Ruzie om Hollywoodletters

Wie kent ze niet, de wereldberoemde Hollywood letters op de bergen in Los Angeles? Toeristen willen er steevast mee op de foto. Goed nieuws; sinds kort is bekend wat de beste plekken zijn om jezelf met de letters te vereeuwigen.

hollywoodletters

Vanaf het winkelcentrum Hollywood and Highland Center kun je prima foto’s maken, maar de letters blijven zonder telelens toch ver weg

Hollywoodletters

De vijftien meter hoge letters, die in 1923 op een heuvel in het noorden van LA werden geplaatst werden, werden in 2010 bedreigd door een vastgoedproject. Bijna was de omliggende grond, 55 hectare rond de letters, verkocht aan projectontwikkelaars, die er luxueuze landgoederen op wilden bouwen. Projectontwikkelaars zagen het namelijk als de ideale plek voor woningen en willen de letters het liefst zo snel mogelijk verwijderen. Alleen voor 12,5 miljoen dollar (bijna 10 miljoen euro) wilde de makelaar de lap grond verkopen. Enkele bekende Hollywood-sterren als regisseur Steven Spielberg, Playboy-oprichter Hugh Hefner en acteur Tom Hanks deden een duit in het zakje. Ook de staat Californië betaalde meer dan drie miljoen dollar mee. Dankzij de geldinzamelingsactie zijn de letters gered, zodat de wereldberoemde witte letters het uitzicht in Hollywood blijven bepalen.

Vanaf het winkelcentrum Hollywood and Highland Center kun je prima foto’s maken, maar de letters blijven zonder telelens toch ver weg. Een mooi uitzicht op het Hollywood Sign heb je ook vanaf het balkon van Griffith Observatory. Je kunt er niet alleen prachtige foto’s maken van de witte letters, maar je kan ook genieten van het uitzicht op de skyline van Los Angeles en Beverly Hills. Toch blijft het een eind weg, die letters.

Road to Hollywood

The Road to Hollywood in het Hollywood and Highland Center

Beste uitzicht op de Hollywood letters

Nu is het Hollywood sign opnieuw in opspraak, omdat toeristen een manier hebben gevonden om er nu wel heel dichtbij te komen. Dankzij het internet en de GPS op de navigatiesystemen hebben ze het piepkleine weggetje er naar toe ontdekt dat altijd voorbij gereden werd omdat het onvindbaar was. Het leidt naar de allerbeste plek om jezelf met het logo te vereeuwigen.

En inderdaad, een klein testje op internet leerde ons dat 3000 Canyon Lake Drive of Deronda Drive je zo naar de perfecte plaats leiden om een foto van het Hollywood sign te maken. Het best bewaarde geheim van Los Angeles ligt nu dus op straat. Leuk voor de toeristen, minder leuk voor de bewoners. Naar hun mening werpt de allure van het symbool nu een zwarte schaduw over de buurt. De omwonenden kwamen massaal naar het stadhuis om te protesteren. Ze willen nu dat er op een andere plaats een officiële plaats voor de toeristen komt.

Martijn

Digital Storyteller, Off-The-Beaten-Path Traveller & Adventure-seeker never far from a camera, bacardi and coffee. Let's cheers and see the world!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>