Jodelen als een Tiroler jodelaar


Geef het maar toe, je hebt je vast wel eens aan een jodel bezondigd. Is het niet nuchter bovenaan de piste, dan misschien tipsy in het après-skigedruis. En waarom ook niet,want iedereen kan jodelen. Even diep inademen, de ogen sluiten, de keel dichtknijpen en je kopstem de rest laten doen. Maar wie kan het nou eigenlijk het best? Om daar achter te komen organiseert de Tirol Tourist Board een heuse jodelcasting.

Win een week in een chalet
De hoofdprijs is een week met 6 vrienden in een Tiroler hut. Van 13 tot en met 20 maart zit je daar dan. Bij aankomst liggen er tevens 6 skipassen voor de Mayrhofner Bergbahnen op tafel. Daarnaast zijn er troostprijzen, waaronder rugzakken gevuld met ‘Tiroler verrassingen’, wat dat ook mag betekenen, en ‘hippe Tiroler mutsen’. Ik zou zelf gewoon voor de hoofdprijs gaan.

Wat je ervoor moet doen
Om kans te maken op deze gesponsorde wintersportvakantie, dien je een opname van je gejodel te uploaden naar www.jodeljenaardesneeuw.nl. In Idols-stijl bepaalt het publiek dan of je wint. Grote vriendennetwerken op Hyves en Facebook kunnen je hierbij natuurlijk helpen.

Radio 538
Je jodel blijft niet anoniem. Als je het een beetje leuk doet, ben je op werkvloeren in heel Nederland te beluisteren. Radio 538 zendt tussen 25 en 28 november de meest opmerkelijke geluidsbestanden uit.

Foto: paalia, Flickr

Martijn

Digital Storyteller, Off-The-Beaten-Path Traveller & Adventure-seeker never far from a camera, bacardi and coffee. Let's cheers and see the world!

Latest posts by Martijn (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>