Top 5 tips vliegen met kids

Een vliegvakantie met kinderen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste voorbereidingen kan je er voor zorgen dat jij en je kinderen zich op hun gemak voelen voor en tijdens de vlucht. Wij geven in dit blog een aantal tips voor het reizen met kinderen.

vliegreis met kinderen

Zorg dat je de juiste prijs betaald

Allereerst is het belangrijk dat je goed weet wat het kost om een kind mee te nemen tijdens de vlucht. Als kinderen ouder dan twee jaar zijn moeten ze in hun eigen stoel zitten, maar baby’s moet je op schoot houden. Let goed op de prijzen voor een kind onder de twee jaar, bij de meeste vliegtuigmaatschappijen betaal je een klein bedrag (rond de 10%) voor baby’s, maar vooral bij binnenlandse vluchten in het buitenland kan het zo maar zijn dat je tot 100% van een volledig vliegticket moet betalen. Houd hier rekening mee bij het boeken van je vluchten. Zorg er ook voor dat je op tijd boekt, als je last minute boekt zal het lastiger zijn om plaatsen naast elkaar te krijgen.

Waarom op reis met kinderen? Wij geven je in deze blog verschillende redenen om op reis te gaan met kinderen.

Speel pilootje

vliegen met kinderenHet komt regelmatig voor dat kinderen bang zijn om te vliegen. Vooral peuters en kleuters die voor de eerste keer gaan vliegen kunnen er nachten wakker van liggen. Je doet er goed aan om thuis al eens ‘pilootje’ te spelen en je kinderen op die manier kennis te laten maken met de procedures en activiteiten die komen kijken bij het vliegen.

Door de douane met de kinderen

Bereid je kinderen ook voor op de douane. Zorg er allereerst voor dat je precies weet wat er in hun (rug)tassen zitten. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat daar verrassingen, zoals als pakjes drinken of andere verboden items, in zitten. Zorg er voor dat je gezamenlijk de schoenen uit doet en maak van te voren duidelijk dat ze de spullen die ze afgeven ook weer terug krijgen. Benadruk dat het gaat om de veiligheid, je moet je voorstellen dat het enorm spannend is om hun persoonlijke rugzak, met daarin hun favoriete knuffel, af te geven en door de loopband te laten controleren.

Plas van te voren

Niets is vervelender dan een huilend kind dat tijdens het opstijgen nodig naar de wc moet. Zorg er dus voor dat je kinderen voor het boarden nog naar het toilet zijn geweest. Dit voorkomt een hoop frustratie bij jezelf en je medepassagiers! Zorg er dus ook voor dat je kinderen geen liters drinken op het vliegveld, zij zullen daar eerder van naar het toilet moeten dan volwassenen.

Zorg voor voldoende afleiding

kinderen en vliegenHet vliegen in een vliegtuig is niet alleen spannend, maar ook enorm saai voor kinderen. Vraag uw kinderen van te voren wat ze zouden willen doen tijdens de vlucht om ze voor teleurstellingen te behoeden. Een relatief korte vlucht naar Kreta kunnen kinderen vaak nog wel volhouden, maar een langere vlucht overzee is al lastiger. Het kan nooit kwaad om iPad, GameBoy of andere spelcomputer mee te nemen, kinderen kunnen zich hier uren mee vermaken. Maar als jouw kind liever wil tekenen of lezen, neem dan potloden, papier, boekjes en tijdschriften mee zodat ze zich niet gaan vervelen.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>