IJsland schaft alle coronamaatregelen af

In IJsland worden vandaag alle coronamaatregelen beëindigd. Geen verplichte mondkapjes, geen QR-codes, geen 2 meter social distancing, geen maximale groepsgrootte en niet langer beperkte openingstijden voor bars. Ook aan de grens worden alle beperkingen opgeheven.

Geen testverplichtingen, geen quarantaine en geen verschil tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde reizigers. Het roer gaat om in IJsland: zij kiezen vanaf nu voor natuurlijke immuniteit als belangrijkste weg uit de epidemie.

Einde coronamaatregelen IJsland

Vanaf vrijdag 25 februari 2022 worden in IJsland alle coronamaatregelen opgeheven, zowel in het land zelf als aan de grens. Dat betekent dat alle reizigers er weer welkom zijn, zonder dat ze rekening hoeven te houden met verplichtingen en restricties. Een verademing voor mensen die zich ergeren aan maatregelen, QR-codes en mondkapjes. Om nog maar te zwijgen over de mensen die niet zijn ingeënt en/of niet willen testen.

Nomads IJsland

Inreisregels opgeheven

Tot vandaag golden vrij strenge inreisregels, omdat Nederland als hoogrisicogebied te boek staat. Hierdoor moesten zowel volledig gevaccineerden als reizigers die hersteld zijn van corona ook nog een negatieve PCR- of antigeentest laten zien. Quarantaine was verplicht voor reizigers die niet -aantoonbaar- beschermd zijn tegen corona. Dus eerst een PCR-test voor vertrek, bij aankomst volgen nog twee PCR-testen, met tussentijds 5 dagen quarantaine. Afhankelijk van de uitslag mag je dan:
a) door IJsland reizen (negatief)
b) in isolatie (positief) of
c) in een quarantainehotel (bij besmetting met een extra besmettelijke variant)

coronamaatregelen ijsland

Het roer moet om

Zoveel mogelijk mensen moeten besmet worden. Dat is de nieuwe strategie van het ministerie van Volksgezondheid. Hoewel deze redenering angstige mensen in verwarring kan brengen, stelt het ministerie dat de vaccins een goede bescherming bieden tegen ernstige ziekte, maar niet dé uitweg zijn uit deze epidemie. Ze kiezen nu bewust voor groepsimmuniteit. Tot op heden zijn er in het hele land 60 sterfgevallen als gevolg van COVID-19. Met een geregistreerd aantal van 115.000 infecties (op een bevolking van ongeveer 368.000 mensen) en misschien wel hetzelfde aantal besmettingen zonder de diagnose, zou het zomaar kunnen dat groepsimmuniteit binnen handbereik is.

Landschap Seydisfjordur op IJsland

Groeiend aantal landen zonder inreisbeperkingen

IJsland voegt zich nu bij een groeiend aantal landen dat alle coronamaatregelen afschaft. In navolging van Zweden, Noorwegen, Slovenië, Mexico en El Salvador kleurt nu ook IJsland groen op de reiskaart voor ongevaccineerden!

Ook IJsland schaft alle coronamaatregelen af

Ook IJsland schaft alle coronamaatregelen af

Heb jij ervaring met de reis naar en toegang tot deze of andere landen? Laat het vooral weten in een reactie hieronder!

Dionne

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>