6 bespaartips vóór je vakantie

Mensen die veel reizen herkennen het vast wel; het is geen goedkope hobby. Het begint vaak al met het boeken van de vliegtickets, het regelen van het vervoer en het reserveren van hotelkamers. Hoewel er ook goedkopere varianten zijn, lopen de kosten aardig op nog voordat je op de plaats van bestemming bent. Vrees echter niet. Met deze 6 simpele tricks kun jij gemakkelijk geld besparen tijdens het reizen en wellicht zelfs nog wat geld verdienen.

Zes bespaartips vóór je vakantie en tijdens je reis

Niets is mooier dan reizen maken en op vakantie gaan. Met deze 6 bespaartips vóór je vakantie kan je nog meer reizen.

Bespaartip 1 – Goedkopere vliegtickets

Ten eerste is het gebruik van een VPN aan te raden wanneer je bijvoorbeeld vliegtickets gaat kopen. De vliegtuigmaatschappijen gebruiken namelijk algoritmen om de prijzen van tickets te bepalen. Hoe meer er op dat ticket gezocht wordt in een specifieke regio, hoe duurder de tickets op dat moment gaan worden. Door gebruik te maken van een VPN, verberg je in principe de locatie die je op dat moment gebruikt. Hierdoor kunnen vliegtuigmaatschappijen niet achterhalen vanwaar jij aan het zoeken bent. Dit maakt de kans dan ook weer groter dat je goedkopere vliegtickets kunt boeken. Doe je dit via een Apple device, dan is een simpele zoekopdracht naar VPN iOS voldoende om een aantal goede VPN-aanbieders te vinden.


bespaartips vóór je vakantie

Bespaartip 2 – Zorg dat je altijd voldoende eten bij je hebt

Misschien wel dé belangrijkste tip als het gaat om het besparen van geld. Zorg dat je voldoende eten bij je hebt, zowel tijdens de vliegreis, als tijdens de reis zelf. Het is namelijk vele malen goedkoper om in de supermarkt een familypack te kopen, dan dat je telkens op locatie een losse ontbijtreep of flesje water moet kopen. Zorg daarom dat je altijd een reservefles en wat simpele snacks in je tas hebt zitten en bespaar al snel tientallen euro’s per vakantie.

Een andere handige tip als het om eten gaat, is om altijd ontbijt te eten als dit inbegrepen is bij het hotel. Een losse maaltijd, brunch of lunch kost je al snel een paar euro. Door in het hotel goed te ontbijten, kun je niet alleen energiek aan de dag beginnen, maar bespaar je ook op een simpele manier wat geld.

Bespaartip 3 – Maak gebruik van kortingscodes

In veel gevallen zijn er kortingscodes van kracht op bepaalde toeristische attracties. Sites als Groupon werken bijvoorbeeld wereldwijd en bieden vaak acties aan op de plaats van bestemming. Dit bespaart je ook al snel een paar tientjes per attractie. Ook het gebruik van gratis toeristische attracties kan daarbij worden aanbevolen. Deze zijn vaak ook nog eens zeer de moeite waard.

reizen met kortingscodes

Bespaartip 4 – Langere vakanties

Dit klinkt natuurlijk als muziek in de oren, maar is zeker effectief. Een langere vakantie is namelijk vele malen goedkoper dan een aantal kortere. Je betaalt namelijk maar één keer voor de vliegreis in plaats van meerdere keren. Dit bespaart al snel veel geld en geeft je tevens de mogelijkheid om een land echt goed te verkennen.

Bespaartip 5 – Houd je uitgaven bij

Dit is in het begin misschien even lastig, maar op lange termijn is dit erg doeltreffend. Als je je uitgaven nauwkeurig bijhoudt, kun je voor jezelf ook een ultiem bedrag aangeven dat je maximaal wilt uitgeven. Heb je op het einde te veel uitgegeven, dan kun je nagaan waar dit in zit en hier geld besparen voor de volgende vakantie. Zit je ruim onder je budget, dan heb je zojuist wat geld verdiend dat je weer kunt uitgeven aan je volgende verre reis. Dit maakt het bijhouden van uitgaven in twee verschillende opzichten erg nuttig.

bespaartips

Bespaartip 6 – Buiten het seizoen reizen

Een erg belangrijke tip is het reizen buiten het seizoen. Wanneer het namelijk zomervakantie is (of een van de andere schoolvakanties), worden er veel meer reizen geboekt en ligt de prijs ook vele malen hoger. Door buiten deze vakanties om te boeken, kun je erg veel geld besparen. Let daarbij wel op het seizoen op jouw bestemming. Maak je namelijk een verre reis, dan kan het in in het land van bestemming warmer zijn dan 40 graden terwijl het in Nederland winter is. Dit is iets waar echt rekening mee gehouden dient te worden.

Er zijn dus verschillende manieren om flink geld te besparen bij het boeken of organiseren van vakantie. Dit geld kun je vervolgens natuurlijk mooi besteden aan een nieuwe vakantie. Gebruik een VPN bij het boeken, boek buiten het seizoen, pak slim in en trek eropuit. Met deze tips is het besparen van geld tijdens je vakantie een fluitje van een cent geworden!

In ons artikel met de top 10 bespaartips op reis vind je nog meer handige tips. Heb jij nog leuke bespaartips voor op vakantie? Deel ze als reactie onderaan dit bericht.

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>