Tegenover elkaar in het vliegtuig zitten

vliegtuig-passagiers-tegenover-elkaar-face
Iemand moest er vroeg of laat mee komen: vliegtuigstoelen waarbij de passagiers tegenover elkaar moeten zitten. Met het gezicht naar elkaar toe, dus. Een Engels ontwerpbureau heeft het idee in een mooie tekening omgetoverd, waarmee het hoopt luchtvaartmaatschappijen te charmeren.

Als vee opgesloten
Design Q is gespecialiseerd in oplossingen voor luxueus reizen. Maar met deze veehoudersoplossing zullen zij zich niet populair maken bij de reizigers. Of toch wel? “Passagiers tegenover elkaar laten zitten is geen ideale situatie,” geeft directeur Howard Guy toe. “Maar dit betekent wel grotere capaciteiten en meer omzet voor de maatschappijen, terwijl passagiers minder voor hun ticket hoeven te betalen.”

Sneller in- en uitstappen
Het ontwerp laat twee gangpaden zien. Hierdoor zou het vliegtuig sneller ‘gevuld’ en ‘geleegd’ kunnen worden. Guy ziet deze opstelling vooral als oplossing voor korteafstandsvluchten van tussen de 30 en 80 minuten. Omdat de stoelen niet ontworpen zijn voor langdurig gebruik, zou een langeafstandsvlucht het comfort van de passagiers in gevaar brengen. Vertel mij wat.

Voorspelling
Mijn voorspelling is dat Ryanair vandaag of morgen een persbericht de wereld in stuurt, eventueel met een foto van Michael O’Leary en Howard Guy, die elkaar glimlachend de hand schudden. Ryanair is de laatste tijd flink in het nieuws geweest met wilde plannen om geld te besparen, waaronder de staanplaatsen in het vliegtuig. We wachten het af.

Adverteren bij Daisycon

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>