Bestemmingen voor de meivakantie 2020

Naar de zon in de meivakantie? De meivakantie is hét moment voor een heerlijke zonvakantie met het gezin! Wij hebben 10 bestemmingen op een rij gezet speciaal voor de meivakantie.

Meivakantie 2020

Heb je al zin om een voorproefje te nemen op de zomervakantie? Zoek dan tijdens de meivakantie de zon op. Spanje, Turkije, Portugal en Griekenland zijn populair dit jaar! Eind april begint de meivakantie, dit jaar (meestal) twee weken. Genoeg tijd dus voor een mooie reis. Hieronder de 10 bestemmingen die wij het leukst vinden voor een zonvakantie in mei, van lekker zonnig en dichtbij tot tropisch en verder weg.

meivakanties voor 2020

De meivakantie 2020 vindt in alle regio’s van Nederland plaats van 25 april tot en met 3 mei 2020. Veel scholen hebben de week daarvoor een extra weekje vrij!

#1 Spanje – de nummer 1 bestemming voor de meivakantie

Zoek de zon op in Europa tijdens de meivakantie van 2020. En waar kan dit beter dan in Spanje? Met de 1 à 2 weken vrij tijdens de meivakantie, is dit het ideale moment van 2020 om weer eens lekker naar de Spaanse zon te gaan. Mallorca, Costa Brava, Costa del Sol of wordt het Ibiza? Kijk hier voor meer informatie over meivakantie Spanje.

Spanje meivakantie

#2 De Algarve – goed vertoeven in mei

De Algarve is de meest zuidelijke en zonnigste provincie van Portugal. ‘Het beroemdste geheim van Europa’ heeft ruim 200 kilometer kustlijn. Met 300 zonnige dagen per jaar, prachtige stranden en een heerlijke keuken is de Algarve mateloos populair.

Algarve

#3 Antalya – Turkse gastvrijheid

Antalya ligt in het zuidwesten van Turkije, aan de Middellandse Zee. Antalya is een van de belangrijke vakantiebestemmingen in Turkije. Een meivakantie naar Antalya in 2020 staat garant voor zon, zee en strand. En zoveel meer! Ontdek de oude, ommuurde binnenstad van Antalya, geniet van een heerlijke Turkse hamam of neem plaats bij een Turks restaurantje en proef de lokale specialiteiten. en wat dacht je van een avontuurlijke excursie naar het Taurusgebergte.

Antalya meivakantie 2020

#4 Sicilië – avontuur tijdens de meivakantie

Sicilië, het grootste eiland in de Middellandse Zee, is een geweldige bestemming voor een avontuurlijke vakantie voor jong en oud. Wat dacht je van het beklimmen van de nog altijd actieve vulkaan de Etna? Het zuiden van Sicilië is een echte aanrader als je houdt van zon, strand en gezellige stadjes.

sicilie zonvakantie

#5 Egypte – het zonnige land van de farao’s

Heb je alle populaire vakantielanden in Europa wel gezien en een keer zin in iets anders? Egypte is weer terug van weggeweest als zonovergoten vakantiebestemming. Door het woestijnklimaat is Egypte het gehele jaar door een uitstekende bestemming voor een zonovergoten vakantie aan zee. Waar in de zomervakantie de temperaturen kunnen oplopen boven de 40 graden, is het in mei met temperaturen rond de 30 graden zalig vertoeven.

Vanuit de Nederlandse overheid geldt voor de belangrijkste toeristische gebieden (Caïro, Luxor, de badplaatsen aan de Rode Zee en de Nijlroute tussen Luxor en Aswan) geen negatief reisadvies meer.

#6 Kaapverdië – goedkope meivakantie in 2020

De Kaapverdische eilanden is een geliefde en goed betaalbare zonbestemming in mei. De prachtige tropische vakantiebestemming aan de westkust van Afrika heeft een stabiel politiek klimaat, heerlijk zonnig weer en een brede variatie aan landschappen en eilanden. Met een gemiddelde dagtemperatuur van zo’n 25 graden is mei een uitstekende maand voor Kaapverdië.

De populairste eilanden voor een zonvakantie Kaapverdië zijn Sal en Boa Vista.

#7 Marokko – opkomende bestemming voor de meivakantie

Mei is misschien wel de maand met de beste reistijd voor Marokko. In het hele land zijn de weersomstandigheden ideaal, met zonnig, droog weer. Veel toeristen komen speciaal voor de zogenaamde koningssteden (Marrakech, Rabat, Fes en Meknes) naar Marokko. Maar deze steden zijn ook prima te combineren met een strandvakantie.

#8 Sardinië – Caribbean of Europe

Houd je van hagelwitte zandstranden en azuurblauw water? Dan zit je goed op het zonnige Sardinië, dat bijna net zo groot is als Nederland. De kustlijn van het eiland is bijna 2.000 kilometer lang en je vindt hier altijd wel een pittoresk baaitje. Maar er is meer te doen op dit eiland waarbij de stranden wel heel veel weg hebben van de Caribbean. Het is namelijk een wandeleiland bij uitstek en je vindt er dan ook de mooiste wandelroutes zodat je op een fijne manier de ongerepte natuur én cultuur ontdekt. Ook in de winter is Sardinië trouwens een geweldige bestemming.

zonvakanties 2020

#9 Bali – meivakantie op het Godeneiland

Tussen de Balinese Zee en de Indische Oceaan ligt een eiland voor een prachtige vakantie, Bali! Bali is populair bij Nederlandse toeristen. Dit Indonesische godeneiland combineert namelijk een zonovergoten klimaat met witte stranden en unieke bezienswaardigheden. Mei is de warmste maand op Bali met een gemiddelde temperatuur van 28 graden.

meivakantie Bali

Een meivakantie naar Bali betekent magische tempels, paradijselijke stranden en smaragdgroene rijstvelden!

#10 De Canarische Eilanden – beleef de eeuwig durende lente

Eén van de redenen voor de populariteit van de Canarische Eilanden is het weer. Het hele jaar door vind je hier aangename temperaturen. Zo ook in de meivakantie! De gemiddelde temperatuur op de eilanden Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote en Fuerteventura ligt rond de 22-24 graden.

Canarische Eilanden

Team Reishonger
Follow us
Laatste berichten van Team Reishonger (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>