, vroeger ging ik samen met mijn familie al heel Italië door op zoek naar mooie vakantiehuizen, adresjes om te eten, lokale markten en andere gave dingen om te doen voor het bedrijf van mijn moeder. Het is er dus met de paplepel ingegoten. Een liefde voor reizen was en is een must om bij Breakzy te werken. Zo zijn we op zoek gegaan naar reizigers uit diverse doelgroepen. En daar zijn we in geslaagd, ons kantoor in Breda is nu gevuld met verschillende soorten reisplanners. De één gaat graag met vrienden op roadtrip, terwijl de ander liever verliefd op avontuur gaat. Maar we hebben ook ouders met kinderen van jong tot ouder, die weten waar de behoefte ligt van een overvolle auto en we krijgen hulp van gepensioneerde kampeerliefhebbers. Meer informatie over ons team, zoals het favoriete vakantieland, onze persoonlijke tips voor stopplekken en meer vind je op de over ons pagina.”

Wat is Breakzy?

“Met Breakzy stop je leuker onderweg door bijvoorbeeld te kiezen voor een waterval waar je kunt picknicken, een speeltuin of restaurant met uitzicht in plaats van een saaie rustplaats. Hoe werkt het? Vul op de website je bestemming in en langs je route worden toffe stopplekken binnen een straal van 10 km getoond. Je kunt filteren op een type stopplek, maar ook op de aanwezige faciliteiten. Denk hierbij aan filters voor diervriendelijke stopplekken of bijvoorbeeld een stopplek met een babyverschoonplaats. Zo weet je nog voor je afslaat, wat je kunt verwachten. Dankzij de voorvertoning zie je niet alleen de locatie, maar ook een foto, de aanwezige faciliteiten, hoe ver het rijden is en door de mogelijkheid om een review achter te laten kun je zien hoe andere reizigers de stopplek hebben ervaren. Heb je een Android telefoon? Dan kun je onze gratis app downloaden. In de app hebben we een onderweg functie gebouwd, die ziet waar jij op dat moment bent en welke stopplekken er bij jou in de buurt zijn. Verder kun je daar ook zelf stopplekken toevoegen, het idee is tenslotte: voor en door reizigers. Voor iPhone gebruikers is de app binnenkort beschikbaar in de Appstore.”

Breakzy laat de beste stopplekken langs de snelweg in Europa zien

Breakzy laat de leukste stopplekken zien langs de snelweg in Europa

Hoe kwam je op het idee van Breakzy?

“De oprichters Marcel en Judy baalden zelf altijd van de stopplekken onderweg, vooral in de tijd dat de kinderen nog klein waren. Dus gingen ze op zoek naar iets wat daar verandering in kon brengen. In die zoektocht kwamen ze erachter dat dit nog niet bestond. Ze zijn begonnen met een crowdfunding en zijn toen gaan bouwen aan een testversie van de app. Met die versie zijn ze vorig jaar zomer live gegaan. Dankzij de hulp van vrienden en familie hebben ze de belangrijkste vakantieroutes van Frankrijk toen in kaart gebracht, hieruit hebben ze veel feedback ontvangen. De daaropvolgende maanden is er hard gewerkt om die feedback om te zetten in een concreet plan. De eerste stap; het huren van een kantoor! Toen het kantoor een beetje gevuld was zijn we in de wintermaanden heel hard aan de slag gegaan met alle reisplanners. Nu zijn we zover dat er een complete website met routeplanner, een blog voor inspiratie en tips, een webshop met producten voor onderweg en een (Android) app live staan. Momenteel worden voor de iPhone-app de laatste puntjes op de i gezet. Via boeken, websites, kaarten en roadtrips hebben we 12.000 stopplekken verzameld. Deze zitten langs de wegen van Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Spanje, Slovenië en Kroatië. Achter de schermen zijn we bezig met het zuiden van Italië en Spanje, maar ook Denemarken, Zweden en Noorwegen, de Canarisch Eilanden, de Balearen, Sardinië, Corsica, Portugal, Malta en Cyprus.”

Kun je wat meer vertellen over jullie ideeën?

“Ons doel is om het onderweg zijn voor iedereen leuker te maken, momenteel zijn we gefocust op de snelwegen in Europa. Zodat iedereen die met de auto op vakantie gaat, leuker kan stoppen tijdens de heen- en terugreis. Het komende jaar willen we graag werken aan kant en klare routes met leuke stopplekken die je als gebruiker direct kunt boeken. Dit idee kunnen we in de toekomst verder uitbreiden naar het ‘onderweg zijn’ in het algemeen. Zodat je de rest van de wereld kunt ontdekken door middel van gave routes en stopplekken. Of dat nu met een (huur)auto, te voet, op de fiets of per boot is. Er zijn natuurlijk meerdere grote en kleine bedrijven die mooie plekken in kaart brengen. Wat Breakzy uniek maakt is dat het alleen de stopplekken bij jou in de buurt of direct langs de route laat zien inclusief foto, omschrijving en de aanwezige faciliteiten. We verdienen geld met onze webshop en samenwerkingen. Daarnaast hebben we ook een platform waar destination-based apps onder een white label kunnen worden gebouwd. Destination-based apps werken merk versterkend, zo kan een reisorganisatie bijvoorbeeld een A-Z service aanbieden door de heen- en terugreis ook te verzorgen. Breakzy is een voorbeeld hiervan en zal voor gebruikers altijd gratis blijven.”

breakzy

Hoe kun jij helpen? Foto gemaakt door Laura van Till

Oproepje aan reizigers om te testen of feedback te geven

“Breakzy is gemaakt door en voor reizigers. Zo kun je in de app onderweg ook nieuwe stopplekken toevoegen. Verder zijn we doorlopend op zoek naar reizigers die op weg zijn naar hun vakantiebestemming en Breakzy kunnen helpen. Reisplannen? Neem dan contact met ons op en in overleg kijken we dan hoe we elkaar op weg kunnen helpen.”

Meer informatie of inspiratie: breakzy.nl

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>