Gletsjer verplettert toerist

In Alaska is dit weekend een toerist verpletterd door een brok ijs dat losraakte van een gletsjer. Dat gebeurde niet tijdens het ijsklimmen of heli-skiën, maar op het moment dat de vrienden een groepsfoto wilden nemen.

AlpineAirAlaska GlacierLandingTour

In Alaska is dit weekend een toerist verpletterd door een brok ijs dat losraakte van een gletsjer. Dat gebeurde niet tijdens het ijsklimmen of heli-skiën, maar op het moment dat de vrienden een groepsfoto wilden nemen.

Het slachtoffer, de 28-jarige Italiaan Alexander Hellweger, was een week met een groep vrienden op vakantie in Alaska. Ze waren zondag met Chugach Powder Guides gaan heli-skiën in de ruige Chugach bergen in het zuiden van Alaska, bekend van de “World Extreme Skiing Championships” die hier van 1991 tot 2000 werden gehouden. Op de terugweg naar hun verblijfplaats Girdwood stopten ze met diezelfde helikopter bij Lake George om de gletsjer en de briljant blauwe meren te bewonderen.

isthmus

AlpineAirAlaska GlacierPool

Op het moment dat de vrienden een groepsfoto wilden nemen sloeg het onheil toe. “Alexander was op weg naar de rest van de groep toen ze het ijs hoorden kraken”, aldus Beth Ipsen van de Alaska State Troopers. “Sommige mensen uit de groep begonnen te rennen toen ze het ijs hoorden breken. De gletsjer kalfde af en een brok viel op Alexander.”


seward

De autoriteiten van Alaska melden dat de 28-jarige toerist vermorzeld werd door een groot stuk ijs en op slag dood was. Het lichaam van de man is maandag geborgen, omdat het gebied zondag al te duister was om een zoektocht te houden. Hoewel het risico dat er iets gebeurt inherent is aan dergelijke excursies op de gletsjers, heeft Chugach Powder Guides zijn oprechte medeleven betuigd aan Hellweger’s familie.

AlpineAir Alaska

Bron foto’s heli-skiën: Chugach Powder Guides en gletsjer-foto’s: Alpine Air Alaska

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>