10x waarom je op vakantie naar de Canarische Eilanden moet

Misschien is het wel het best bewaarde geheim van Europa, op slechts 4,5 uur vliegen vanaf Amsterdam. Insiders weten dat de Canarische Eilanden al eeuwen bekend staan om hun revitaliserende kracht die het evenwicht tussen lichaam en geest herstelt. Je voelt je na een bezoek aan de Canarische Eilanden als herboren. 10 redenen waarom je dit jaar op vakantie naar de Canarische Eilanden moet!

#1 De eeuwige lente op de Canarische Eilanden

Door de gunstige weersomstandigheden hebben de Canarische Eilanden het beste klimaat ter wereld. Dit komt door de milde temperaturen van gemiddeld 22 graden gedurende het gehele jaar. In het klimaat kun je perfect ontspannen en zonnen, maar ook outdoorsporten ondernemen in de vrije natuur. De Canarische Eilanden hebben meer dan 4800 zonuren per jaar, waardoor het de beste vakantiebestemming is om je vitamine D-gehalte weer helemaal op te laden. Zonlicht zorgt ook voor een positief effect op de stemming. Ontspannen onder de Canarische zon geeft je niet alleen een mooi kleurtje, maar het helpt ook bij het voorkomen van botziekten, zoals osteoporose, en is ook goed tegen andere aandoeningen zoals een hoge bloeddruk en spierpijn.

Canarische Eilanden la Gomera

La Gomera

#2 Walvissen spotten op een Barco Azul

Walvissen spotten staat bovenaan de bucket list van veel toeristen. Dankzij de milde watertemperaturen zijn de Canarische Eilanden een thuis voor kortvinnige walvissen, tuimelaars, bruinvissen, bultrugwalvissen en zelfs grote zeeschildpadden. Zeilend langs de Spaanse archipel kan je dit zeeleven van dichtbij bekijken. Misschien spot je een nieuwsgierige dolfijn of grote walvisachtigen die jagen op vissen. Het is ook mogelijk om een walvistocht te ondernemen op een zogenaamde ‘Barco Azul’.

#3 Het hele jaar door energie

De archipel (zo noemen we deze eilandenformatie) is ontstaan na een vulkaanuitbarsting in het midden van de Atlantische Oceaan. Zwart- tot goudgekleurde zandstranden, kristalheldere wateren, oude bossen, duizelingwekkende kliffen, woestijn, duinen en natuurparken; de prachtige omgeving zorgt direct voor een boost van je energielevel.

#4 Zand en zee

Baden in de zee en verwarmd worden door de zon heeft een grote genezende kracht op reuma, artritis, en zenuwpijn. Zand is daarnaast de beste ondergrond om op te wandelen. Het scrubt niet alleen je voeten; maar het is tegelijkertijd een goede work-out voor je benen. Zwemmen in de zee is daarnaast goed tegen huidaandoeningen zoals acne en dermatitis. Het versnelt wondgenezing en helpt het lichaam te ontgiften.

Duiken bij de Canarische Eilanden

Duiken bij de Canarische Eilanden.

#5 Een openlucht spa

Naast vitamines, micro-organismen en een hoge zoutconcentratie bevat het zoute water van de Atlantische Oceaan maar liefst 89 elementen die van oorsprong in ons lichaam aanwezig zijn. Naast de oceaan zijn er ook natuurlijke zoutwaterbaden op de Canarische Eilanden. Thermaal water met minerale-medicinale eigenschappen helpt het lichaam ontgiften en zorgt het voor een goede bloedsomloop en een lagere hartslag. De eilanden bieden dan ook een ruime keuze aan wellnesscentra met innovatieve behandelingen en therapieën. Wat is er nu lekkerder dan ontspannen in een adembenemende natuur?

spa en welness Canarische Eilanden

#6 Onder de sterren

De Canarische archipel is de beste plek om sterren te bekijken. Het heeft de helderste en schoonste lucht van Europa. De eilanden zijn de thuisbasis van de belangrijkste sterrenobservatoria op het noordelijk halfrond, met gigantische telescopen op 2400 meter boven de zeespiegel. Het turen naar de mooiste sterren van het universum werkt heerlijk ontspannend.

#7 Wandelen op buitenaardse paden

Door de weelderige en vulkanische natuurgebieden heb je op de Canarische Eilanden soms het idee alsof je op een ander planeet bent beland. Wandelen in de natuur op de Canarische Eilanden zorgt dan ook voor een magisch en onbeschrijfelijk gevoel. De paden lopen door laurierbossen en leiden je door een zee van duinen, een vulkanisch maanlandschap of kronkelende zandduinen, steile rotsformaties en jungle-achtige landschappen. Veel van deze routes zijn dan ook uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO.

Canary Islands

#8 Frisse lucht

De Atlantische zeebries zorgt voor een relaxed gevoel. Het hoge gehalte minerale zouten en negatieve ionen produceren antioxidanten in ons lichaam en geven een ontspannen gevoel. De lucht is zeer gunstig voor de luchtwegen en de huid die diep gevoed en gehydrateerd wordt door de zuivere lucht van de passaatwinden. Dit maakt de Canarische Eilanden tot een perfecte plek voor buitenactiviteiten. De zeebries bevordert de aanmaak van endorfine en helpt om tijdens het sporten je lichaam en geest in balans te houden.

#9 Chill out dag en nacht

Op de eilanden beleef je magische dagen en nachten dankzij de milde temperaturen. Het weer is perfect om te genieten van een drankje, romantisch te dineren of te kijken naar de prachtige sterrenhemel. De eilanden bieden hiernaast een scala aan uitgaansgelegenheden. Dus zowel ochtend- als avondmensen voelen zich hier helemaal thuis.

#10 De smaak van de Canarische Eilanden

De ‘smaak’ van de archipel is te proeven in de keuken. Verse en gezonde ingrediënten groeien als kool in het milde klimaat en hebben een bijzondere smaak. Wist je bijvoorbeeld dat bananen uit Canarische Eilanden internationaal geroemd zijn? Verder eet je hier dankzij de omringende zee de meest diverse vissoorten zoals papegaaivissen, zeebaars en wrakbaars. Als kers op de taart is er kaas en wijn uit de regio!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>