Overnachten op Antarctica

Toen rederij Hurtigruten in 1893 begon met het leveren van post en vracht in de tientallen havens langs de kust van Noorwegen kon de rederij destijds niet bedenken dat de route zou uitgroeien tot een populaire vakantie. De vaarroute langs de afwisselende en imponerende kustlijn van Noorwegen krijgt volgend jaar een nieuwe dimensie.

Zeereizen met de Hurtigruten naar Antarctica

In het kader van het 120 jarig bestaan worden er volgend jaar twee noviteiten aan het programma toegevoegd; de mogelijkheid om tijdens een Antarctica reis een avond in een tent te overnachten en tijdens de zeereizen langs de Noorse kust zullen de schepen tussen 1 september en 31 oktober ook de magische Hjørundfjord invaren – deze 35 kilometer lange fjord doorkruist de majestueuze Sunnmøre Alpen. Reisorganisatie BBI Travel is in Nederland vertegenwoordiger van Hurtigruten en biedt in de nieuwe Hurtigruten brochure een grote keuze aan vaarvakanties langs de Noorse kust en expedities naar Spitsbergen, Groenland en Antarctica. Een gratis exemplaar van de Hurtigruten 2013 brochure kan aangevraagd worden via www.bbi-travel.nl waar de brochure ook gedownload kan worden.

Ongerept Antarctica

Koningin Wilhelmina

Voor het eerst in 20 jaar voert Hurtigruten een verandering door in het vaarschema. Na een serie succesvolle testvaarten gaan de Hurtigruten schepen tussen 1 september en 31 oktober de Hjørundfjord in het vaarschema opnemen. Volgens ingewijden behoort de Hjørundfjord tot een van de meest indrukwekkende fjorden van Noorwegen. Tevens kunnen passagiers de nieuwe Taste of Norway excursie boeken die een indruk geeft van enkele dorpen, valleien en meren in het fjord. Ook wordt een bezoek gebracht aan het ‘Belle Epoque’ hotel Union in Øye waar Koningin Wilhelmina ook ooit logeerde.


Nachtje kamperen op poolijs

Ook eens in de voetsporen willen treden van ontdekkingsreizigers als Willem Barentz en Roald Amundsen. Voor reizigers die echt buiten de geijkte toeristische paden willen treden, zijn de Antarctica expedities die BBI Travel aanbiedt een aanrader. En avontuurlijke reizigers kunnen hun Arctische avonturen een extra dimensie geven door een nacht op het zesde continent te overnachten. Het arrangement is te boeken aan boord van MS Fram, het schip dat voor deze expedities wordt ingezet.

Once in a lifetime, overnachten in een tentje op Antarctica!

Twee leden van het expeditieteam begeleiden het overnachtingsavontuur. Materiaal en kleding is aan boord aanwezig. BBI Travel biedt onder meer in januari, februari, november en december trips naar Antarctica aan. Ook voor Antarctica reizen zijn op diverse data jubileumaanbiedingen beschikbaar met hoge korting op de normale arrangementsprijzen.

Meer informatie over Hurtigruten Antarctica expeditie’s? Check de website.

  1. Prachtige reizen, maar laat ze een reis naar Antarctica niet op een hoop gooien met een Hurtigruten tocht langs de Noorse kust.
    Daar zit een flink stuk varen tussen.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>