Australië: adembenemend mooi

Veel mensen denken bij Australië meteen aan kangoeroes en gigantische spinnen, maar ook aan steden zoals Sydney en Melbourne en prachtige natuur. Het land heeft ontzettend veel te bieden, van interessante steden tot enorme nationale parken en het beroemde Great Barrier Reef. Wie dit prachtige land straks wil bezoeken, moet niet vergeten een visum Australië aan te vragen.

Prachtige natuurlandschappen

Als je eenmaal besloten hebt om Down Under te gaan backpacken, dan kun je niet om de prachtige nationale parken heen die je in Australië vindt. Met meer dan 500 opties, is dit prachtige land een waar natuurwonder te noemen. En al die verschillende nationale parken hebben elk een ander landschap. Ze hebben echter één dingen gemeen: hun adembenemende schoonheid.

Ten eerste het beroemde Great Barrief Reef, dat zo groot is dat het zelfs vanuit de ruimte te zien is. Het rif is door UNESCO tot werelderfgoed verklaard, en niet zonder reden: het is het grootste koraalrif ter wereld. Het is dan ook geen verrassing dat het koraalrif een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Australië is.


Whitsundays

De Whitsundays liggen in het hart van het Great Barrier Reef

De Whitsunday - eilanden van Australië zijn een waar paradijs op aarde!

De Whitsunday eilanden zijn een waar paradijs op aarde!

Een nationaal park dat ook deel uitmaakt van de Werelderfgoedlijst is het nationaal park Uluru-Kata Tjuta, beroemd vanwege de geologische formaties waaraan het zijn naam ontleent: “Uluru” en “Kata Tjuta”. De eerste, een gigantische rotsformatie (zie headerfoto), is emblematisch voor Australië en de tweede is een rotsformatie bestaande uit 36 rotsen.

Andere nationale parken die zeker een bezoek waard zijn, zijn onder andere Kakadu National Park (tweemaal vermeld op de werelderfgoedlijst) met zijn beroemde watervallen, Daintree National Park met zijn weelderige vegetatie, Purnululu National Park, genoemd naar de bijzondere rotsformaties waar het park bekend om staat en Cape Le Grand National Park, waar de dieren te vinden zijn die emblematisch zijn voor Australië: kangoeroes.

Daintree Rainforest

Ziplinen in Daintree Rainforest

Autoferry Daintree Rainforest

Autoferry Daintree Rainforest

Dit zijn slechts een aantal van de vele nationale parken die Australië rijk is. Je hebt er doorgaans geweldige mogelijkheden voor het maken van mooie wandelingen, het nemen van een verfrissende duik bij een waterval, weg te dromen op één van de vele stranden, wilde dieren te spotten of te kamperen in het wild. Jij als avonturier gaat niets te kort komen in de verschillende natuurwonderen die Australië rijk is.

Sydney, Canberra en andere steden van Australië

In het land van de koala’s en kangoeroes zijn bovendien meerdere steden te vinden die een bezoek waard zijn. Ten eerste Sydney, de dichtstbevolkte stad van Oceanië en tevens een van de meest multiculturele steden ter wereld. In deze stad zijn verschillende toeristische attracties te vinden, denk aan het beroemde Opera House, maar ook aan Bondi Beach en Hyde Park. De tweede dichtstbevolkte stad van Oceanië en eveneens de culturele hoofdstad van Australië, Melbourne, heeft verschillende toeristische attracties te bieden. Veel toeristen starten hier hun Great Ocean Road avontuur. In deze bijzonder multiculturele stad vindt men bovendien een grote verscheidenheid aan gerechten en tradities.

Sydney Harbour Bridge en Sydney Opera House

Sydney Harbour bridge en het bekende Opera house

Great Ocean Road

Over de Great Ocean Road naar de 12 apostelen

Over de Great Ocean Road naar de 12 apostelen

Over de Great Ocean Road naar de 12 apostelen

Canberra is als hoofdstad van Australië de thuisbasis van de belangrijkste nationale musea en bezienswaardigheden: het Australian War Memorial, de National Gallery of Australia, de National Portrait Gallery, de National Library of Australia, de National Archives of Australia en het National Museum of Australia. Ook de botanische tuinen zijn zeker een bezoek waard. Andere mooie steden in Australië zijn Alice Springs, Hobart, Darwin, Brisbane, Adelaide en Perth.

Australië is een gigantisch continent, maar wist je dat er in totaal slechts 40 grote steden zijn (dat wil zeggen steden met meer dan 40.000 inwoners)? Maar: in dit relatief kleine aantal steden zijn heel wat architectonische hoogstandjes te vinden van (vaak) Australische architecten. Inderdaad, ook cultuurliefhebbers kunnen zich in Australië goed vermaken.

Vergeet het visum Australië niet

Iedereen die naar Australië wil reizen heeft een visum nodig. Er zijn verschillende soorten visa voor Australië. Het meest aangevraagde type visum voor Australië is het eVisitor visum, bedoeld voor toeristen en zakenreizigers. Aangezien er verschillende soorten visa bestaan, waarvan elk type geschikt is voor een ander reisdoel, is het erg belangrijk voor vertrek goed te controleren welk type visum nodig is voor de beoogde reis. Het eVisitor visum Australië is geschikt voor de meeste toeristen en zakenreizigers en kan gemakkelijk online worden aangevraagd als men voldoet aan alle voorwaarden van het visum voor Australië.

koalabeer australie

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>