Tsjechië schaft alle inreismaatregelen af

Ga je binnenkort op reis naar Tsjechië, dan zijn er geen inreismaatregelen meer. De Tsjechische overheid heeft per direct de maatregelen omtrent het coronavirus geschrapt. Reizigers uit Europa kunnen zonder vaccinatiebewijs, PCR-test of herstelbewijs naar Tsjechië reizen.

Reisadvies Tsjechië

Alle inreismaatregelen om naar Tsjechië ter reizen zijn geschrapt. Een PCR-test, herstelbewijs of vaccinatiebewijs zijn niet meer nodig net als het dragen van een mondkapje. Dit geldt voor reizigers naar Tsjechië vanuit alle Europese landen. Tsjechië is het volgende Europese land dat met alle inreismaatregelen stopt, eerder schafte bijvoorbeeld Zweden de coronapas af voor reizigers uit de EU.

Tsjechië schaft alle inreismaatregelen af

Tsjechië schaft alle inreismaatregelen af (vanaf 18 maart 2022)

De coronamaatregelen die de afgelopen twee jaar gelden om naar Tsjechië te reizen zijn per direct geschrapt. Reizigers uit Europes landen, waaronder Nederland en België, hoeven bij aankomst geen vaccinatiebewijs meer te laten zien of een negatieve test. Alle reizigers die per vliegtuig, trein of bus naar Tsjechië reizen moeten nog wel een Passenger Locator Form invullen. Uitzondering zijn reizigers met de auto.

UPDATE 21-03-2022: een Passenger Locator Form invullen is niet meer nodig voor Europese reizigers naar Tsjechië.

Mondkapjes zijn alleen nog verplicht in het openbaar vervoer en op de luchthaven. Voor alle andere locaties is dit niet noodzakelijk meer. Grote bijeenkomsten zoals concerten, evenementen en festivals worden ook weer georganiseerd zonder een maximum aatal mensen.

Inreismaatregelen reizigers buiten Europa

Voor reizigers buiten Europa gelden andere inreismaatregelen. Het invullen van een Passenger Locator Form is verplicht alsmede het laten zien van een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of PCR-test. Zie ook de website van het Ministery of the Interior of the Czech Republic.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>