De 10 mooiste bezienswaardigheden van Hongkong

Wie denkt aan Hongkong denkt aan hoge gebouwen, zakenmannen, en grote drukte. Hier is niks aan gelogen! Hongkong staat inderdaad vol met wolkenkrabbers. Door het enorme gebrek aan ruimte wordt alles opgestapeld tot het niet meer hoger lijkt te kunnen.

In totaal staan er 1.327 gebouwen hoger dan 100 meter in Hongkong (telling 2016). Ter vergelijking: in New York staan er slechts 794. Ik kan me voorstellen dat dit alsnog erg abstract is. Dus om dat weer te vergelijken met onze wereldstad Rotterdam; hier staan maar 17 gebouwen hoger dan 100 meter. Het hoogste gebouw van Nederland is de Maastoren met bijna 165 meter. Het hoogste gebouw van Hongkong is 484 meter.

Genoeg cijfers en feiten over deze bijzondere stad. Er is namelijk ook genoeg te doen voor de niet-zakenreiziger. Ga jij met vakantie naar Hongkong? Dan zijn deze 10 plekken meer dan het bezoeken waard!

De 10 beste plekken van Hongkong

10. Zwemmen in Kowloon Park

Het Kowloon Park is een van de grootste parken van de stad. Je vindt er sportpleinen, vijvers, Chinese botanische tuinen, levende flamingo’s en een groot openbaar zwembad. Voor slechts € 3 kan er tussen bepaalde tijden gezwommen worden. Er wordt hier gewerkt met rondes, iedere ronde duurt vier uur en daarna moet iedereen het water uit. Tegen die tijd ben je hoogst waarschijnlijk ook al knalrood verbrand, er is namelijk maar weinig schaduw.

Zwemmen in Kowloon is een leuke ervaring, je ziet de locals genieten van hun vrije dag en je zwemt letterlijk tussen de wolkenkrabbers en de schoonheid van het park.

9. International Finance Centre

Wil je van het uitzicht genieten zonder dat je jezelf scheel betaalt aan entree en/of drankjes? Dan kun je het beste een bezoek brengen aan de 55ste verdieping van het IFC. Dit gebouw is niet te missen, het is namelijk het hoogste gebouw op Hongkong Island (het hoogste gebouw van heel Hongkong staat op Kowloon Island). Het precieze adres is Finance Street 8, Central.

Er is op deze verdieping een expositie over de Hongkong Dollar ingericht waar je alles te weten kunt komen over de geschiedenis van het geld, de verschillen tussen nep en echt geld, en de reden dat er van elke valuta drie verschillende bankbiljetten bestaan.

Je kunt natuurlijk ook gewoon komen genieten van het uitzicht. Zorg wel dat je een geldig identiteitsbewijs meeneemt, want anders kom je er niet in.

IFC Hongkong

IFC-toren (rechts)

8. SOHO

SOHO is de hipste wijk van de stad en niet vernoemd naar de wijk SOHO in New York. Nee, SOHO staat voor South Hollywood, wat dus alsnog een verwijzing is naar een Amerikaanse wijk… SOHO is gebouwd op een heel steile heuvel en je vindt hier dan ook de langste roltrap ter wereld, beter bekend als de Mid-Levels. Dit is eigenlijk een serie van kleinere roltrappen die je over een lengte van 800 meter 135 meter omhoog helpen. In de ochtend gaat deze naar beneden richting het zakencentrum en de rest van de dag weer omhoog om iedereen weer thuis te brengen.

SOHO zelf zit vol met kleine pop-up zaakjes die alle denkbare soorten maaltijden serveren. Zo is er een Israëlische tent, een Thaise toko, een Mexicaan, burgerbar, pizzeria, en een nog groter scala aan barretjes. Bedenk je wel dat de biertjes in Hongkong niet goedkoop zijn. Rond 17:00 uur is het op veel plaatsen Happy Hour en betaal je alsnog € 4 voor een biertje. € 8 is een doorsnee prijs, reken daar nog een tientje bij voor een burrito en je hebt een flinke avondmaaltijd.

7. Kennedy Town

Aan het einde van de Island Line (metro) bevindt zich de upcoming Expat-wijk Kennedy Town. Deze wijk is nog lang niet in volle bloei maar de lage huur zorgt ervoor dat hier enorm veel hippe eettentjes en barretjes zijn ontstaan. Je zult hier weinig toeristische bezienswaardigheden treffen en dus ook weinig toeristen.

Wel zijn er meer dan genoeg dim-sum restaurants, “goedkope” barretjes en leuke alternatieve winkels. Een enkeltje met de metro kost je net iets meer dan een euro via je Octopus Card.

The Peak

Halverwege “The Peak”

6. Happy Valley Racecourse

Dat Hongkong een Britse kolonie is geweest zal niemand verbazen. Wees dus ook niet verbaasd dat paardenrennen een hele grote sport is in Hongkong. Elke zondag en woensdag kun je geld winnen en verliezen bij de paardenrenbaan. Ik kan je aanraden om de woensdagraces te bezoeken. Deze vinden plaats op de Happy Valley Racecourse, makkelijk bereikbaar met de tram. Hier stroomt het elke woensdagavond vol met expats en locals die hun geluk beproeven. Gemiddeld worden hier 8 races gereden en kun je vanaf € 1 inzetten. Vraag aan een medewerker om uitleg als je het spel niet snapt, want er zijn nogal wat mogelijkheden om in te zetten.

Een bijkomend voordeel van deze paardenraces is dat het bier hier veel beter te betalen is dan in de rest van de stad. Aan een halve liter spendeer je zo’n € 4 en met wat geluk bij het wedkantoor heb je aan het einde van de avond een dikke glimlach op je gezicht. Erg betaalbaar en heel erg leuk!

Happy Valley Race Course

Happy Valley Race Course

5. Rooftop Garden

Het tropische klimaat van Hongkong zorgt ervoor dat de avonden heerlijk zacht zijn. Er gaat dan niets boven een lekker koud drankje op het terras terwijl de zon achter de horizon zakt. De perfecte plek om dit te doen is het gigantische dakterras van de IFC Mall in centraal Hongkong. Je kunt hier neerstrijken op het terras met uitzicht op de skyline van Kowloon Island. Dit is de noordelijke helft van de stad. Die skyline is trouwens lang niet zo indrukwekkend als de ‘Hongkong-side’, maar het water maakt veel goed.

Dit dakterras is eigenlijk onderdeel van Bar Red, al ben je zeker niet verplicht om daar wat te bestellen. In tegendeel, deze bar staat erom bekend dat je je eigen drank meebrengt. Koop dus in de 7-Eleven een leuke selectie drankjes en trek ze zonder problemen open. Verwacht daarentegen ook geen service en ga uit beleefdheid in de mall naar het toilet.

dsc07459

4. Lamma Island

Wat niemand mij van te voren had verteld is dat Hongkong meer heeft dan alleen een concrete jungle. Lamma Island is daadwerkelijk jungle. Voor € 1,50 mag je mee met de star-ferry die vertrekt uit terminal 4. Zo vaar je naar Sok Wu Wan of Yung Shue Wan.

Deze dorpjes zijn of het begin of het einde van de family-trail, afhankelijk van je startpunt. Een looproute waar je makkelijk vier uur mee bezig kunt zijn. Je loopt langs de kust, een gigantische krachtcentrale (wie heeft dat ding daar neergezet…) en bijna tropische stranden. Wie een spinnenfobie heeft moet misschien maar niet te veel omhoog kijken, aangezien daar een redelijk ongezonde hoeveelheid spinnen van een prima fors formaat in de bomen blijkt te zitten. De wandeltocht is verder erg mooi en een sociale bezigheid voor vele Hongkongers die in het weekend met de familie de stad ontvluchten. Kom dus vooral doordeweeks naar dit eiland en vertoef op een van de mooie stranden.

Hongkong Island

Hongkong Island vanaf Kowloon Island

3. Repulse Bay

Als je niet van varen houdt, kun je ook met de bus naar het strand. Aan de zuidkant van het eiland vind je meerdere stranden waaronder Repulse Bay. Pak bus 6, 6A, 6X, 66 of 260 (vrijwel alles met een 6 op de voorkant is blijkbaar goed) richting Stanley Market. Ik raad bij deze bus 6X aan omdat dit een snelbus blijkt te zijn, al rijdt bus 6 een mooiere route.

Stap uit bij Repulse Bay. Dit is een schoon en mooi strand met veel bomen voor schaduw en doordeweeks weinig strandgangers. Het is een beetje vergelijkbaar met The Hamptons van New York want ook in Repulse Bay komen de rijkelui om te ontspannen. De vele beachclubs en dure auto’s zijn hier het bewijs van.

2. Mong Kok

Deze wijk is zelfs voor Hongkongse begrippen uniek. Uniek in de zin dat er geen enkele wijk ter wereld bestaat die gelijk is aan Mong Kok. Amsterdam is in Nederland een redelijk drukbevolkte stad met zo’n 5.000 inwoners per vierkante kilometer, Mong Kok is echter een stukje drukker. Hier wonen, om en nabij, 130.000 mensen per vierkante kilometer en is daarmee volgens het Guinness Book of World Records het drukst bevolkte gebied ter wereld.

In deze wijk vind je werkelijk alles, van een goudvissenmarkt tot de goedkoopste sterrenzaak ter wereld genaamd Tim Ho Wan. De neonreclame’s vormen hier een oerwoud aan felle kleuren en verliezen daarmee gelijk hun primaire functie, opvallen.

Mongkok, de drukst bevolkte wijk ter wereld

Mong Kok, de drukst bevolkte wijk ter wereld

1. Wooloomooloo Prime

Een bijzondere plek met een bijzondere naam, letterlijk en figuurlijk een grote naam in Hongkong. Iedere hippe Hongkonger weet van het bestaan van de Wooloomooloo keten. Op de 21ste verdieping van de mall met de naam “The One” in de wijk Tsim Sha Tsui (TST) is dit luxe restaurant een wereld van verschil met de chaos, drukte, en wervelende mensenmassa onder aan de toren. Hier dineren de rijken, de expats, hier borrelen de grote bedrijven (de werknemers dan), en hier zippen de toeristen zo lang mogelijk van hun te dure drankjes.

Iedereen wil een van de zeven tafels aan de balustrade bemachtigen tijdens zonsondergang. Het is dan ook een goed idee om hier een uur voor de zon ondergaat binnen te stappen en direct de ober aan te spreken. Als je vermeldt dat je bij de rand wil zitten zet hij (of zij) je op de wachtlijst. Tip van de eeuw: kom je voor een biertje en vind je Guinness lekker? Bestel dan een Guinness, verrassend genoeg komen deze in de pits waar ze in geserveerd horen te worden en kosten deze niet meer dan € 5. Dit is goedkoper dan elk ander bier dat je hier kunt krijgen.

dsc07585

Het uitzicht over de skyline vanaf Wooloomooloo (TST)

In Hongkong is het het hele jaar door warm en zonnig. Wel zijn er bepaalde maanden waarin meer regen valt dan anders, en heeft het een tyfoonseizoen. Echter was ik hier in juni, wat by far de natste maand zou moeten zijn, maar bleef het vervolgens tien dagen droog, zonnig, 34 graden. Bereid je dus goed voor op onverwachte omstandigheden.

Heb jij plannen om naar Hongkong te gaan? Maak gebruik van onze kortingslink voor Booking.com en krijg €25,- cashback op jouw eerste hotelboeking (en dat kun je in Hongkong goed gebruiken!).

 

Our website uses 3rd party cookies to help provide personalized ads and analyze our traffic. This information may be shared with our advertisers, where it may be combined with other information you’ve given to our website.

Sander
Volg me!
Laatste berichten van Sander (alles zien)
  1. Metrocazar zegt:

    HongKong is een geweldige plek om te bezoeken. De bezienswaardigheden in het bovenstaande artikel zijn absoluut een bezoekje waard. Mocht je nog wat meer tijd in HK hebben, dan kan ik een dagtripje naar Macau zeer aanbevelen (ongeveer 1 uur vanuit HK).

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>