Six Word Story

NightWriters, Sunweb en Interbest organiseren een schrijfwedstrijd: ‘Six Word Story’. Een officiële wedstrijd in het schrijven van extreem korte verhalen. Iedereen kan, gedurende de komende vier weken, een verhaal van exact zes woorden insturen.

Schrijfwedstrijd: Six Word Story

NightWriters, Sunweb en Interbest organiseren een schrijfwedstrijd: ‘Six Word Story’. Een officiële wedstrijd in het schrijven van extreem korte verhalen. Iedereen kan, gedurende de komende vier weken, een verhaal van exact zes woorden insturen.

Een six word story is namelijk een compleet “verhaal” van zes woorden, geïnspireerd door Ernest Hemmingway’s “best geschreven verhaal ooit”: ‘For sale: baby shoes’. Never worn. Ook DWDD maakte alweer twee jaar geleden een item over six word stories. Maak zelf ook kennis met de Six Word Stories! Test je creativiteit en geef je over aan die zes woorden! Verslavend is het als je niet oppast, je denkt alleen nog in zes woorden. Op maandag 22 april is de wedstrijd gestart en deze eindigt op zondag 19 mei 2013 om 00:00 uur.

Succesauteur Kluun (Nightwriters-opperhoofd) beschrijft het fenomeen als “een soort Sudoku voor schrijvers”. Het gaat verder dan een oneliner of een dichtregel. Het is schrappen in zijn meest extreme vorm.

Leuke voorbeelden
– ‘Hier zijn maar zes woorden voor’ (Ruud Minnee)
– ‘Een goed verhaal is lekker kort’ (Herman Coumans)
– ‘Te koop: Minirok. Te kort gedragen.’ (P. Groeneweg)
– ‘Hij las boeken achterstevoren. Geen punt.’ (Denise Miltenburg)
– ‘Eenzaam gestorven. Hij hield altijd afstand.’ (langs de snelweg)
– ‘Is liefde vriendschap als vlinders rusten?’ (Kirsti Hadderingh)
– ‘Wij haten stellen die ‘wij’ zeggen.’ (Daniëlle Bakhuis)
– ‘”Reading For Dummies,” somehow, never sold.’ (Brown Bear)
– ‘Hij kwam, zij niet. Einde relatie.’ (Corneel Stevens)
– ‘Schat, ik kom eraan. Welke vertrekhal?’ (Raymond van de Klundert, Kluun)

De tien Six Word Stories die als beste uit de bus komen, worden beloond met een miljoenenpubliek! Deze six words vakantieverhalen verschijnen namelijk op honderden Sunweb-bagagekarretjes op Schiphol. Het beste verhaal van zes woorden verdient ook nog ergens anders een miljoenenpubliek: het wordt gepubliceerd op een megabillboard van Interbest langs de snelweg. Voor het meest meeslepende verhaal is er een geweldige hoofdprijs: de winnaar krijgt een topvakantie van Sunweb ter waarde van 2.000 euro! De nummer één gaat zijn Six Word Story, een meeslepend vakantieverhaal, uitleven tijdens een zonvakantie die Sunweb de winnaar aanbiedt.

Meedoen?
Like de Nightwriters Facebookpagina en laat je Six Word Story achter bij de speciale tab. Of stuur een sms bericht wat start met de tekst SIX gevolgd door je zes woorden naar 3111. Insturen mag zo vaak als je wilt. Voor iedere deelname ontvang je eenmalig één bericht retour met € 1,50 kosten.

Martijn

Digital Storyteller, Off-The-Beaten-Path Traveller & Adventure-seeker never far from a camera, bacardi and coffee. Let's cheers and see the world!
  1. ‘Eenzaam gestorven. Hij hield altijd afstand.’ is ook van mij! Nooit geweten dat die langs de snelweg heeft gehangen!

  2. Evert zegt:

    De Engelsen hebben ongelijk. Op het WK geldt voor álle deelnemers behalve een (de winnaar): Indeed: it always ends in tears…

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>