Megabestelling Emirates

De Arabische luchtvaatmaatschappij Emirates heeft dit weekend de grootste order ooit aangekondigd. Met de mega-order voor 200 widebody-vliegtuigen, die een waarde van bijna US$ 100 miljard vertegenwoordigen, zijn alle records in de burgerluchtvaart gebroken.

De overeenkomst is ondertekend tijdens de Dubai Air Show door His Highness (H.H.) Sheikh Ahmed Bin Saeed Al-Maktoum, Chairman en Chief Executive, Emirates Airline and Group, met Jim McNerney, Boeing Chairman, President en CEO, en Fabrice Brégier, Airbus’ President en CEO. De ondertekening werd bijgewoond door H.H. Sheikh Mohammed bin Rashid Al-Maktoum.

De Arabische luchtvaatmaatschappij Emirates heeft dit weekend de grootste order ooit aangekondigd. Met de mega-order voor 200 widebody-vliegtuigen, die een waarde van bijna US$ 100 miljard vertegenwoordigen, zijn alle records in de burgerluchtvaart gebroken.

De overeenkomst voor de nieuwe vliegtuigen is ondertekend tijdens de Dubai Air Show door de topmannen van Emirates, Boeing en Airbus. Het gaat om 150 Boeing 777X toestellen ter waarde van 56 miljard euro en 50 extra Airbus A380 toestellen, ter waarde van 17 miljard euro. De Boeing 777 is het verst reikende commerciële toestel, terwijl de Airbus A380 met twee verdiepingen het grootste passagiersvliegtuig ter wereld is.

De Airbus A380 van Emirates op Schiphol

Meer winst luchtvaartmaatschappij Emirates
Emirates, de luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, heeft sinds de oprichting in 1985 een bizar snelle groei laten zien. Over het boekjaar 2012-13 werd voor de 25e achtereenvolgende keer winst gerapporteerd. En ook geen kleine winst, maar een stijging van bijna 35%. Vorige week heeft Emirates bekend gemaakt dat de omzet in de eerste helft van het gebroken boekjaar met 13 procent is toegenomen tot 42,3 miljard dirham (8,6 miljard euro).


“Wij verliezen onze doelstellingen voor de lange termijn nooit uit het oog”, zei sjeik Ahmed bin Saeed al-Maktoum, de topman van Emirates.

Emirates, met thuishaven Dubai, vliegt naar het Midden-Oosten, Azië, Europa, Afrika, India, Oceanië en Noord-Amerika. In 10 jaar tijd is het aantal vervoerde passagiers bijna vervijfvoudigd. Door toename van het aantal bestemmingen en een hogere frequentie op bepaalde bestemmingen moet de vloot van Emirates constant worden uitgebreid. Het gaat daarbij vooral om meer widebody-vliegtuigen, vliegtuigen met twee of meer gangpaden, waarbij er in de tourist class meestal 7 tot 10 passagiers op een rij zitten. De vloot bestaat momenteel uit 192 toestellen en met deze nieuwe opdracht 385 orders, waaronder 214 Boeing’s en 171 Airbus-toestellen. De bezettingsgraad blijft nagenoeg stabiel, met gemiddeld 79,2 procent van de stoelen gevuld.

Superjumbo
De bestelling van de 50 nieuwe superjumbo’s betekent ook goed nieuws voor de Europese vliegtuigbouwer Airbus, die sinds het begin van dit jaar nog geen enkele bestelling had binnengekregen. De order bevestigt dan ook de status van Emirates, momenteel de grootste gebruiker van dit type toestel, als voornaamste klant van de A380 wereldwijd.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>