5 tips bij het voorbereiden van je kampeervakantie

Het kampeerseizoen is weer begonnen! Tijd om de caravan uit de stalling te halen, het stof van de tent te blazen of de camper eens flink schoon te maken. Om van kamperen echt een succes te maken, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal praktische zaken. Wij geven je tips voor een optimale voorbereiding voor een kampeervakantie.

Tip 1. Zorg voor een goede voorbereiding

Meestal wordt begin van het jaar begonnen met de voorbereiding van een kampeervakantie. Je moet aan allerlei zaken denken, zoals de bestemming, of het kindvriendelijk is (of juist adult only), of er animatie is, een zwembad of dat de camping in de natuur ligt. Overigens zijn er genoeg campings waar je niet hoeft te reserveren, zelfs niet in het hoogseizoen. Zorg wel dat je aan het begin van de middag arriveert, dan is altijd nog wel een plekje. De meesten mensen arriveren vaak pas na vijf uur.

Tip 2. Controleer je kampeeruitrusting

Als je met een tent op reis gaat, check dan of er geen schimmel in de tent zit en of je (voldoende) haringen en scheerlijnen hebt ingepakt. Controleer ook je kampeeruitrusting. Heb je alles en wat is de staat van het materiaal na een jaartje in de berging? Zijn alle pannen nog in goede staat en is het luchtbed niet lek? Mensen met een caravan kunnen deze het best een onderhoudsbeurt laten geven voordat zij op reis gaan. Laat ook de banden goed nakijken. Controleer daarnaast ook de bandenspanning van je auto of camper.

voorbereidingen voor een campingvakantie

Tip 3. Verzeker je goed

Sluit een reisverzekering af die diefstal van je spullen dekt. Check hoe je bij je zorgverzekering voor ziektekosten in het buitenland bent verzekerd. Ben je lid van de Wegenwacht? Check dan of de dekking ook in het buitenland geldig is en of er vervanging voor eigen vervoer of caravan bij inbegrepen is.

Tip 4. Kies de beste plek van de camping uit

Kamperen is uiteraard helemaal leuk als je op een prachtige plek staat, met uitzicht over bergen, meren of de zee. Maar je moet met meer dingen rekening houden dan met uitzicht alleen. Zorg bijvoorbeeld dat je niet té dicht bij het toiletgebouw staat of op steenworp afstand van de discotheek, om herrie te voorkomen. Kampeer je op een mooie heuvel, ga dan wel met je hoofd naar boven liggen. Sta je prachtig aan het meer maar wel onderaan een heuvel, hou dan rekening dat je tijdens een flinke regenbui last kunt krijgen van wateroverlast. Kortom: het kiezen van de beste staanplaats vergt wat strategisch denkwerk!

Tip 5. Wees voorbereid op slecht weer

Het kan natuurlijk voorkomen dat je te maken krijgt met storm, hagelbuien of ander slecht weer tijdens je kampeervakantie. Ben je op reis met een tent? Zorg voor een stormvaste tent als je bijvoorbeeld naar Texel gaat en dus niet voor een popup-tent. Tenzij je deze als vlieger in de lucht wilt zien verdwijnen. Neem stormbanden mee voor je camper en caravan en sterke haringen om de luifel goed vast te zetten.

Mocht het noodlot dan toch toeslaan. Centraal Beheer maakt het op mooie wijze visueel in deze nieuwe video en laat zien hoe een vakantie toch nog gered kan worden.

Zomerse reiscampagne Centraal Beheer van start

Aan de vooravond van het vakantieseizoen zet de verzekeringsmaatschappij de reisverzekering centraal. Een nieuwe online video is een van de pijlers onder de reiscampagne van de verzekeraar uit Apeldoorn. De online video ‘Boom’ is geen typisch humoristisch reclamefilmpje, maar wel een mooie video met een paar verrassende effecten.

Martijn
Laatste berichten van Martijn (alles zien)
  1. Emma zegt:

    Deze zomer zijn mijn man en ik van plan om op zoek te gaan naar een natuurcamping, om voor het eerst met onze dochter te gaan kamperen. Wat een slimme tip om een plekje te reserveren die niet onderaan een heuvel ligt, om wateroverlast te vermijden. Natuurlijk hopen we op mooi weer, maar zeker weten doe je dat nooit.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>