Avontuurlijke reisbestemmingen tijdens de kerstvakantie

Waarom zou je tijdens de kerstvakantie in koud Nederland blijven, wanneer je ook in je korte broek onder de kerstboom kan zitten? Of met husky's op een sledehondentocht door Lapland kan worden voortgetrokken? Oud & nieuw vieren op een bountystrand of juist in de jungle? Met kerst fietsen door Bangkok of offertjes maken op Bali? Dit en meer kan! Hieronder lees je vijf avontuurlijke reisbestemmingen tijdens de kerstvakantie!

Avontuurlijke reisbestemmingen tijdens de kerstvakantie

Normaliter zijn we ieder jaar tijdens de kerstvakantie op reis. We vinden het heerlijk om elders in de wereld de kerstdagen en oud & nieuw te vieren. Afgelopen jaar konden we door corona helaas niet op reis. We haalden het kerstgevoel dus maar in huis, in de tuin werd onze palmboom verlicht en de wereldkaart aan de muur werd fraai verlicht door een kerstkrans.

We hopen dat we in 2021/2022 werd op reis kunnen. In deze blog geven we alvast vijf avontuurlijke bestemmingen tijdens de kerstvakantie.


#1 Kerst tussen de olifanten in Sri Lanka

In 2019 waren we drie weken voor kerst op bezoek in Sri Lanka. Heerlijk om dan al de kerstsfeer mee te maken, veelal gebaseerd en afkomstig uit de periode dat Sri Lanka nog een Britse Kolonie was. Een must-do tijdens jouw vakantie in Sri Lanka is olifanten spotten tijdens een safari. Voor een geslaagde safari kun je het best ‘s ochtends vroeg gaan (om 06.00 uur) of aan het einde van de middag (na 15.00 uur). De dieren zijn dan het meest actief, waardoor je kans om ze te spotten het grootst is.

#2 Winters Lapland tijdens de kerstvakantie

Tijdens de donkere wintermaanden denk je er misschien niet aan, maar de liefhebbers van kerst weten het allang. De stad Rovaniemi ligt precies op de poolcirkel in het noorden van Lapland en is de thuisbasis van, jawel, de Kerstman. De kerstvakantie is een populaire reisperiode voor gezinnen met kinderen. Ervaar hoe gaaf het is om een sneeuwscootertocht en een huskysafari te maken en hopelijk ga je ook nog het magische noorderlicht zien! Lees hier meer tips over leukste outdooractiviteiten in Lapland.

huskieshuskysafariFinland_husky_trip

#3 Kerst vieren op Bali

Ieder jaar vliegen vele Nederlanders naar Bali om daar de kerst te vieren. En dat is niet zomaar natuurlijk. Van het winterse weer en de koek en zopie naar een overheerlijke cocktail aan het strand. Een groot voordeel van reizen in december/januari is dat je Bali op z’n groenst ziet. Dat komt door het regenseizoen, wat betekent dat er voornamelijk in de namiddag nog wel eens een plensbui kan vallen. Gelukkkig duren ze meestal niet lang en daarna klaart het direct weer op.

#4 Fietsen door Bangkok

In 2018 bezochten we Thailand tijdens de feestdagen. Thailand is een perfecte bestemming voor in de kerstvakantie. December tot mei is de droogste periode en de temperaturen zijn in heel het land fijn. Waar je wel rekening mee moet houden is dat het enorm druk is tijdens de kerst in Thailand, dus accommodaties zitten soms al snel vol. Wij regelden onze verblijven dus al maanden van te voren om teleurstelling te voorkomen. Een van de leukste activiteiten tijdens onze reis door Thailand vonden we de fietstour door Bangkok. Tijdens de fietstour fiets je door de smalle straatjes in China Town, marktjes en steek je de Chao Phraya rivier over. Je komt langs plekken waar je anders niet snel zou komen. Het is een geweldige manier om kennis te maken met zowel het bruisende stadsleven van Bangkok, als het verrassend groene platteland in het buitengebied.

Co van Kessel in Bangkokavontuurlijke reisbestemmingen kerstvakantie thailandfietsen in Bangkok

Maar Thailand heeft natuurlijk nog veel meer te bieden. Overnacht kerstavond bijvoorbeeld op drijvende jungle rafts in Khao Sok National Park, verken tempels in Chiang Mai of ga relaxen aan een van de lange zandstranden in het zuiden. Alvast een hele fijne kerstvakantie toegewenst!

Avontuurlijke reisbestemmingen Khao Sok National Park

Khao Sok National Park

Khao Sok National Park

Khao Sok National Park

#5 Magische kerstvakantie in New York

New York is één van onze favoriete steden, we bezochten de stad al meerdere malen. Maar de meest bijzondere tijd van het jaar is toch wel tijdens de kerst. New York in de kerstvakantie heeft iets magisch. De stad is, net als overigens vele andere delen van Amerika, over de top versierd met kerstitems. New York rond de kerst is dan ook een ideale bestemming om in de kerstsfeer te komen. Je vindt er tientallen kerstmarken in de openbare parken in de stad, je kunt schaatsen op de wereldberoemde ijsbanen of een kerstvoorstelling van The Rockettes bezoeken. En uiteraard mag een bezoek aan de beroemde kerstboom bij het Rockefeller Center niet ontbreken!

Avontuurlijke reisbestemmingen New York.

Fraaie kerstversieringen bepalen momenteel het straatbeeld in New York.

de beroemde schaatsbaan in Central Park

De beroemde schaatsbaan in Central Park.

Rockefeller Center met de kerst.

Rockefeller Center.

Meer avontuurlijke reisbestemmingen?

Heb jij nog tips voor avontuurlijke reisbestemmingen tijdens de kerstvakantie? Deel het als reactie onderaan deze blog. Dank je wel!

Laatste berichten van Martijn (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>