Hoe kun je veilig op vakantie deze zomer tijdens corona?

Helaas is voor veel mensen de zomervakantie heel anders uitgepakt. Veel vakanties zijn geannuleerd of uitgesteld, andere zijn zelfs nooit geboekt. Toch zijn er nog manieren om deze zomer veilig op vakantie te gaan. Wij geven graag tips voor hoe je dat doet.

Waarom moet je deze zomer extra oppassen op vakantie?

Het kan niemand zijn ontgaan: de ziekte corona houdt Nederland en heel de wereld in haar greep. In Nederland is de situatie nu minder erg dan in veel andere landen, maar dat betekent niet dat je niet hoeft op te passen. Wel houdt dat in dat je, als je op vakantie gaat, misschien in een meer ernstige coronacrisis terechtkomt dan je nu thuis ‘gewend’ bent. En daar zitten allerlei vervelende risico’s aan verbonden, die jouw vakantiepret goed kunnen verpesten.

veilig op vakantie tijdens corona

Wat zijn de risico als je op vakantie gaat?

Zo kun je in jouw vakantieland te maken krijgen met veel meer noodmaatregelen. Dan moet je bijvoorbeeld overal een mondkapje op, of je kunt niet zomaar uit eten. Daarnaast kan het land waar jij vakantie viert veel meer coronapatiënten hebben. Zo kun je dus eerder besmet raken.

Ga je naar een land dat nu als oranje is aangemerkt door de Rijksoverheid, dan betekent dat dat je extra risico loopt. Wordt de situatie daar ernstiger, en moet je onverhoopt langer blijven dan gepland, dan kun je te maken krijgen met allerlei financiële en logistieke problemen.

vakantieboeken

Boek bij een betrouwbare vakantieaanbieder

Wil je graag op vakantie, dan is het zinnig om jouw vakantie bij betrouwbare reisorganisaties te boeken. Lekker op de bonnefooi naar Spanje of Duitsland op vakantie klinkt misschien relaxter en goedkoper. Maar als er dan problemen zijn, dan moet je die zelf oplossen. Zo kan het gebeuren dat je halsoverkop naar Nederland moet, maar zie dan zelf maar eens vervoer terug te regelen.

Heb je bij een betrouwbare vakantieaanbieder geboekt, dan regelen zij meestal jouw vervoer. Zij zijn immers voor jou verantwoordelijk en willen natuurlijk niet dat jij strandt in een vreemd land. Het is dus verstandig om van tevoren goed uit te zoeken welke aanbieder jou een veilige vakantie kan aanbieden. Laat je bovendien goed informeren bij jouw reisorganisatie en stel vragen voordat je boekt. Nog een tip van de Consumentenbond in het NRC: wacht zo lang mogelijk met boeken. Zo kun je de actuele situatie immers het beste inschatten.

veilig-op-vakantie

Sluit een goede reisverzekering af

Het is altijd een goed idee om een reisverzekering af te sluiten voordat je op vakantie gaat. Raak je onderweg bijvoorbeeld jouw bagage kwijt of heb je ineens medische hulp nodig, dan ben je daarvoor gedekt. Tijdens de coronacrisis is een reisverzekering niet alleen maar handig, maar vaak echt noodzaak. Want er kan dus veel meer gebeuren op jouw zorgeloze vakantie.

Net als bij het zoeken naar een gedegen vakantieaanbieder is het verstandig om een betrouwbare reisverzekeraar te kiezen. Welke worden bijvoorbeeld goed beoordeeld door hun klanten?

Vergelijk reisverzekeringen om zeker te weten dat jij gedekt bent voor alles wat je nodig denkt te hebben. Ook hier is het verstandig om vooraf vragen te stellen. Krijg je extra kosten, bijvoorbeeld voor hotelovernachtingen, terug als jouw vakantiebestemming ineens in lockdown moet? Als je zelf corona krijgt, ben je dan gedekt voor de extra medische kosten? Moet of wil je snel naar huis als de situatie verslechtert, wordt dat dan geregeld door jouw reisverzekering? Zorg ervoor dat je niet zomaar een reisverzekering afsluit, maar eentje kiest waarmee klanten goede ervaringen boeken!

veilig_vakantie_tips

Waar kan ik veilig op vakantie deze zomer?

Waar je het beste op vakantie kunt deze zomer, los van Nederland, dat wisselt voortdurend. Maatregelen kunnen plots worden ingetrokken of juist worden aangescherpt. Daarom publiceert de overheid online telkens een actuele lijst met landen die op dat moment veilig zijn. Je kunt hier jouw bestemming invullen en controleren wat het actuele reisadvies tijdens de coronacrisis is.

Veel plezier op vakantie en stay safe!

Team Reishonger
Follow us
Laatste berichten van Team Reishonger (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>