Street View voor Amazonegebied

Google wil met behulp van boten en fietsen de paden en rivieren van het Amazonegebied in kaart brengen. De camera's van Google zullen dan ook de wildernis intrekken om de internetgebruikers een virtuele tocht over de Rio Negro aan te bieden.

Rio Negro, Brazilie

Google heeft daarvoor de handen ineengeslagen met de Fundacao Amazonas Sustentavel (FAS), de Stichting Duurzame Amazone, een organisatie die onderwijs, sociale steun en economische en ecologische ontwikkeling stimuleert voor lokale gemeenschappen. De twee initiatiefnemers hopen dat het project een unieke kans zal bieden om de schoonheid van de omgeving en de lokale cultuur te delen met de wereld.

De FAS en Google werken samen

Fase 1: de Rio Negro

In een eerste fase wil Google ongeveer vijftig kilometer van de Rio Negro in Brazilië in kaart brengen. Daarvoor wordt een boot vol met camera’s gebruikt, en zal ook de bekende ‘trike’ ingezet worden, een driewieler die voorzien is van camera’s, om de paden langs de oevers te fotograferen. Google leidt de lokale bevolking op om met de driewieler aan de slag te gaan. “We zijn vereerd om samen te werken met FAS om het Amazonegebied naar het internet te brengen voor iedereen die de streek niet persoonlijk kan bezoeken. We maken zo de unieke verhalen van de plaatselijke bevolking en de schoonheid van de streek voor iedereen beschikbaar”.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>