Vakantiebestemmingen in december

Of je nu gaat wintersporten in Oostenrijk, de zon opzoekt in de Caribbean of cultuur gaat snuiven in Azie, er is iets speciaals aan vakantie vieren in december. Dit zijn de meest populaire vakantiebestemmingen van december 2011!

Of je nu gaat wintersporten in Oostenrijk, de zon opzoekt in de Caribbean of cultuur gaat snuiven in Azie, er is iets speciaals aan vakantie vieren in december. Dit zijn de meest populaire vakantiebestemmingen van december 2011!

Málaga, Spanje
De luchtvochtigheid en de zon zijn erg hoog tijdens het warme seizoen in Málaga, maar dat maakt de plaats een perfecte vakantiebestemming voor december. Ontdek de mijlenlange stranden in Andalusië aan de Costa del Sol en geniet van de lokale restaurants in authentieke sfeer. Kerst vieren en relaxen in de zon staan in Málaga centraal, tezamen met het bezoeken van festivals, concerten en leuke markten.

Ontdek de mijlen lange stranden in Andalusie aan de Costa del Sol en geniet van de locale restaurants in authentieke sfeer.

Kaaimaneilanden
Als de tropische zon het doel is voor je vakantie, stap dan direct in het vliegtuig richting de Kaaimaneilanden in de Caribbean. De eilanden zijn beroemd om de parelwitte stranden en azuurblauwe zee. Duikers kunnen hun hart ophalen bij de prachtige riffen, gezonken scheepswrakken en een unieke onderwaterwereld. Snorkel onder pijlstaartroggen in de zandbakken van Stingray City. Ook de kleinere eilanden van de Cayman Islands zijn de moeite waard door de met palmboom omringde stranden en prachtige onderwaterschatten.

Als de tropische zon het doel is voor je vakantie, stap dan direct in het vliegtuig richting de Kaaimaneilanden in de Caribbean. De eilanden zijn beroemd om de parelwitte stranden en azuurblauwe zee.

Lyon, Frankrijk
Voor de perfecte citytrip in december moet je in Lyon zijn. Een paar dagen per jaar verslaat deze stad Parijs met de titel ‘City of Lights’ tijdens het jaarlijkse Festival of Lights. Dit festival kende zijn oorsprong in 1852 en is een eerbetoon aan virgin Mary. Van 8 tot 11 december is de stad volledig verlicht. Interactieve, inspirerende licht displays zijn geïnstalleerd op verschillende locaties en gebouwen.

Voor de perfecte citytrip in december moet je in Lyon zijn. Een paar dagen per jaar verslaat deze stad Parijs met de titel City of Lights tijdens het jaarlijkse Festival of Lights. Dit festival kende zijn oorsprong in 1852 en is een eerbetoon aan virgin Mary. Gedurende 8 tot 11 december is de stad volledig verlicht. Interactieve, inspirerende licht displays zijn geinstalleerd op verschillende locaties en gebouwen.

Rio de Janeiro, Brazilie
De Braziliaanse stad staat vooral bekend om het wereldberoemde carnaval in februari, maar ook de maand december biedt een vergelijkbaar festival, aangeduid als Rio’s tweede grootste festival. Het feest ‘Reveillon’ op New Year’s Eve op het Copacabana strand is een hele happening. In Rio wordt het nieuwjaar gevierd met veel champagne, outdoor concerten en spectaculair vuurwerk.

De Braziliaanse stad staat vooral bekend om het wereldberoemde carnaval in februari, maar ook de maand december biedt een vergelijkbaar festival, aanduidend als Rio's tweede grootste festival.

Helsinki & Lapland, Finland
Finland is een typische winterse bestemming voor een vakantie in december. Verlichte steden, lokaal eten en Finse tradities zijn kenmerkend voor een reisje naar het Scandinavische land. Daarnaast leent het land zich uitstekend voor een wintersportvakantie in Lapland waar men zich te goed kan doen aan skiën, huskytochten en andere sneeuwactiviteiten door het prachtige wit besneeuwde land.

Daarnaast leent het land zich uitstekend voor een wintersportvakantie in Lapland waar men zich te goed kan doen aan skien, huskytochten en andere sneeuwactiviteiten door het prachtige wit besneeuwde land.

Vietnam, Azië
Het droge, tropische klimaat biedt gelegenheid om de bergen in te trekken en de natuurreservaten te ontdekken. Van december tot mei heb je ook nog eens de minste kans op een regenbui. Ook een strandvakantie is mogelijk in Vietnam, op bijvoorbeeld eilandjes als Phu Quoc eiland, het strand van Mui Ne en het onontdekte Con Dao island, of de prachtige stranden van Nha Trang en Vung Tàu.

Strandvakanties in Vietnam in 2012

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>