JUST AWAY – travel by inspiration

Het is gemakkelijk om te beslissen dat het tijd is voor een vakantie. Besluiten waar de reis naartoe gaat, dat is moeilijker. De keuze is reuze - zeker online - maar onze tijd is beperkt.  De nieuwe online reisorganisatie JUST AWAY wil inspelen op de trend om vaker maar korter op reis te gaan, door middel van korte vakanties met bijzondere extra's.

JUST AWAY

JUST AWAY is het jonge zusje van Eurotours International. Dit is een van de grootste reisorganisaties van Europa. Na een succesvolle start in Duitsland en Polen is nu ook een Nederlandse website gelanceerd. Reishonger stelde drie vragen aan Thomas Zanolin, hoofd van JUST AWAY.

Wat voor soort reizen biedt JUST AWAY?

“De reizen van JUST AWAY zijn verdeeld in acht categorieën, van actieveling en bergvriend tot zwemliefhebber en levensgenieter. Het aanbod is divers, want dat zijn reizigers ook. Ik wil ook niet altijd hetzelfde op vakantie. Soms wil ik op zomervakantie met mijn familie, de andere keer een stedentrip zonder kinderen. En de keer daarna trek ik met vrienden de bergen in. We willen vaker en korter op vakantie. JUST AWAY speelt in op die behoefte.”

Iedere twee weken is er een nieuwe themaspecial. Wat kunnen we daarvan verwachten?

“Voorbeelden van themaspecials zijn ‘aquaparken’ of ‘hoogte’. Ieder thema biedt reizen in verschillende prijsklassen. Binnen het thema ‘wildlife’ past bijvoorbeeld zowel een safari als een dag in de dierentuin. Een thema blijft vier weken online. Een deel van het reisaanbod verandert dus continu.”

De website van JUST AWAY heeft een 'vindfunctie' in plaats van een zoekfunctie. Deze is niet ingedeeld op standaarddata zoals bestemming, reisdata en aantal personen, maar op jouw voorkeuren voor type activiteiten en soort vakantie.

3. Hoe proberen jullie reizigers te inspireren?

“De website van JUST AWAY heeft geen zoekfunctie, maar een ‘vindfunctie’. Deze noemen wij ‘de Inspirator’. Je vertelt de Inspirator waar je van houdt door categorieën aan of uit te zetten. Hij vertelt je vervolgens waar je naartoe zou kunnen reizen.”

Favorieten van de redactie

Met zijn belofte van reisinspiratie heeft Thomas mij nieuwsgierig gemaakt. Bij het zien van de mooie grote foto’s op de website krijg ik inderdaad zin om mijn koffers te pakken. Maar hoe zit het met het reisaanbod? Ik probeerde de Inspirator uit. Hieronder mijn drie favoriete vondsten:

Dreaming of Dubai.. Deze bestemming, inclusief bezoek aan het hoogste gebouw ter wereld, staat op mijn bucketlist.

#1 Dreaming of Dubai

Met haar combinatie van oud en (gloed!)nieuw spreekt Dubai tot mijn verbeelding. Behalve een stadstour (om de diverse gezichten van Dubai te zien) staat ook een bezoek aan de Burj Khalifa op mijn verlanglijstje. Het hoogste gebouw ter wereld, als je vanaf daar geen goed uitzicht hebt..!

Base Flying in Berlijn. Ik had er eerlijk gezegd nooit eerder van gehoord, maar wow, wat lijkt me dat spannend!

#2 Base Flying in Berlijn

Bij Base Flying vlieg je vanaf het dak van het Park Inn Berlin-Alexanderplatz naar beneden. Dat is een hoogte van 125 meter, in het donker wel te verstaan. Deze bijzondere excursie is inbegrepen bij je stedentrip naar de Duitse hoofdstad. Van Base Flying had ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord, maar wat lijkt me dat gaaf! En dan heb ik het nog niet eens over de stad zelf gehad..

'Buitenspelen voor volwassenen', zo kun je deze reis naar Polen het best omschrijven.

#3 Het wilde Oosten

Bij het lezen over de paintball-battle in de ruïnes van een oude fabriek was ik eigenlijk al verkocht. Ter plaatse kun je ook raften, kajakken en klimmen. Een soort ‘buitenspelen voor volwassenen’. Een mooie gelegenheid om Polen, een land waar ik nog nooit van geweest, eens te bezoeken. Bring on the action!

Slaagt de website van JUST AWAY erin om jou te inspireren? En lijkt het je leuk als Reishonger vaker een reisorganisatie onder de loep neemt?

Sascha
  1. Ellis zegt:

    Ik ga gelijk even kijken op de website van JUST AWAY! En leuk als jullie zo nu en dan nieuwe reisaanbieders onder de aandacht brengen, ik had van deze organisatie ook nog niet gehoord

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>