Reisverzekering in Cuba verplicht

Heb je momenteel plannen om af te reizen naar Cuba?

cuba

Let dan wel even op de verscherpte regels voor reizigers naar dit land. De overheid van Cuba wil namelijk dat reizigers op ieder willekeurig moment kunnen aantonen een geldige reisverzekering te hebben.

Tevens dient je reisverzekering medische kosten in Cuba te dekken, iets wat bij lang niet alle verzekeraars gewoon is. Vergeet vooral niet dat je reisverzekering in Cuba verloopt na 3 maanden. De attest, het bewijs van de reisverzekering, moet zijn afgegeven door een instantie die erkend wordt door de Cubaanse overheid.

Partnerschapsovereenkomst
Het is ook voldoende als jouw reisverzekering een partner is van de Cubaanse verzekeraar Asistur. Zo niet, dan is je reisverzekering niet rechtsgeldig. Deze maatregel zal vanaf 1 mei van kracht gaan. Wat de sancties zijn op niet-naleving hiervan is onbekend.

Foto: Sami Keinänen, Flickr

Tekst en fotografie: Frederik Iedema

Dionne

Voel jij ook die continue reishonger? Ondanks de drang nieuwe plekken te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten, ben ik graag zuinig op onze aardbol en fan van duurzaam toerisme. Ik deel graag mijn ervaringen met je!

Latest posts by Dionne (see all)

  1. Om te weten wat voor reisverzekering je moet afsluiten naar Cuba kun je het beste op reisverzekeringblog.nl kijken. Hier staat veel informatie op over reisverzekeringen en ook specifiek twee artikelen over Cuba. Voor reizigers die naar Cuba willen is dat zeer belangrijk.

  2. Viatori zegt:

    Het klopt dat het officieel verplicht is in Cuba. Wij zijn er in 2012 geweest, maar zijn er helemaal niet op gecontroleerd. Neemt natuurlijk niet weg dat het wel sterk aan te raden is om mee te nemen.

    Van de NL Ambassade website: “De volgende Nederlandse verzekeringen hebben een contract gesloten met Asistur, de Cubaanse toeristenorganisatie voor de toerist in nood: ANWB, Elvia Assistance, Eurocross, OHRA, VHD Alarmcentrale, Unigarant en SOS International.”

    Bekijk daarom altijd je eigen reisverzekering voordat je weggaat! Je kunt bij je reis- en zorgverzekeraar ook een Engelstalige bewijs van verzekering opvragen.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>