Rechtszaak tegen Tripadvisor

TripAdvisor, een van de grootste hotel en restaurant reviewwebsites van de wereld -waar het beste en het vreselijkste wordt onthuld- wordt mogelijk aangeklaagd door honderden hoteliers en restauranthouders die beweren schade te hebben gelopen door reviews op de website van Tripadvisor.

vakantiebeoordelingen tripadvisor

TripAdvisor, een van de grootste hotel en restaurant reviewwebsites van de wereld -waar het beste en het vreselijkste wordt onthuld- wordt mogelijk aangeklaagd door honderden hoteliers en restauranthouders die beweren schade te hebben gelopen door reviews op de website van Tripadvisor.

Rechtszaak tegen Tripadvisor
De eigenaren van meer dan 400 hotels en restaurants hebben inmiddels aangegeven mee te willen werken aan een gezamenlijke rechtszaak tegen TripAdvisor. Dit meldt het Britse dagblad The Daily Telegraph. De hoteliers en restauranthouders zijn niet alleen ontevreden omdat hun zaken negatieve reviews hebben gekregen, maar vooral omdat de negatieve kritiek misschien wel eens door concurrenten gepost zou zijn. Ook zouden ze geen reactie krijgen van TripAdvisor wanneer ze verzoeken een reactie te verwijderen als de kritiek volgens hun niet correct is.

Expedia travel group
In 2000 werd TripAdvisor opgericht en is inmiddels volledig eigendom van de Expedia travel group. TripAdvisor is een van de belangrijkste zogenaamde “travel review” websites, met meer dan 35 miljoen beoordelingen van hotels, vakantiehuizen en restaurants. In Engeland is TripAdvisor bijvoorbeeld al jaren de meest bezochte reiswebsite.


Van smerige kamers tot voedselvergiftiging
Een gast beschrijft bijvoorbeeld zijn hotelverblijf in Atlanta (USA): “The staff was friendly but that didn’t make up for the dirty bathroom and two cockroaches I saw within 15 minutes of arriving in the room.”

Een andere bezoeker van TripAdvisor beschrijft hoe zij vergiftigd zijn in een hotel in Cape Town, Zuid-Afrika: “Three of us had lunch here and within a few hours both my friend and I were suffering from severe vomiting. We had to abandon a tour booked for the next day.”

Over een “disgusting, filthy and dreadful” hotel in India, adviseert een vakantieganger: “Under no circumstances should anyone stay here; it’s not a hotel, it’s a house and it’s absolutely horrible. The owner just scams money out of you every chance he gets and is all smiles whilst doing so. I was in the basement, words can’t describe it – sleeping on the streets of Delhi is probably a better option.”

Controle TripAdvisor
Er lopen verschillende onderzoeken naar de geposte reviews, zowel door TripAdvisor zelf als door andere partijen. Zo bezocht een Britse krant vorig jaar een aantal hotels waar volgens reviews op TripAdvisor bedbugs zouden voorkomen. In geen van deze gevallen werden echter bedbugs gevonden. Bij een ander onderzoek werd door de Waren Autoriteit een aantal meldingen van voedselvergiftiging die waren gemeld op Tripadvisor onderzocht. In geen van de gevallen waren er echter personen opgenomen in het ziekenhuis of was er een officiële melding gemaakt bij de autoriteiten.

TripAdvisor geeft nog steeds aan dat dit soort gevallen een uitzondering zijn en dat het meerendeel van de 35 miljoen reviews wel authentiek is. Ze gebruiken speciale software die erop gericht is om valse reacties op te sporen. Ook kunnen bezoekers het melden wanneer ze een review verdacht vinden.

Maar zou jij ergens naar toe gaan als je een beoordeling zoals hieronder zou lezen?

Birmingham: ‘AVOID – I would not let my dog eat from this DISGUSTING place’
Glasgow: ‘Blood in bath, which hadn’t been cleaned for sometime… Must be the worst of the budget hotels’
London : ‘A burger with salad and fries turned out to be cardboard, straw and some dry green stuff’
Newcastle: ‘By far the worst hotel I have ever stayed in… The carpet hadn’t been cleaned in weeks’
Cardiff: ‘My girlfriend was struck down by diarrhoea and, two days later, had still not recovered’
London: ‘I’m veggie and they fed me meat! I bit into the spring roll and started heaving my guts up’

Latest posts by Martijn (see all)
  1. Tom de Koning zegt:

    Benieuwd of Zoover hier ook last mee gaat krijgen, maar het lijkt me dat er flink gecontroleerd wordt of de beoordelingen op dit soort reviewwebsites niet fake zijn???? Wij checken toch best wel vaak of een beoogd vekantieverblijf goed scoort op Zoover.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>