In New York hoeft niemand zich ooit te vervelen. Niet voor niets heeft de stad de bijnaam 'city that never sleeps'. Natuurlijk wil je de highlights zoals Times Square, de Brooklyn Bridge en Central Park zien, maar wat zijn nu verder de echte aanraders? Onderstaande lijst met 25 dingen om te doen in New York is slecht een begin, want in New York raak je niet uitgekeken!

Things to do in New York

1. Haal je ontbijt bij de Deli (afkorting voor delicatessen), net zoals veel New Yorkers. De meeste New Yorkers kiezen voor take away en halen dit onderweg naar hun werk, maar bij veel deli’s kun je ook ter plaatse eten.

2. Times Square: dit bekende plein vol billboards móet je gezien hebben, zowel overdag als ‘s nachts.


3. Bekijk New York van bovenaf, bijvoorbeeld vanaf observatieplatform Top of the Rock.

4. Wandel over de High Line. Deze voormalige spoorlijn loopt 20 meter boven de grond en is omgebouwd tot een park. De wandeling is 1,5 km lang en één van de leukste in New York.

Things to do in New York: Times Square, Top of the Rock, High Line Park

5. Neem een kijkje in de grote aankomsthal van station Grand Central Terminal.

6. Wil je weten wat ze bedoelen met de uitdrukking ‘de klant is koning’? Dan moet je als vrouw zijnde echt eens naar Victoria’s Secret. Een ultieme ervaring in klantvriendelijkheid, inclusief eigen intakekaart en een drukknopje in de paskamer voor als je hulp nodig hebt van een adviseuse.

7. Ga bij mooi weer relaxen langs de waterkant in DUMBO. In het groene park tussen de Brooklyn Bridge en Manhattan Bridge komen de New Yorkers bij goed weer massaal samen.

8. Bezoek het 9/11 Memorial & Museum. Twee immens grote fonteinen markeren de plaats waar de Twin Towers stonden. Het bijbehorende museum, over de aanslagen van 11 september, is ontzettend indrukwekkend. Je ziet hier ook de prachtige nieuwe Freedom Tower.

Zien en doen in New York: Freedom Tower, 9/11 Memorial & Museum, DUMBO, Brooklyn Bridge

9. Bekijk één van de extravagante winkels rondom Times Square. Zo is Toys R Us op Times Square de enige speelgoedwinkel die ik ken met een reuzenrad erin. Ook M&M’s World heeft qua inrichting flink uitgepakt.

10. Wandel over de Brooklyn Heights Promenade voor een super uitzicht op de skyline van New York – volgens sommige New Yorkers het beste uitzicht van de stad!

11. St. Patrick’s Cathedral, één van de grootste kathedralen ter wereld, is een oase van rust in de drukte van Fifth Avenue en zowel van binnen als van buiten mooi om te zien.

12. Maak een sunset cruise langs het zuiden van Manhattan, de Brooklyn Bridge en het Vrijheidsbeeld voor een fantastisch uitzicht op New York tegen de achtergrond van de ondergaande zon.

Bezienswaardigheden in New York: Vrijheidsbeeld, St. Patrick's Cathedral, M&M Store, Fifth Avenue

13. Bezoek het American Museum of Natural History. De tentoonstelling met de vele dinosaurusskeletten vond ik echt een aanrader!

14. Bekijk de mooie leeszalen in de New York Public Library, naast Bryant Park.

15. (Window-)shopping op Fifth Avenue, de paradestraat van Manhattan. De luxe winkels, zoals bijvoorbeeld Louis Vuitton, besteden veel aandacht aan hun etalages. Ik liep hier zelfs een kledingwinkel binnen waar een DJ plaatjes aan het draaien was.

16. Voel je weer even kind in de gigantische speelgoedwinkel F.A.O. Schwarz op de kruising van Fifth Avenue met Central Park. Vooral de collectie levensgrote knuffelbeesten is fantastisch.

Bezienswaardigheden New York: Public Library, Bryant Park, F.A.O. Schwarz, Museum of Natural History

17. Of het nu een ijsje, een tijdschrift of een warme hap is, het is leuk om tijdens je bezoek aan New York minstens één keer iets bij een kraampje op straat te halen. Je vindt ze op iedere straathoek en het hoort echt bij het leven in New York.

18. Ga fietsen in Central Park, de ideale manier om dit gigantische stadspark te verkennen. Lunchtip: haal een hotdog bij een straatkraampje en eet deze op een bankje in het park.

19. Bekijk in de muziek- en sportarena Madison Square Garden een basketbalwedstrijd van de New York Knicks of een ijshockeywedstrijd van de New York Rangers. De sfeer en het entertainment rondom de wedstrijden zijn geweldig om mee te maken!

20. Chelsea Market, een overdekte delicatessenmarkt in een voormalige Oreofabriek, is een originele plek om te lunchen. Als je tenminste goed bent in keuzes maken, want hier ziet alles er lekker uit!

Bezienswaardigheden New York: food truck, New York Knicks, Central Park, Chelsea Market

21. Wandel over de Brooklyn Bridge van Brooklyn naar Manhattan, voor één van de mooiste uitzichten op de skyline van New York. De brug zelf mag er overigens ook zijn!

22. Het Metropolitan Museum of Art is het grootste kunstmuseum ter wereld en – volgens een gids die ik sprak – ook het beste kunstmuseum van New York. Het aanbod is zo groot dat het overweldigend is, dus als je hier niet de hele dag wilt doorbrengen, is het slim om je vooraf te oriënteren en een paar tentoonstellingen uit te kiezen die je echt wilt zien.

23. Bezoek een Broadway show of een comedy show. Er is ontzettend veel keuze!

24. Maak een ritje in een yellow cab. Wanneer je de overvloed aan gele taxi’s ziet, weet je zeker dat je in New York bent.

Typisch New York: fastfood, gele taxi's en gebouwen met gietijzeren brandtrappen

25. Geniet van ‘typisch New York’! De toeterende gele taxi’s, eetkraampjes op iedere straathoek, gigantische wolkenkrabbers met spiegelglas, gebouwen met fantastische gietijzeren trappen, het getrappel van paardenkoetsen in Central park, restaurants met keukens uit de hele wereld en de fantastische skyline.. je raakt er niet uitgekeken!

Wat zou jij graag willen doen in New York?

  1. Liese zegt:

    Oooh nu heb ik nog meer zin om eens terug te gaan naar New York! Ik kan wel al enkele items van de lijst afvinken, zoals fietsen in central park 🙂

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>