Prachtige bestemmingen in Frankrijk voor de zomervakantie van 2020

Heb jij al plannen voor de zomervakantie van 2020? Frankrijk is nog altijd mateloos populair als bestemming voor een heerlijke vakantie. Wij tippen drie Franse regio's voor de zomervakantie van 2020: de Provence, Vendée en Corsica.

Zomervakantie 2020: de mooiste regio’s in Frankrijk

Frankrijk blijft het populairste vakantieland voor Nederlanders. Bijna 1 op de 5 lange buitenlandse zomervakanties worden jaarlijks in Frankrijk gevierd. Naar welke regio in Frankrijk ga jij op zomervakantie? Wij tippen drie Franse topbestemmingen voor de zomervakantie van 2020.

Provence-Alpes-Côte d’Azur: blauwe luchten en hemelse geuren gegarandeerd

De lieflijke landschappen, het prettige levensritme en het goede weer zijn dé troeven van de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur. Wie ooit zijn hart heeft verpand aan deze regio blijft er met weemoed aan denken, zeker tijdens zo’n grijze Nederlandse winterdag. Al eeuwen weten schilders en kunstenaars de regio te vinden vanwege het inspirerende licht. Tegenwoordig kleuren ook kampeerders het landschap, en terecht: overal liggen de mooiste kampeerterreinen. Om het Grote Genieten te vervolmaken: PACA is een schatkamer vol fruit, groente en andere lokale heerlijkheden. Wil jij hier komende zomervakantie verblijven? Kijk dan voor meer informatie op camping frankrijk staanplaats.

provence_lavendelprovence

Hier vind je al het moois dat de zonnige Provence te bieden heeft, pittoreske dorpjes, nougat, olijven, lavendel en dat alles in een zee van rust en ruimte.

Corsica, het mooiste eiland van Frankrijk

Voor velen is Corsica het mooiste eiland in de Middellandse Zee en de natuur is er dan ook zeer divers en ongerept. Corsica is het hoogste, groenste en authentiekst gebleven mediterrane eiland. Het is er top voor gezinnen maar ook voor actievelingen die wandel- en fietstochten willen maken. Fans van culinair reizen opgelet: Corsica heeft een smakelijke keuken vol eilandproducten als charcuterie en kazen. Al sinds 1968 verzorgt Corsica Ferries het hele jaar door overtochten naar Corsica. Aircorsica vliegt vanaf Brussel-Charleroi naar Bastia en Ajaccio, tussen maart en december.

Frankrijk zomervakantie 2020 CorsicaCorsica

Het eiland dat groen en bergachtig is bevindt zich midden in de Middellandse zee en kent vele gezichten, de één nog mooier dan de ander. Vandaar de bijnaam Île de Beauté, oftewel eiland van de schoonheid. De zon schijnt er zo’n 300 dagen per jaar, de stranden zijn er wit, de dorpjes pitoresk en de natuur adembenemend.

De Vendée: de regio voor actieve vakanties

De regio La Vendée ligt aan de Franse Atlantische kust en maakt deel uit van de regio Pays de la Loire. Vendée heeft 250 kilometer kust met overal zandstranden, haventjes en watersportcentra. In het binnenland verrast het moerasgebied Marais Poitevin en ook de eilanden Ile d’Yeu en Ile de Noirmoutier zijn een bezoek meer dan waard. Je vindt hier 1800 kilometer aan fietspaden. De Vendée wordt doorkruist door de fietsroute Vélodyssée en ook loopt hier de wandelroute GR8. De Vendée telt bijna vierhonderd campings, van twee tot vijf sterren. Maar overal zit je op de eerste rang qua natuur en schone lucht!

Vendée

De Vendée is een prachtige regio in het westen van Frankrijk. Je vindt er heerlijke stranden, fraaie wijngaarden, mooie eilanden en gave kastelen!

Tips voor Frankrijk zomervakantie 2020?

Heb jij leuke tips voor bestemmingen voor de zomervakantie van 2020? Laat het ons weten in een reactie onderaan dit artikel.

Team Reishonger
Follow us
  1. Goedkoop-treinkaartje.nl zegt:

    Denk dat veel mensen er niet bij stilstaan hoe mooi Frankrijk eigenlijk is. Zijn nog zo veel pareltjes binnen handbereik, terwijl men als snel naar de andere kant van de wereld vliegt. Hoop daarbij dat iedereen dit jaar voor duurzaam reizen kiest. De mogelijkheden zijn de afgelopen twee jaar sterk verbeterd!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>