Voor de reizigers onder ons die ook wel van een feestje houden, hebben we negen feesten voor je op een rijtje gezet in het buitenland. Feesten waar je eigenlijk eens in je leven geweest moet zijn.

feesten-reishonger

Sommige feesten zijn in landen waar je wel met het vliegtuig naar toe moet. Parkeer je auto dan goedkoop bij Schiphol en bereid je voor op een reis en een feest om nooit meer te vergeten.

#1 Carnaval in Rio de Janeiro

Eigenlijk kan je carnaval maar op één plaats vieren en dat is Rio de Janeiro. Dit feest duurt vier dagen en tijdens deze vier dagen kijk je je ogen uit. Overal drinken en dansen mensen op straat en iedereen is uitbundig uitgedost. Je kan de sambadanseressen die meedansen in de parades en de praalwagens bewonderen.

#2 Oktoberfest in München

In München is jaarlijks het grootste bierfestival ter wereld en duurt maar liefst 16 dagen. Iedereen gaat gekleed in lederhosen en drinkt bier. Bier kun je alleen bestellen in literglazen. Ook kan je de zondagse parade bijwonen waarbij loopgroepen, blaaskapellen en karren met paarden voorbijlopen.

Germany Oktoberfest

#3 Holi Festival of Colors in India

In India wordt rond maart het hindoeïstische feest Holi gevierd. Het feest draait om het gooien met gekleurd poeder en gekleurd water, eten, dansen en zingen. Met dit feest wordt de lente, de overwinning van het goede op het kwade en het nieuwe jaar gevierd.

holi-india

#4 Full Moon Party in Thailand

In Thailand kan je maandelijks naar een full moon party gaan in Koh Phangan. Iedereen is geschminkt met glow in the dark neonkleuren schmink die verlicht wordt door de maan. Iedereen drinkt uit buckets en er wordt flink gedanst.

Full Moon Party, Haad Rin Nai Beach, Koh Phangan

#5 Vrijgezellenfeest in Las Vegas

Een vrijgezellenfeest is pas een echt vrijgezellenfeest als het gevierd wordt in Las Vegas. Gokken, strippers, drank, het kan in Las Vegas niet gek genoeg. Bij gebrek aan iemand die binnenkort gaat trouwen kan je natuurlijk ook gewoon een feestje bouwen.

las-vegas

#6 La Tomatina in Spanje

Jaarlijks is er in Spanje in het dorpje Buñol een groot tomatengevecht. De gemeente deelt tomaten uit aan de bezoekers en deze kunnen naar hartenlust gegooid worden. Ook wordt er gegooid met water en worden er waterstralen op bezoekers gericht.

La Tomatina – The Tomato Fight of Spain

#7 Saint Patrick’s Day in Ierland

Saint Patrick’s Day is de nationale feestdag van Ierland. Je kan op deze dag naar de kermis gaan, je gezicht groen en geel schminken of geel/groene kleding dragen, een openluchtconcert boeken en groen bier drinken.

saint patricks day

#8 Australia Day in Australië

Australia Day is de nationale feestdag van Australië. Dit wordt gevierd op een manier zoals wij in Nederland Koningsdag vieren. Het feest wordt jaarlijks gevierd op 26 januari.

australia day

#9 Fourth of July in de Verenigde Staten

Op 4 juli wordt in Amerika de onafhankelijkheid van de VS gevierd. Tijdens Fourth of July, ook wel Independence Day genoemd, wordt er vuurwerk afgestoken, zijn er parades en wordt de onafhankelijkheid op nog tal van andere manieren gevierd.

Fourth of July

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>