Tickets Alhambra

Het hoogtepunt in Granada is zonder twijfel het Alhambra, een van de beroemdste monumenten van Spanje. Helaas zorgt het Alhambra dit voorjaar alweer voor zorgen bij potentiële bezoekers, omdat het wereldberoemde museum voor veel data reeds 'vol' is.

alhambra-granada

Bezoeken van Alhambra

Wie het Alhambra wil bezoeken, moet dus rekening houden met de quota die UNESCO heeft gesteld qua bezoekersaantallen. Er wordt namelijk maar een beperkt aantal bezoekers per dag toegelaten en dat aantal is voor veel data in de aankomende periode al bereikt in de voorverkoop. Zo zorgt het Alhambra, na een positieve afsluiting van 2013 met historische cijfers, dit voorjaar in april en mei alweer voor zorgen bij potentiële bezoekers.

Koop hier alvast je tickets en je hoeft niet in de rij te staan voor Alhambra: tickets online bestellen.

granada-alhambra

Alhambra

Het Alhambra is een gigantisch historisch paleis vol overblijfselen van zowel de Moorse als katholieke cultuur. Het bevindt zich op een heuvelachtig plateau aan de zuidoostelijke grens van de stad Granada.

Het Monumental Complex of the Alhambra and Generalife is een middeleeuws paleis en fort van de Moorse heersers van het Koninkrijk Granada in Andalusië. Het complex werd door de Spaanse Koningen (Los Reyes Catolicos) in 1492 veroverd op de Moorse heersers en in plaats van het te vernietigen, hebben ze het in stand gehouden en ‘verchristelijkt’. Zo is er in de zestiende eeuw een Renaissancistisch paleis midden in het Alhambra gebouwd. Maar er is ook veel islamitische kunst bewaard gebleven. Het museum behoort tot de tien belangrijkste bezienswaardigheden van Europa.

Verschillende onderdelen van Alhambra kun je zonder toegangsbewijs bezoeken, maar voor de Koninklijke paleizen heb je een speciaal ticket nodig. Voor iedere dag worden er tot zo’n 6.500 tickets uitgegeven, waarvan slechts een derde ter plaatse wordt verkocht aan de kassa’s bij de entree of bij de Caixa bank geldautomaten direct bij het Alhambra. Dat betekent dat je er, zeker in het hoogseizoen, goed aan doet je tickets vooraf te bestellen. Er kunnen namelijk lange wachtrijen voor de toegangspoort staan en als je pech hebt kun je er helemaal niet in omdat het aantal bezoekers per dag beperkt is.

alhambra-moors-paleis

Vol is niet altijd vol
‘Vol’ blijkt een relatief begrip als het gaat om het verkrijgen van een ticket. Want officiële agenten kunnen via een achterdeur alsnog kaarten aanvragen voor dagen dat het museum ‘vol’ verkoopt aan de voordeur. De Meer hierover: “Wij kunnen een aanvraag doen via een speciale procedure en meestal komt het dan alsnog akkoord. Mocht dat niet werken, dan hebben we nog een andere mogelijkheid om het museum alsnog te kunnen bezoeken. Het komt dus eigenlijk zelden voor dat onze klanten echt niet binnenkomen.”

Een woordvoerder van het Alhambra erkent het probleem en legt uit hoe het systeem werkt: ”Er is per dag per boekingskanaal slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar. Als nu het ene kanaal meer vraag heeft dan beschikbare tickets terwijl het andere kanaal nog wel voorraad heeft, dan wordt er intern geschoven”. Maar zo’n procedure wordt alleen gestart als de klant in Granada overnacht. ‘Wij werken nauw samen met de autoriteiten en hoteliers hier in Granada en hebben een heel systeem opgezet om zoveel mogelijk mensen binnen te krijgen. Maar dan moeten ze wel hier overnachten.’

alhambra

Tickets Alhambra

Kijk hier voor beschikbaarheid van tickets voor Alhambra: tickets Alhambra.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>